Keresztények tudják hogy a Biblia a hitet elhagyók kivégzését parancsolja?
Keresztényektől gyakran hallani hogy az iszlám szerint a hitet elhagyókat halálra kel ítélni, de ez nem igaz. Az iszlám vallásszabadságot biztosít. Ez egyértelműen le van írva a Koránban. A Bibliában viszont benne van hogy saját kezűleg öld meg akár a gyermeked is, ha más vallást akar követni:
Mózes 5. könyve, a törvény summája 13:6 - 9 Ha testvéred, anyádnak a fia, vagy a saját fiad, leányod, kedvelt feleséged vagy testi-lelki jó barátod titokban így csábítgat: Menjünk és tiszteljünk más isteneket, akiket nem ismertél te sem, atyáid sem, azoknak a népeknek az istenei közül, akik körülötted vannak, akár közel, akár távol, a föld egyik végétől a föld másik végéig, ne engedj neki, és ne hallgass rá, ne szánd meg, ne kíméld és ne mentegesd azt, hanem öld meg irgalom nélkül! Te emelj rá először kezet, amikor kivégzik, és csak azután az egész nép!
Tehát Biblia szerint a saját rokonaidat meg kell ölnöd ha más vallást akarnak követni. Keresztények hogy gondolhatják hogy ez Isten parancsa?
Nem olvasom végig ezt a hosszú beszélgetést, csak mutatok valamit, hogy miért volt tilos az idegen isten imádata, és csak remélni tudom, hogy meg tudod érteni azt, hogy ez mennyire borzalmas hitvilág, amit Isten tiltott és ha kellett, akkor halál útján is megtiltotta azt, hogy mint egy fertőzés, az egész népet tegye rothadtá:
Mert olyasmit tettek a júdaiak, amit rossznak látok – így szól az Úr . Förtelmes bálványaikat abban a házban állították föl, amelyet rólam neveztek el, és tisztátalanná tették azt. Fölépítették a Tófet áldozóhalmait a Ben-Hinnóm-völgyben, hogy elégessék fiaikat és leányaikat, pedig ezt nem parancsoltam, sőt eszembe sem jutott!
Jeremiás 7:30-31 RÚF
Én nem szeretnék olyan kultúrában élni, ahol nekem fel kell áldozni, el kell égetni a saját gyerekem...
"Azt ugye tudod, hogy semmi ellenérvet nem mondtál, csak annyit, hogy márpedig nincs igazam."
Mivel te sem hoztál semmilyen érvet, csak leírtál egy általad kitalált vagy valahonnan vett felosztást aminek nincs Bibliai alapja.
"A parancsolatok a kőtáblákra voltak vésve, amiket a frigyládában helyeztek el, és a templom legszentebb részét képezte. Ez egy komoly minőségi és szakrális megkülönböztetés a törvényekhez képest."
Legfeljebb azt mondhatod hogy alaptörvények, de a többi törvényt is be kell tartani.
"Továbba van komoly hangsúlybeli különbség a között, hogy Isten nevét hiába ne vedd, és a között, hogy ne ültess haszonnövényeket keverve."
A magyar alkotmány és egy kis falú helyi rendelete között is van hangsúlybeli különbség de mindkettőt be kell tartanod.
"Dehogynem kérte"
Az általad hozott vers későbbi betoldás a Bibliába. Két verset is mutattam amiben azt mondja Jézus a tanítványainak hogy csak a zsidók között tanítsanak.
"Az egyiptomi fogság 240 évig tartott, nem tudjuk, hogy ez idő alatt a zsidó törzsek mekkora része olvadt be."
Ha 240 év rabszolgaság alatt nem olvadtak be úgy hogy rájuk lett kényszerítve az egyiptomiak pogány vallása akkor szabad emberként sem olvadtak volna be. Elég sok embert vezetet ki Mózes Egyiptomból.
"A törvény nem azt akarta, hogy bárki meggyilkoljon bárkit is. A törvény célja a zsidók védelme volt. Az, hogy megmaradjon a zsidó nép az üldöztetések, vándorlások és elnyomások ellenére is."
Ez biztos hogy nem igaz. Ez egy primitív barbár törvény aminek semmi köze Istenhez. Enélkül is megmaradt volna a zsidó nép. Erőszakkal nem lehet összetartani egy népet sem a vallásban maradásra kényszeríteni.
