Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásosak! Mit gondoltok...

Vallásosak! Mit gondoltok arról, hogy Richard Dawkins és Stephen Hawking is megerősítette, hogy nincs semmiféle Isten?

Figyelt kérdés

2020. szept. 6. 11:56
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
94%
Semmit. Joguk van a véleményükhöz. A személyes tapasztalataimat az ő könyveik se írják felül, mégoly hasznosak és intelligensek az írásaik is.
2020. szept. 6. 12:02
 2/29 anonim ***** válasza:
32%
Ezernyi spirituális bölcs - akikhez képest e két ember együtt egy is csak egy spirituális éhező, halott zombi - pedig azt erősíti meg, hogy van egység/isten/spirituálizmus.
2020. szept. 6. 12:06
 3/29 A kérdező kommentje:

Én még idén elakarom olvasni az Isten és Stephen Hawking könyvet, amit John Lennox írt. Keresztény filozófus. Én amúgy kezdő keresztény vagyok. :)

Na és a törvényeket ki hozta létre? :)

2020. szept. 6. 12:07
 4/29 anonim ***** válasza:
69%

egyes vagyok

Olvasd el az összes, magyarul elérhető könyvet mindkét, kérdésedben említett írónak. Ja, és vallásos dogmák helyett személyes érintkezésből származó hitet javaslok neked. Próbáld ki: mélyebb tudást ad, mint az egyébként szent iratok tanulmányozása. Ha ez meglesz, akkor -meglásd- az összes, egymásnak ellentmondó adatot (matematikai, fizikai törv.-ek, evolúció vs kreáció stb) kezelni tudod majd az új világképedben.

Jó utat.

2020. szept. 6. 12:12
 5/29 A kérdező kommentje:
Bon voyage.
2020. szept. 6. 12:15
 6/29 anonim ***** válasza:
72%

Nagy, nagy, óriási

ívben teszek rá.

2020. szept. 6. 12:21
 7/29 anonim ***** válasza:
58%
Nem olyan rég az is tudományos tény volt, hogy a csecsemőt nyugodtan meg lehet műteni érzéstelenítés nélkül, mert úgysem fáj neki.
2020. szept. 6. 12:24
 8/29 anonim ***** válasza:
88%

Dawkins a könyvében arról beszél, hogy szinte bizonyos, hogy nincs Isten, vagyis egy pár százalék esélyt ad a létezésére.

Hawking pedig nem tudományos igazságot mondott, hanem a saját véleményét. Egyébként az idő rövid történetében még adott egy kis esélyt arra, hogy van Isten.

Vagyis egyikük véleményét sem lehet az erős ateizmus mellett felhasználni.

Üdv. egy agnosztikus ateista

2020. szept. 6. 12:53
 9/29 A kérdező kommentje:
Szerintem a legegyszerűbb válasz: 50% a létezésére. De ha van Isten, és ateista vagy, akkor mindent elvesztettél. Mert senkisem tudja biztosra. Csak hinni kell, vagy nem hinni :)
2020. szept. 6. 13:21
 10/29 anonim ***** válasza:
56%

Tudományos tény, hogy a legtöbb ember olyan vallású lesz, amilyen közösségbe születik, nevelik.

Istennek mi értelme lenne egy ilyen világot csinálnia, ahol az "ő keze által" születnek az emberek ide vagy oda, tehát ő tehet róla hogy valaki milyen vallású lesz, hogy aztán mindezek után örök kárhozatra ítélje a nem hívőket és rossz vallásúakat?

Egy ekkora ellentmondást csak a vallásos baromarcúak nem vesznek észre, akik megrekedtek az állat szintjén.

2020. szept. 6. 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!