Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásosak! Mit gondoltok...

Vallásosak! Mit gondoltok arról, hogy Richard Dawkins és Stephen Hawking is megerősítette, hogy nincs semmiféle Isten?

Figyelt kérdés

2020. szept. 6. 11:56
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

"Szerintem a legegyszerűbb válasz: 50% a létezésére"

Szerintem meg kb 10% az esély arra, hogy van valamilyen isten.

(8-as voltam.)

2020. szept. 6. 13:48
 12/29 anonim ***** válasza:
74%

Nem érdemes keverni a hitet és tudományt.

A tudomány a természet jelenségeivel foglalkozik, mégpedig valamilyen tapasztalat alapján. Isten léte a hit világa. A hit egy konkrét ember gondolatai a dolgokról. Erről a tudomány nem vitatkozik, hiszen minden embernek lehetnek bármilyen gondolatai. Ha valakinek úgy jó, hogy hisz istenben, tegye. Ha valaki azt gondolja, ő csak bizonyítható jelenségekkel foglakozik, tegye.

Az emberek kikényszeríteni igyekeznek mindenki véleményét istenről. Az említett két tudós is megtette ezt. Nagyon fontos tudni, véleményt mondtak. Nem tudományos állítást! Istenről és tanításairól mindenkinek lehet véleménye, azonban isten léte nem bizonyítható, mert nincs egyetlen olyan tapasztalat sem, ami ezt sugallná. Hogy valaki hiszi, az egy teljesen más dolog.

2020. szept. 6. 15:51
 13/29 anonim ***** válasza:
37%

És?

De tényleg, és?

Más tudósok pedig hisznek Istenben, lehetne sorolni sok százat, sőt sokkal jelentősebbeket is, mint Dawkins, aki nagyjából többet foglalkozik a keresztények elleni gyűlölködéssel, mint a tudománnyal. Jelentéktelen tudós, csak azért kapták ennyire fel, mert lényegében egy fanatikus keresztényellenes hitszónok.

Hawking tényleg jelentős tudós volt, aki a tudománynak élt, de ő se volt tévedhetetlen, sőt tévedéseit el is ismerte. Ha van Isten és túlvilág, akkor most már lehet nála van és nevet korábbi tévedésén, hogy balgatag volt, ahogy a Szentírás is mondja.

2020. szept. 6. 18:58
 14/29 anonim ***** válasza:
67%

"Dawkins, aki nagyjából többet foglalkozik a keresztények elleni gyűlölködéssel, mint a tudománnyal"

Mutathatnál egy olyan forrást, ahol Dawkins a kereszténység ellen gyűlölködik. Mert én inkább azt látom, hogy a keresztények gyűlölködnek ellene.

Ezen az oldalon pl. a második Dawkinsnak tulajdonított mondás az igazán kiakasztó.

[link]

Természetesen forrás nélkül, mert az állítás hamis. Richard Dawkins egy angol úriember, aki ilyet soha nem mondhatott.

Itt meg azokat a leveleket olvassa fel, amiket a hívők neki írtak:

[link]

Na, akkor ki gyűlölködik?

Az alábbi linken Dawkins George Coyne atyával készített interjút. Látsz te ott valahol gyűlölködést? Mert amennyit én láttam belőle, tisztelettudóan beszél az idős pappal:

[link]

Sokan félreértik Dawkins-t, nem gyűlöl ő senkit. Másrészt a mostani kijelentéseit érdemes óvatosan kezelni, hiszen már egy 79 éves emberről van szó.

2020. szept. 6. 19:59
 15/29 anonim ***** válasza:
6%
Az őrtorony mást ír..
2020. szept. 6. 20:06
 16/29 anonim ***** válasza:
23%

Most tényleg abból akarsz leszűrni mindent, hogy egy idős papnak megadja a tiszteletet? Olvastam már számos kijelentését, melyek könyveiből kiemelt keresztényellenes idézetek voltak. Sőt magát a vallást betegségnek titulálja, talán a himlőhöz hasonlítja. Még ha néhány kritikája meg is állná helyét pl fundamentalista keresztények esetén, de ő előszeretettel minden keresztényt egy kalap alá vesz.

Dawkins gyűlölködik, ez elég egyértelmű.

Az pedig nem menti fel őt, hogy ezen kijelentésekre egyes keresztények szintén elfogadhatatlan módon reagálnak.

2020. szept. 6. 20:47
 17/29 anonim ***** válasza:
40%

A vallásellenes kijelentések nem feltétlenül kereszténygyűlölő kijelentések. Másrészt ha szerinted a vallás olyan nagyon szép dolog, akkor nem ismered a történetét.

De maradjunk a kereszténygyűlölő kijelentéseknél. Mutass már egyet, ahol szerinted gyűlölködött. Van egy olyan gondolatom, hogy egy könyvét sem olvastad el, csak hallottál róla ezt-azt, meg kiragadott idézeteket tudnál mondani.

Még ha Christopher Hitchens-re hivatkoztál volna, akkor értenélek, mert a kereszténységnek - meg úgy a vallásnak - a 21. században az én ismereteim szerint ő volt a legdurvább kritikusa. Magát nem is ateistának, hanem antiteistának nevezte. Bár ennek ellenére sajnos sokszor igaza volt. Dawkins azért Hitchens-nél jóval visszafogottabb.

2020. szept. 6. 23:08
 18/29 anonim ***** válasza:
23%
Valóban nem olvastam, de jó pár könyveiből, nyilatkozataiból vett idézetet igen. Az is bőven elég volt, magam ellensége se vagyok, hogy ezek után bármilyen firkálmányát olvassam.
2020. szept. 6. 23:14
 19/29 anonim ***** válasza:
39%

Ez a te véleményed, erről felesleges vitázni.

Ajánlom viszont figyelembe "A valóság varázsa" című könyvét. Stílusa alapján inkább kamaszoknak szóló ismeretterjesztő könyv, viszont érdekekessége, hogy összehasonlítja a mítoszokat és a tudományos eredményeket. Ebből azért jól látszik, milyen világképe van, és hogy viszonyul a természetfelettihez.

2020. szept. 6. 23:51
 20/29 anonim ***** válasza:
4%
Semmit. A materializmus velejárója, hogy marhaságokat jelentenek ki, és körkörösen "bizonyítják".
2020. szept. 7. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!