Tudnátok ajánlani valláskritikával foglalkozó oldalakat, illetve könyveket?
Richard Dawkins: Isteni téveszme
Carl Sagan könyvei
Én a valláskritikák néhány kritikáját tudom ajánlani. :D
Az 1. válaszoló által ajánlott könyvnek nem tudom, van-e hivatalos kritikája; de volt egy ezzel kapcsolatos kérdés itt, a GYK-n, és hát... Elég komolytalan, egy rakás tárgyi tévedéssel, plusz gusztustalan stílussal. Ennél talán valami igényesebbet is lehetne...
Dawkins már normálisabb stílusú, meg persze ismertebb is; ez utóbbi lehet az egyik oka annak, hogy elég sok kritikája van. Mutatok egy párat:
Who's Afraid of the Big Bad Wolf? Richard Dawkins' Failed Rebuttal of Natural Theology (Peter S. Williams )
The Big Bad Wolf, Theism and the Foundations of Intelligent Design
A Review of Richard Dawkins’, The God Delusion, (Bantam, 2006)
Peter S. Williams
Dr. Terry Tommyrot: The Dawkins Delusion
http://www.youtube.com/watch?v=QERyh9YYEis
Peter Williams discusses Richard Dawkins's 'The God Delusion'
A 2. válaszoló idézetei közül az első szerintem vicces: "Az ateizmus is egyfajta hit, amely vagy megadatik valakinek, vagy nem." (Mérő László)
A graffitiról (3.) pedig egy másik jutott eszembe: "If God exists, why did He make me an atheist?"
:)))
Uh, én az előbb ezt néztem meg. De van több videó is xD
Majd azokat is megnézem:)
http://www.youtube.com/watch?v=mXgkbkgNEU4
Bocs, lemaradt.
Nem tudom miért kellett a válaszokat lepontozni?! Csak mert a hívőknek nem tetszett?!
Valláskritikák kritikája meg nem érdekel, nem volt hasznos a válaszod, bár nem pontoztalak le, azért kösz.
4-es vagyok. Aki valláskritikát keres, az egyértelműen NEM a valláskritikák kritikáját keresi, ugyanis pont ellentétes a szemléletmódja. 5- ös válasza ez okból teljesen haszontalan, nem ebbe a kategóriába való, szerintem.
Ez pontosan ugyanaz, mint mikor a Jehova- tanúk letámadnak az utcán, és kérés nélkül próbálnak győzködni a számomra teljesen elfogadhatatlan világnézetükről. Én nem zaklatok senkit, és ezt mástól is elvárom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!