Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásosak! Mit gondoltok...

Vallásosak! Mit gondoltok arról, hogy Richard Dawkins és Stephen Hawking is megerősítette, hogy nincs semmiféle Isten?

Figyelt kérdés

2020. szept. 6. 11:56
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, hogyan jött ki neked, hogy "a legegyszerűbb válasz: 50% a létezésére"?

Legfeljebb ha nem értesz a matematikához :o) Ahhoz, hogy meg tudd mondani az esélyét, hogy léteznek istenek, ahhoz tudni kellene hányszor szoktak előfordulni. Eddig sosem sikerült elcsípnünk létező isteneket (sem természetfelettit), szóval a számításod mindenképpen kétkedve fogadja az ember.

"De ha van Isten, és ateista vagy, akkor mindent elvesztettél."

Ez egy ismert, népszerű butaság, még Pascaltól származik a komplettebb változata. Szegény pali abba nem gondolt bele, mi van, ha létezik Isten vagy léteznek istenek, de nem az vagy azok, akiben ő hisz.

Bizony nagy bukta, ha valaki folyton Jézushoz imádkozik, aztán halála után a maja isten (vagy egy másik) alaposan leszídja, mert rossz istenben hitt.

Fel a fejjel, higgy amiben szeretnél.

2020. szept. 8. 19:49
 22/29 anonim ***** válasza:

Pascal mint "Szegény pali"

"nagy bukta.... alaposan leszídja, mert rossz istenben hitt.

Ejha! ritka alacsony szint.

Kérdező! Az ilyen lekezelő és téves tanácsoknak ne ülj fel.

A vallások transzcendens egységben vannak.

[link]

2020. szept. 8. 19:56
 23/29 anonim ***** válasza:

Kedves 22-es, én már csak ilyen alacsony szint vagyok. Itt egy link a Wikipédiáról, sajnos magyarul nincs meg: [link]

A vallások nem egységesek. Remélem nem csak egy könycím a bizonyítékod az állításodra :o)

2020. szept. 8. 20:22
 24/29 anonim ***** válasza:

Kedves 23-as, Blaise Pascalt olvasni jó. Ajánlom. Nem "szegény pali", gazdag pali.

[link]

[link]

"A vallások nem egységesek." Nem is ezt mondtam. Nem "egységesek", hanem transzcendens egységben vannak.

Frithjof Schuon írásait olvastam/olvasom, nem csak a könyvcímet. De ha nem haragszol, ajánlásba csak azt tettem, nem mondom el az egész ide tartozó lényegi kifejtést.

2020. szept. 8. 20:30
 25/29 anonim ***** válasza:

Az őrtorony mást ír.

Ennyi.

A topicot bezárom.

Mindenkinek köszönöm a válaszokat.

Jó éjt.

2020. szept. 8. 21:37
 26/29 anonim válasza:
52%

Kedves kérdező!

Amit írtál az hülyeség.

Kevered a valószínűséget a lehetséges kimenetelekkel.

Egyszerű példa:

Egy dobozban 99 piros és 1 kék golyó van. Az egyik lehetőség, hogy pirosat húzol a másik az, hogy kéket. De az piros valószínűsége 99 % a kéké meg 1%.

Ha nem ismered melyik golyóból mennyi van, akkor nem tudsz valószínűséget számítani.

A vallásról:

Az igaz hívő ember az istenével való kapcsolatot VALÓSÁGKÉNT éli meg. De ettől még nem fog valósággá válni.

A pápa elfogadja az ősrobbanást. Ez tény.

Remélem itt az evolúciót senki sem tagadja, mert az igen szégyenteljes képet festene az országról.

A vallást az emberek találták ki.

Rengeteg bizonyíték van, hogy a biblia mást mond mint a valóság: pl. : őslénytan, vöröseltolódás, régészet, geológia, kozmogónia, dél-amerikai civilizációk...

2020. szept. 17. 21:55
 27/29 A kérdező kommentje:
De Jézust, mint Isten fia az valóságos. És az evolúció az belefér a teremtésbe. Én így hiszem. Kár, hogy léteznek az ateista tudósok. Például Howkíjt, Charlie Darw, Ricsárd Doomkíny.....
2020. szept. 17. 22:06
 28/29 anonim ***** válasza:

"Kár, hogy léteznek az ateista tudósok. Például Howkíjt, Charlie Darw, Ricsárd Doomkíny....."

Szerintem egyáltalán nem baj, hogy léteznek. Ugyan miért lenne baj? A baj abban van, hogy egyes ilyen tudósok már-már hadjáratot folytatnak a hívők ellen, mint pl Dawkins. Aki már-már teljesen olyan, mint valami fundamentalista vallási hitszónok.

De a hívők részéről is vannak olykor túlkapások, amikor mocskolják, akár fenyegetik egyes tudósokat, mert eredményeik nem felelnek meg éppen várakozásaiknak, vagy egyszerűen nem értenek egyet világnézetükkel.

Talán sokkal jobb lenne, ha ezek a hívők és ateista tudósok sokkal több tisztelettel lennének egymás iránt.

2020. szept. 17. 22:15
 29/29 A kérdező kommentje:
Sajnos mindkét csapat nagyon el akarja érni, hogy az egyik igaz legyen.
2020. szept. 17. 22:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!