Mikor fogjátok már fel végre ateisták, hogy az ateizmus is egy hit? Nem hiszel, és ez is hit. Igen hiszek, nem. Nem hiszek! Zavaró, de ez van. És bizonyítsátok be, hogy Isten nem létezik!
"És bizonyítsátok be, hogy Isten nem létezik!"
Ez a mondat egy duzzogó óvodás érzését kelti.
Az élet, a tudomány nem így működik. Ez egy gyakori érvelési hiba: [link]
Ti azt állítjátok, hogy van isten. Sőt, azt is, hogy a ti istenetek van és nem egy másik vallás istene(i). Ti állítottatok, mi pedig teljes joggal megtámadtuk az állítást azzal, hogy nem bizonyítottátok a létezését, így a hit alaptalan.
Ennyi erővel én a Repülő Spagettiszörnyben ( [link] hiszek. Ő az egyetlen létező isten és kész. Szerinted fair lenne, ha azt mondanám, hogy "bizonyítsd, hogy nem létezik", mikor én nem is bizonyítottam a létezését?
Ugyanezen a logikán elindulva: Hogyan bizonyítod, hogy nem létezett a sok görög isten és a görög mitológia nem igaz?
Na látod... Hülyeség ezt megkérdezni. Egyelőre a párbeszéd ott állt le (sok évszázada), hogy ti állítottatok, várunk a bizonyításra. Egyelőre csak egy Russell teáskannája-szerű elmélet jött létre. (Tanulmányozzátok Russell teáskannáját is, okos volt az öreg: [link]
"S te, Lucifer, hallgatsz, önhitten állsz,
Dicséretemre nem találsz-e szót,
Vagy nem tetszik tán, amit alkoték?"
-------------------------------------------------------------------------
Hát igen. Ha már elfogytak az érvek...
"Nem élhetem meg az új híreket;
De íme, jóslok; Fortinbrasra száll
Az ország; övé haldokló szavam.
Beszéld el ezt neki, s minden körülményt,
Mi okozá. A többi, néma csend."
Ezt:
Amikor Charles Darwin megtalálta, ez volt a Bajok Eredete.
Hawking halott. Aláírás: Isten
Igen szép szójáték, köszönjük. Kár, hogy értelme nincsen.
Ezzel most nem támasztottál alá semmit. De gyanítom, hogy nem is annak szántad.
Nem csak ,hogy nem jelent semmit, nem magyaráz meg semmit de még csak nem is saját találmány (legalább is meglepődnék ha magától találta volna ki szóról szóra ugyan így). Ebben handzik el: [link]
Nem tudom, talán újra felkapott lett ez a videó mert a héten ez a második vagy harmadik eset ,hogy látom ezt a “szójátékot”, talán ugyan attól az embertől lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!