Mikor fogjátok már fel végre ateisták, hogy az ateizmus is egy hit? Nem hiszel, és ez is hit. Igen hiszek, nem. Nem hiszek! Zavaró, de ez van. És bizonyítsátok be, hogy Isten nem létezik!
"Isten (vagy akár istenek) léte vagy nem léte pusztán hit kérdése, ez soha nem lesz tényszerűen tudományosan vizsgálható"
Minden történelmi esemény vizsgálható ami a Bibliába ecsetelve van.
Ugyan ugy mint a sertésfog a csimpánzálkapocsal.
"És bizonyítsátok be, hogy Isten nem létezik!"
Hogyan vagy miként lehet bebizonyitani Isten létét vagy nem létét???
@12:57
"Minden történelmi esemény vizsgálható ami a Bibliába ecsetelve van."
Ez így igaz. Például Leo Taxil a Bibliai események nagy részét vizsgálta is, vizsgálatának eredményeit 1897-ben a "Szórakoztató Biblia" c. könyvben jelentette meg. Érdemes elolvasni, határozottan jó valláskritika.
Őszintén ajánlom hívőknek is, minden negatív hozzáállás nélkül, tényleg érdekes és humoros olvasmány.
"Hogyan vagy miként lehet bebizonyitani Isten létét vagy nem létét???"
Sehogy.
Mivel Isten létére/nemlétére semmilyen kézzel fogható bizonyítékunk nincs, ezért ezt a kérdést nem tudjuk tudományosan vizsgálni. Ehhez bármilyen "isteni" jelenségnek, megnyilvánulásnak tanulkmányozhatónak, megismételhetőnek kellene lennie, ez nyilvánvalóan nincs így.
A vallás sem ad bizonyítékot rá, az egyetlen végső érv Isten létezése mellett az, hogy "írva vagyon" - ez nyilván megint nem elfogadható.
Emiatt egzakt módon nem bizonyítható sem a léte, sem pedig a nemléte.
Felesleges is ennyire győzködni egymást, mert ahogy egy hívő embert nem lehet tudományos érvekkel meggyőzni, hogy nincs Isten, ugyanúgy egy ateistát sem lehet meggyőzni bibliai szentbeszédekkel, hogy van...
Egyikük sem fogékony a másik érveire.
"Igazából világnézet"
Lehet cifrázni meg rafináltan kimagyarázni de a gyökere egy és ugyan az.
Minden vallás egy világnézet,
emberek csoportjának egyfajta kritikus nézete.
Ezalól nincs kivétel.
Kedves Kérdező, megkérdezhetem, hogy a te életminőséged mi módon befolyásolná, ha az ateisták úgy fognák fel, hogy az ateizmus is egy hit?
Ettől mi változna számodban a gyakorlatban?
Én nem hitben, hanem valószínűségben számolok. Azt állítom, hogy Isten valószínűleg nem létezik. Így már másként hangzik az ateizmusom, nem?
Üdv. egy agnosztikus ateista
Én biztos vagyok benne hogy Isten nem létezik, főleg nem abban a formában ahogyan a Biblia leírja. Pontosan ugyanazért vagyok ebben biztos, amiért a Repülő Spagettiszörny nem létezésében is biztos vagyok.
Ez egy empirikusan szerzett tudás. És mivel biztos vagyok benne ez nem hit hanem tudás.
Az ateizmus a hit nem léte.
Ez a lényege. Az illető egy mesében se hisz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!