Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tudnátok ajánlani valláskritik...

Tudnátok ajánlani valláskritikával foglalkozó oldalakat, illetve könyveket?

Figyelt kérdés

2012. júl. 25. 22:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
76%
2012. júl. 26. 22:08
 12/21 Antik Város válasza:
Itt láttam párat: [link]
2012. júl. 27. 22:44
 13/21 anonim ***** válasza:
36%

Kérdező, szívesen. Csak gondoltam, legyen kicsit kiegyensúlyozottabb a dolog. De ha nem akarod, nem kell. :P

@9:

Fogd fel úgy, hogy egy kicsit "visszanyalt a fagyi".

Ha rendszeresen látogatod ezt a kategóriát, akkor tudod, mire gondolok. Ha nem, akkor nézz szét egy kicsit, majd meglátod, hogy szinte nincs olyan vallási kérdés, amibe buzgó militáns ateisták bele ne szemetelnének teljesen inadekvát válaszokat.

Ha te nem vagy ilyen, akkor tiszteletem. :)

2012. júl. 30. 01:46
 14/21 A kérdező kommentje:

ma 01:46

Tudom miről beszélsz; azonban a másik oldal sem ártatlan. Amúgy meg nem vagyok militáns ateista.

Üdv.

2012. júl. 30. 09:37
 15/21 anonim ***** válasza:
50%

9 vagyok: Nem megyek fel a "vallás" kategóriába, nem irkálok bele oda nem illő válaszokat,és semmiképpen nem próbálnék meg lebeszélni hívő embereket a vallásukról. Egyszerűen nem tartozik rám.

Viszont nem is vagyok kíváncsi rájuk. Ezért kifogásoljuk itt a hozzászólásaidat, ha nem lett volna eddig világos.

2012. júl. 30. 12:58
 16/21 anonim ***** válasza:

Richard Dawkins: God Delusion

Christopher Hitchens: God is Not Great

Szalay Miklós: Létezik-e Isten? Ateista érvek a mai angolszász filozófiában

José Saramago: Káin

Hirtelen ezekre tudtam gondolni, de biztos van még több tucat más, hasonló mű :)

2012. júl. 30. 14:57
 17/21 anonim ***** válasza:

@ Kérdező:

Egy szóval nem mondtam, hogy a másik oldal teljesen ártatlan lenne. A "militáns ateista" kifejezés pedig nem is a neked írott 3 mondatban szerepel, tehát nem célzottan rád vonatkozott. De azért örülök, hogy nem vagy az. :D

@ 15:

Már egyszer leírtam, nem tudom másképp: tiszteletem. Ha mindenkinek ilyen lenne a hozzáállása, akkor nem lennének az említett problémák.

A kifogásolás oka pedig teljesen világos volt eddig is; a válaszomból szerintem ez is kiderül, mivel az ateista oldalról érkező inadekvát válaszokat említettem párhuzamként. :)

2012. aug. 1. 00:02
 18/21 Srapnel ***** válasza:

Bár nem kifejezetten valláskritika, mint inkább vallásismertetés és történeti elemzés, viszont van benne egy fejezet, ahol a különféle vallásoknak a többivel szembeni kritikáját is leírja:

[link]

2012. aug. 2. 09:12
 19/21 anonim ***** válasza:
0%

Szórakoztató Valláskritika

[link]

2012. aug. 17. 22:52
 20/21 anonim ***** válasza:
0%

"Ha mindenkinek ilyen lenne a hozzáállása, akkor nem lennének az említett problémák. "

Kezdhetnéd Te is azzal, hogy ilyen hozzáállást mutatsz, és nem olyan választ írsz, aminek semmi köze a kérdéshez. Csak gondoltam megemlítem ezt az apró kettős mércét :)

2012. aug. 26. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!