Mikor fogjátok már fel végre ateisták, hogy az ateizmus is egy hit? Nem hiszel, és ez is hit. Igen hiszek, nem. Nem hiszek! Zavaró, de ez van. És bizonyítsátok be, hogy Isten nem létezik!
Már bocs. de az ateisták megint "lesre" futottak a tudománytalan és egy eltorzult látásmódjuknak a következtében! :)
Tévedés az, hogy Isten létezésére nincs bizonyíték! Azért tévedés, mert Isten megmutatta Önmagát, "leszületett" a földre, és az emberiség úgy ismerhette meg Őt, mint Jézus Krisztus!
Tehát Isten sem kér feltétel nélküli bizalmat, mert Jézus életével, halálával és feltámadásával egyértelműen igazolta, hogy Isten örökké szeretni fogja az embereket!
Persze az ateisták erre is kitaláltak mindenféle vicces kifogásokat, hogy "de ez sem bizonyított", "meg nem is úgy volt" meg izé...
Tehát egyértelműen látható, hogy amikor az Isten leszületett a földre mintegy 2000 évvel ez előtt, akkor lényegében az ateizmus megbukott!
Ez mai un. ateizmus már csak silány utóvédharc, amely tulajdonképpen nem más, mint menekülés a valóság helyes értelmezése elől! :) Ezért kár velük vitába szállni, mivel a tagadásuk egy olyan "hitre" épül, amelyet maga Jézus létezése cáfol, ezért tagadják már nem csak az ateizmusuk homokalapját, hanem magának Jézusnak a létezését is!
@11:10
"Azért tévedés, mert Isten megmutatta Önmagát, "leszületett" a földre, és az emberiség úgy ismerhette meg Őt, mint Jézus Krisztus!"
Ez így nagyon szép, és persze, ez mindent magyaráz. Ennek az érvnek csak egyetlen egy problémája van, éspedig hogy az egyedüli "hiteles" forrása egy bestseller, aminek az a cime, hogy Biblia...
A Bibliával meg csak az a baj, hogy
1. Nincs alátámasztva semmivel. Ilyen könyvet bárki tud írni, még én is. És én is elvárhatom az olvasóktól, hogy higgyék el amit írtam, minden bizonyíték nélkül, mert hiszen "írva vagyon".
2. Miért pont a Bibliának hioggyek? Miért ne a Koránnak? Vagy a Talmudnak? Esetleg a Védáknak, vagy a Tipitakának? De hozhattam volna egyéb, akár politeista vallást is példának, vagy a zulu négerek hitvilágát, az indiánok Nagy Szellembe vetett hitét.
Isten léte, vagy nem léte tisztán HITBELI kérdés. Semmilyen konkrét bizonyítékot nem tud felmutatni senki, sem mellette, sem ellene.
Senki nem tud dokumentált körülmények között megvizsgálni egy isteni beavatkozást. Nem tudunk ilyet előidéézni, megvizsgálni, jellemzőit számba venni, az egyedüli "bizonyíték" ismét csak az, hogy "írva vagyon"...
De rendben van, lássunk néhány analógiát.
Vegyük a pasztafariánus vallást, melyet 2005-ben alapított Bobby Henderson, az Oregoni Állami Egyetem fizikushallgatója. A vallás istensége a Repülő Spagettiszörny, melynek létét vagy nemlétét éppen úgy nem lehet sem bizonyítani, sem megcáfolni, mint Istenét.
Vagy például nézzük a Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvút, amely szintén egy paródia vallás istensége. "Gyakran mutatnak rá, hogy láthatatlansága miatt lehetetlen bebizonyítani, hogy a Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú nem létezik, ugyanúgy, mint ahogy Isten létezését sem lehet tudományos módon cáfolni."
De hogy valami tudományosabbat, kevésbé parodisztikusat is említsek, híres tudományos analógia a Russell teáskannája (Russell's teapot). Ez a gondolatkísérlet azt állítja, hogy egy teáskanna kering a Nap körül, és olyan kicsi, hogy semmilyen eszközzel nem tudjuk érzékelni - és persze így sem bizonyítani, sem cáfolni nem tudjuk a létezését.
És ez tökéletesen igaz a vallásokra is. Isten létezését semmilyen módon nem tudjuk érzékelni, nincs olyan eszközünk, ami kimutatná. Itt most talán nem kellene olyannal jönni, hogy "de én a lelkemben érzem...", mert erre én is mondhatom, hogy én meg a teáskanna létét érzem. Ez nem egzakt bizonyíték.
Egy biztos: ha valami (bárki) tudna hozni egy tudományosan elfogadható bizonyítékot vagy cáfolatot BÁRMELY isten létezésére/nem létezésére, annak azonnal kijárna a Nobel díj, a világhír, meg amit csak akar. Valószínűleg ez lenne az évezred legnagyobb horderejű tudományos felfedezése.
#42: Most megölelgetnének, pont ezt akartam leírni. (#32 vagyok)
Csak annyit tennék hozzá, hogy #41 valószínűleg körkörös érvelést alkalmazott. Azt állítja, hogy a Bibliában leírtak igazak és ezt azzal próbálja bizonyítani, hogy ha a Bibliában leírtak igazak, akkor Isten létezik abban a formában, ahogy a Bibliában ez olvasható és tényleg leküldte nekünk Jézust, emiatt a Bibliában leírtak igazak. Ez egy szép példa a körkörös érvelésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!