"Ezért tehát a keresztényeknek hálás szívvel és tisztelettel kell a Tórára gondolniuk, mert ez tette lehetővé, hogy Jézus megszülethessen."
Ha ezt komolyan gondolod akkor nálad nagyon nagy gondok vannak. Azt jelenti te nem vagy képes megkülönböztetni a jót a rossztól. Ha a Sátánnak lenne könyve, ilyen parancsok lennénk benne. A másik lehetőség hogy tisztában vagy azzal hogy ez nem lehet Isten parancsa, de nem akarsz szembe nézni az igazsággal ezért hazudsz magadnak és másoknak is. Arról nem is beszélve hogy Istent rágalmazod azzal hogy neki tulajdonítod az ilyen primitív erőszakos parancsokat.
"Rendben, téged nem érdekelnek az összefüggések. De ne csodálkozz, ha nem érted őket."
Az hogy egy zsidó bíróság ezt beszüntette nem érdekes. Most arról beszélünk mit ír a Biblia. Nyilván azéért szüntették be mert nekik is leesett hogy ez nagy embertelen, barbár primitív törvény. Persze azt nem mondhatják hogy nem Isten törvénye különben be kellene ismerniük hogy a Bibliát meghamisították. Gondolom kitaláltak hozzá valami mesét.
"Javasolnám neked az iszlam.com oldal gondos tanulmányozását."
De engem nem érdekel hogy egyes emberek mit irkálnak. Én a Koránt nézem és a Bibliát. Egyébként azt írja az iszlám.com hogy: "ha a társadalmat veszélyeztető pusztítás fenyeget" amit elfelejtettél számításba venni, szóval nem végzik ki azokat akik csak simán áttérnek más vallásra.
"Nem olvasom végig ezt a hosszú beszélgetést, csak mutatok valamit, hogy miért volt tilos az idegen isten imádata, és csak remélni tudom, hogy meg tudod érteni azt, hogy ez mennyire borzalmas hitvilág, amit Isten tiltott és ha kellett, akkor halál útján is megtiltotta azt, hogy mint egy fertőzés, az egész népet tegye rothadtá"
Az igaz hogy embereket áldozni és hinni ennek helyességében borzalmas hitvilág és valóban Isten tiltotta. Ezzel egyetértek. Viszont a vers úgy szól hogy ha bármilyen más vallásra áttér az illető, ki kell végezni, tehát nem csak az embereket áldozó vallásokra való áttérés esetén " azoknak a népeknek az istenei közül, akik körülötted vannak, akár közel, akár távol, a föld egyik végétől a föld másik végéig, " Tehát ez az indok amit írtál nem állja meg a helyét.
"Én nem szeretnék olyan kultúrában élni, ahol nekem fel kell áldozni, el kell égetni a saját gyerekem..."
Dehogynem. Pont egy ilyen kultúrában élsz. Ha a gyereked más vallást akart követni, neked ki kellett végezned. Ezt írja a Bibliai vers. Továbbá a keresztény vallás arról szól hogy Isten feláldozta a fiú istenséget az emberek bűneiért. Tehát a keresztény vallás alapja egy emberáldozat.
Beleolvastam a beszélgetésbe. A helyzet az, hogy a kérdező felhozott egy égető kérdést a keresztény Istennel kapcsolatban ami igazolja, hogy öncélú kicsinyes szadista és önellentmondásos személyről beszélünk.
Hol van most a sok teológus meg őskeresztény akik olyan nagyra vannak magukkal?
Itt egy egyszerű állítás amit meg kell cáfolni hazai pályán (a kérdező elfogadja a Bibliából idézett választ is).
"A magyar alkotmány és egy kis falú helyi rendelete között is van hangsúlybeli különbség de mindkettőt be kell tartanod."
Tökéletes példa. Ugyanis az alkotmány és a törvény között is van egy komoly minőségbeli különbség, azért kell az egyikhez kétharmados többség, ha valamit változtatni akarsz.
Amerikában a törvény ellenében hivatkozhatsz az alkotmányra, vagyis amaz erősebb.
