Hívőket kérdezem megint, mert kíváncsi vagyok a válaszokra! Egy közleményben megjelent ma, hogy tudósok bejelentették: a kutatásaik alapján arra jutottak, hogy isten egy mítosz. Mit gondoltok?
*ha Isten nem létezne, és nem lehet volna beléjük szellemet.
Lásd a sikertelen lombikprogramok millióit.
https://www.youtube.com/watch?v=S_OTz-lpDjw Én fordítottam le az intró szöveget.
És Hawking pedig nem egy hétköznapi ember, hanem egy tudós, kutató. Biztos, hogy nem hazudna. Csak nincs igaza :)
Csak mondom előre, hogy én kezdő keresztény vagyok, de a reakciókra kíváncsi vagyok! És, hogy én nekem ilyenkor mit kell csinálni ha valaki azt mondaná/írná, hogy nincs Isten.
Elolvastam a cikket.
1. Van Isten? „Nincs Isten. Senki sem irányítja az univerzumot." Isten Hawking szerinti definíciója megvan valahol? Belinkelné valaki? És mi van azzal az istenképpel, ami szerint Isten nem irányítja az univerzumot?
Hogy Hawking vagy bármely természettudós mit gondol Isten létéről, az annyira releváns, minthogy egy kosárlabdázó mit gondol a kérdésről.
Isten léte nem természettudományos természetű kérdéskör, így a tudósoknak ebben nincs hatáskörük tudományos tekintélyre hivatkozva állást foglalni. Ez pontosan olyan, mint amikor hollywoodi sztárok a díjátadókon prezentálják társadalmi és politikai elképzeléseiket. Nem illetékesek a kérdésben.
Hawking tudományos munkásságát mélyen tisztelem, de filozófiailag műveletlen volt, és metafizikai elképzelései valahol a bronzkor szintjén vannak, ennél már a görögök és az indiaiak is kiforrottabb és megalapozottabb gondolatokat fogalmaztak meg a kérdéskörről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!