Léteznek ateizmussal (magyar nyelven) foglalkozó csoportok az interneten?
Ateizmussal foglalkozó blog van, csoportról én sem tudok.
Nem divat ez még nálunk, az ateizmus sem hivatalosan, sem magánúton nem támogatott.
Párszor már összefutottunk ismeretlenül, ahogy vallásos témákban válaszoltunk másoknak és mindig szívesen olvastalak.
A facebookon már láttam ateizmussal foglalkozó csoportok, de sajnos amikkel én találkoztam, azok mind inkább vallásellenes mémekkel operáltak, odamondogatós stílusban, nem találtam komolyabbakat.
Ezek nekem nem szimpatikusak, mert nem kiadni akarom a nemlétező dühömet. Ilyen stílussal amúgy sem lehet se érvelni, se meggyőzni senkit, csak eltávolítani egymást.
Az [link] oldalon keresztül találtam az [link] oldalt például, ami érdekesnek tűnt. Meglepetésemre írtak a Boldogkői Zsolt vs Nagy Gergely vitáról is.
A többi linken nem találtam semmi aktuálisat.
Köszönöm!
Igen, sajnos valóban igazad van, sokan sokféleképpen reagálnak a vallási kérdésekre. Valójában csak kevesen érvelnek hideg fejjel, pedig a téma elég fajsúlyos ahhoz, hogy ne indulatból reagáljon az ember.
A nagy baj ott van, hogy vallásos oldalról kevés a partner (tisztelet a kivételnek) egy értelmes vitához, mert a hívők (komoly érvrendszer híján) kapásból érzelmi szálakat hoznak be. Ráadásul igen sok a fanatikus akitől néhány előregyártott ostobaságon kívül többre nem telik.
Amúgy ez egy nagyon jó információs oldal: [link]
Itt is találni érdekességeket:
Magyar Ateista Társaság [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!