Ha az alkotmány változatlan, a törvények ugyan jönnek-mennek, de a jogrend marad. Ha az alkotmányt módosítják, az jelent gyökeresebb változást.
Ezért nincs ellentmondás abban, hogy a keresztényekre nem vonatkozik a mózesi törvény, pont úgy, ahogy egy önkormányzati rendelkezés nem vonatkozik minden állampolgárra. Jézus nem törölte el az "alkotmányt", csak adott bele három új parancsolatot, így egyszerre őrizte meg a folytonosságot és vitt bele minőségi változást.
Nem találtam forr@st,ami azt állítaná, hogy Máté evangéliumának vége betoldás lenne. Ezt illene valami külső hivatkozással megtámasztani, az nem érv, hogy azért nem hiteles, mert neked nem illik a képbe.
Kérdező:
Azt írod:
„Ha 240 év rabszolgaság alatt nem olvadtak be úgy hogy rájuk lett kényszerítve az egyiptomiak pogány vallása akkor szabad emberként sem olvadtak volna be.„
Ez téves következtetés. Ha egy nép nem olvad be teljesen 240 (helyesen 190) év alatt, az nem azt jelenti, hogy a későbbi évszázadokban, évezredekben sem olvad be. Mint már írtam, a Tórát nem tartó zsidók beolvadása történelmi tény, a folyamat a mai napig követhető.
Azt írod:
„Enélkül is megmaradt volna a zsidó nép.”
Ostoba, üres kijelentéseket teszel. Mitől maradt volna meg? A közös hit kötötte össze őket, a szövetség Istennel. Ennek hiányában eltűntek volna más népekben.
Azt írod:
„Ha ezt komolyan gondolod akkor nálad nagyon nagy gondok vannak. Azt jelenti te nem vagy képes megkülönböztetni a jót a rossztól. Ha a Sátánnak lenne könyve, ilyen parancsok lennénk benne. A másik lehetőség hogy tisztában vagy azzal hogy ez nem lehet Isten parancsa, de nem akarsz szembe nézni az igazsággal ezért hazudsz magadnak és másoknak is. Arról nem is beszélve hogy Istent rágalmazod azzal hogy neki tulajdonítod az ilyen primitív erőszakos parancsokat.”
Ha a Sátánnak lenne könyve, bizonyára mindent megtenne, hogy lebeszélje a zsidókat az egyistenhitről és mindenféle más kultuszok fel terelgetné őket. Így aztán garantáltan eltűnne ez a bálványimádás minden formáját elutasító nép, mely vállalta az egyetlen Istennel való szövetséget.
Azt írod:
„Az hogy egy zsidó bíróság ezt beszüntette nem érdekes. Most arról beszélünk mit ír a Biblia. Nyilván azéért szüntették be mert nekik is leesett hogy ez nagy embertelen, barbár primitív törvény. Persze azt nem mondhatják hogy nem Isten törvénye különben be kellene ismerniük hogy a Bibliát meghamisították. Gondolom kitaláltak hozzá valami mesét.”
Nem „egy zsidó bíróság” szüntette be, hanem konkrétan senkit nem ítéltek halálra a zsidó bíróságok hitehagyás miatt az elmúlt 2000 évben. Előtte is nagyon ritka volt, hogy halálbüntetést szabtak volna ki bárkire is, mert a zsidó jog olyan szigorú feltételekhez kötötte a halálbüntetés kiszabását, hogy azt alig lehetett teljesíteni, tehát leginkább, mint elvi lehetőség létezett csak. Az általad beidézett rész egyébként nem a hitehagyást büntette, hanem azt, ha valaki másokat megpróbál rávenni a bálványimádásra, vagyis az idegen kultuszok beáramlását akadályozta meg. Önmagában azt, ha valaki más istenben hitt, nem lehetett büntetni. Bármelyik zsidó elhagyhatja tehát a vallását minden következmény nélkül. Ez nem mondható el a muszlimokról. Ha valaki egy iszlám jogrendű országban ilyet tesz, az életét kockáztatja még ma is.
Azt írod:
„De engem nem érdekel hogy egyes emberek mit irkálnak. Én a Koránt nézem és a Bibliát. Egyébként azt írja az iszlám.com hogy: "ha a társadalmat veszélyeztető pusztítás fenyeget" amit elfelejtettél számításba venni, szóval nem végzik ki azokat akik csak simán áttérnek más vallásra.”
