Milyen keresztény szekták léteznek?
Nemrég egy kutatás könyv alakban is megjelent magyarul, abban le van írva a kutatás egyik eredménye, hogy a bíborosok többsége a saját neme irányában érez vonzalmat, jó részük ezt gyakorolja is a Vatikánvárosban (ahogy egy pap fogalmazta meg kissé disco queen-es áthallásal: "We are family!").
Az hogy ez elszakadás-e az igazságtól, mindenki ítélje meg maga (az alábbi igevers segítségével):
1
Igaz ez a beszéd: Ha valaki püspökséget kiván, jó dolgot kíván.
2
Szükséges annakokáért, hogy a püspök feddhetetlen legyen, egy feleségű férfiú, józan, mértékletes, illedelmes, vendégszerető, a tanításra alkalmatos;
4
Ki a maga házát jól igazgatja, gyermekeit engedelmességben tartja, minden tisztességgel;
5
(Mert ha valaki az ő tulajdon házát nem tudja igazgatni, mimódon visel gondot az Isten egyházára?)
részlet a kutatásból:
"
- Én vagyok az egyik migráns, akit Ferenc pápa védelmez! - osztja meg velem bizalmasan néhány nappal később a mosolygó Mohamed.
Vagy tíz interjút készítettem vele, gyakran ebéd közben, amikor órákon át beszéltünk franciául.
Ez az arab stílus, amely kissé még magában hordozza Karthágónak és Flaubert Salammbójának az emlékét, manapság nagyon népszerű a Vatikánban. Tény: a homoszexuális papok imádják az arabokat és az "orientális típust".
Mohamed kapcsolata az általa látogatott papokkal hosszú történet. Furcsa, irracionális ügylet ez, amely kívül esik minden normán, és mind katolikus, mind muzulmán oldalról nem csupán természetellenes, de valóságos szentségtörés is. Hamar átláttam, hogy a férfi prostituáltak után kujtorgó papok a Termininél egy jól bejáratott üzlet részei. Egy egész kis iparág épült köréjük. Számos egyházi méltóság, közöttük a Római
Kúria magas rangú püspökei és bíborosai nyakig benne vannak az egészben, és a nevük nem titok.
"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!