Igen, látom, hogy téged nem érdekelnek a saját hited tanításai. Megértem, hogy ezeket a részeket nem szereted, de sajnos ez is benne van az iszlámban. Valóban csak akkor lehet kivégezni az áttértet, "ha a társadalmat veszélyeztető pusztítás fenyeget". De az iszlám szerint minden hitehagyás ezzel fenyeget, hiszen: „A hitehagyás esetében, a hitehagyott ember büntetésének célja a muszlim társadalom vallásának és közrendjének megvédelmezése attól, hogy a vallás elhagyását jelentéktelen dolognak vegyék, továbbá célja a hitehagyott ember meggondolásra való késztetése, annak érdekében, hogy megmaradjon a vallásán, és ne hamarkodja el annak elhagyását. Továbbá az iszlám állam alkotmánya a Sarián alapul, a hitehagyás így az alkotmány, az államrend, a haza elárulását is jelenti.”
Kérdező, úgy idézed Máté evangéliumát, hogy figyelmen kívül hagyod a többi részét. pl. A római százados esetét. "Amikor Jézus ezt hallotta, elcsodálkozott, és így szólt kísérőihez: „Bizony, mondom néktek, senkiben sem találtam ilyen nagy hitet Izráelben. De mondom néktek, hogy sokan eljönnek napkeletről és napnyugatról, és asztalhoz telepednek Ábrahámmal, Izsákkal és Jákóbbal a mennyek országában; akik pedig Isten országa fiainak tartják magukat, kivettetnek a külső sötétségre, ott lesz majd sírás és fogcsikorgatás.” A századosnak pedig ezt mondta Jézus: „Menj el, és legyen a te hited szerint.” És meggyógyult a szolga még abban az órában. " (Máté 8:10-13) Felhívnám a figyelmedet erre a szövegre: "De mondom néktek, hogy sokan eljönnek napkeletről és napnyugatról, és asztalhoz telepednek Ábrahámmal, Izsákkal és Jákóbbal a mennyek országában"
De, ott van a gonosz szőlőmunkások példázata. (Máté 21:33-45) Melyet a farizeusokhoz intéz, ezzel a konklúzióval: "Ezért mondom nektek, hogy elvétetik tőletek az Isten országa, és olyan népnek adatik, amely megtermi annak gyümölcseit."
És ez csak Máté evangéliuma, figyelmen kívül hagyva a többi evangéliumot, a leveleket és a Jelenések könyvét, ami egyértelműen tanítja, hogy Jézus mindenkihez jött, nem csak a zsidókhoz. Azt értem, hogy a muszlimok szerint Jézus csak a zsidókhoz küldetett, ez fontos az ő hitük szerint, de azt nem értem, miért akarod megmagyarázni a keresztényeknek, hogy mi van az Újszövetségben.
A törvényről, hosszú lenne írni, úgyhogy inkább csak belinkelem a katolikus lexikon ide illő részét olvasásra. [link]
"Ezért nincs ellentmondás abban, hogy a keresztényekre nem vonatkozik a mózesi törvény, pont úgy, ahogy egy önkormányzati rendelkezés nem vonatkozik minden állampolgárra. Jézus nem törölte el az "alkotmányt", csak adott bele három új parancsolatot, így egyszerre őrizte meg a folytonosságot és vitt bele minőségi változást."
De az önkormányzati rendelkezés is mindenkire vonatkozik, ott ahol éppen lakik. A Biblia pedig sehol nem írja hogy lehet válogatni a törvények között. Azt sem írja hogy az általad törvénynek nevezett parancsok nem vonatkoznak mindenkire. Ezek a keresztények által önkényesen kitalált felosztások.
"Nem találtam forr@st,ami azt állítaná, hogy Máté evangéliumának vége betoldás lenne. Ezt illene valami külső hivatkozással megtámasztani, az nem érv, hogy azért nem hiteles, mert neked nem illik a képbe."
Nem lehet más csak betoldás hiszen ugyanebben az evangéliumban Jézus azt mondja a tanítványainak hogy csak a zsidó népen belül tanítsanak. Ha utána azt mondja minden embert térítsetek meg az egy ellentmondás.
"Ez téves következtetés. Ha egy nép nem olvad be teljesen 240 (helyesen 190) év alatt, az nem azt jelenti, hogy a későbbi évszázadokban, évezredekben sem olvad be. Mint már írtam, a Tórát nem tartó zsidók beolvadása történelmi tény, a folyamat a mai napig követhető."
De, pont azt jelenti. Egyébként is, milyen vallás az ahol többezer évig halállal büntetik a kitérést, mondván nehogy beolvadjon a nép. Marhaság. Isten vallásban kizárt hogy ilyen törvény legyen. Meg te mondtad hogy 2 ezer éve senkit nem ítéltek halálra emiatt, mégis megmaradt a zsidó nép, szóval felesleges primitív barbár hamisított törvény ez, amire a zsidók is rájöttek, ezért nem alkalmazzák.
"Ostoba, üres kijelentéseket teszel. Mitől maradt volna meg? A közös hit kötötte össze őket, a szövetség Istennel. Ennek hiányában eltűntek volna más népekben."
A közös hit magmaradt volna a hitet elhagyók kivégzése nélkül is. Vagy szerinted csak ez a primitív törvény fogta össze a zsidókat?
"Ha a Sátánnak lenne könyve, bizonyára mindent megtenne, hogy lebeszélje a zsidókat az egyistenhitről és mindenféle más kultuszok fel terelgetné őket. Így aztán garantáltan eltűnne ez a bálványimádás minden formáját elutasító nép, mely vállalta az egyetlen Istennel való szövetséget."
A Sátánnak több esze van ennél. Tudja hogy kinél mivel lehet próbálkozni. A zsidóknál úgy tűnik a primitív emberi vágyakra ment rá és belehamisítatta a Bibliába ezeket. A hitet elhagyók kivégzése is a Sátán munkája. Arra nem gondoltál hogy ha kivégzel valakit a hit elhagyásért, esélye sem lesz visszatérni?
"Nem „egy zsidó bíróság” szüntette be, hanem konkrétan senkit nem ítéltek halálra a zsidó bíróságok hitehagyás miatt az elmúlt 2000 évben. Előtte is nagyon ritka volt, hogy halálbüntetést szabtak volna ki bárkire is, mert a zsidó jog olyan szigorú feltételekhez kötötte a halálbüntetés kiszabását, hogy azt alig lehetett teljesíteni,"
Honnan tudod hányszor alkalmazták az elmúlt 3500 évben? Sehonnan csak a szokásos hazudozás részedről.
"Önmagában azt, ha valaki más istenben hitt, nem lehetett büntetni."
Hol írja ezt az Ószövetség?
"Ez nem mondható el a muszlimokról. Ha valaki egy iszlám jogrendű országban ilyet tesz, az életét kockáztatja még ma is."
Látom továbbra is folytatod a hazudozást. Mutass egy olyan eseteket ahol ezért kivégeztek embereket.
"Igen, látom, hogy téged nem érdekelnek a saját hited tanításai. Megértem, hogy ezeket a részeket nem szereted, de sajnos ez is benne van az iszlámban."
Az iszlámban nincs benne. Attól hogy egyes emberek ilyet tesznek,nem lesz az iszlám része. A keresztények évszázadokon át embereket égettek meg de ugye Jézusnak nem volt ilyen tanítása. Szóval nem ártana ha egyes emberek tetteit külön választanád a vallás tanításaitól. Amit te állítasz olyan mintha azt mondanánk a keresztény vallás tanítása emberek élve elégetése csak mert másban hisznek.
"De az iszlám szerint minden hitehagyás ezzel fenyeget"
Ez sem igaz. Egy ember áttérése semmilyen társadalmi veszéllyel nem fenyeget. Egyébként szánalmas amit művelsz. A te vallásod szent könyvében ott van hogy ki kell végezni az ilyen embereket, mert ugye a Biblia ezt írja, és azzal érvelsz hogy mennyire szükséges ez a primitív törvény de ugyanakkor egy másik vallásba megpróbálod ugyanezt beleerőszakolni, pedig a szent könyve nem írja, sőt vallásszabadságot ír, és más vallás esetén már egyből rossz dolognak tartod pedig a te vallásodnál még szükséges jó dolog volt ugyanez :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!