Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért állítanak Jehova tanúi...

Miért állítanak Jehova tanúi valótlant a Szentháromságról?

Figyelt kérdés
Mégpedig azt, hogy azt jelenti, hogy három isten van. Miért teszik ezt? És amikor elmondja valaki nekik azt, hogy ez nem igaz, amit állítanak, akkor miért nem kérnek bocsánatot?
2020. júl. 6. 18:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/238 anonim ***** válasza:
39%

Jehovista írja:

"A háromságtan a IV. század végén született. IV. század vége előtt egyáltalán nem volt szerves része a keresztény életnek és hitvallásnak”

Ezzel szemben:

"Ezek ugyanis nagyon jól tudják, hogy a Szentháromságot az isteni Szentírás tanítja ugyan, de hogy három isten van, azt se az Ó-, se az Újszövetség nem tanítja."

Dénes pápa: Levél (töredék) Dionüsziosznak, Alexandria püspökének (Kr. u. 262)

"Hiszen egyedül a Szentháromság az, ami az értelmezésnek nemcsak az időbeli, hanem az örökkévalóságra irányuló módját is felülmúlja. Minden egyebet azonban, ami a Szentháromságon kívül van, világkorszakokkal és időszakokkal mérünk."

Órigenész: A princípiumokról, 4,4.1. (Kr. u. 230)

Mellékesen jegyzem meg, hogy a hitvallás megfogalmazásara pont azért volt szükség a 4. században, mert a fentieket az eretnekek elkezdték tagadni. Az Egyház nem új hittételt vezetett be, hanem a régit erősítette meg.

Jehova tanúi tehat hazudnak.

2020. júl. 6. 19:59
 12/238 tgt ***** válasza:
29%
A Szentháromság-tan Bibliaellenes tévtanítás. Az Isten egy és oszthatatlan, nem pedig három az egyben.
2020. júl. 6. 20:04
 13/238 anonim ***** válasza:
58%

8-as:

Living Witness évek óta hazudgál itt az oldalon. Rendkívül taszító, fanatikus ember. Nincs is magánélete, minden nap itt dekkol, és ontja a sok hülyeséget. Szomorú sors az öve.

Csak tudnám, miért nem vállalja a nevét, amikor a százalekarány eltörlése mellett is fel lehet ismerni. Ugyanúgy, mint 32%-ost.

2020. júl. 6. 20:06
 14/238 anonim ***** válasza:
69%

ma 19:59

Látom nem érted amit írtam.

A te igazadat nem fogja az alátámasztani, hogy a te igazadat igazoló szubjektív forrásokra hivatkozol.

Azok kívülről szemlélve pont annyira hitelesek, mint bármelyik azzal szembeni érvelés. Megértem hogy neked ez a hited, de Isten miért nem teremtett egyértelmű leírást/ útmutatást. pedig erre még a halandók is képesek. Pld. azt írják a KRESZ-ben hogy lakott területen a megengedett sebesség 50 Km/óra. Ezt nem nagyon lehet többféle képen értelmezni.

2020. júl. 6. 20:08
 15/238 anonim ***** válasza:
34%

ma 20:06

"Rendkívül taszító, fanatikus ember. Nincs is magánélete, minden nap itt dekkol, és ontja a sok hülyeséget. Szomorú sors az öve."

A tiétek, akik őt követik, vele vitatkoznak, mennyivel különb? ( Nekem pld. fogalmam sincs ki ő, és nem is érdekel.)

Ti mitől vagytok kevésbé fanatikusok?

Honnan tudod milyen magánélete van?

2020. júl. 6. 20:11
 16/238 A kérdező kommentje:
Hát sajnálom, hogy megint nem tudtak válaszolni értelmesen, de miért is vártam ezt. Magam sem értem. Felőlem töröltethetitek a kérdést, mert felesleges. Szerintem ők szeretik a hazugságot és ennyi.
2020. júl. 6. 20:11
 17/238 anonim ***** válasza:
70%

"Felőlem töröltethetitek a kérdést, mert felesleges. Szerintem ők szeretik a hazugságot és ennyi."

Vagy éppen te szereted a hazugságot.

Nyilván, ha az érvelés nem megy, akkor egyszerűbb a törlés.

"Hát sajnálom, hogy megint nem tudtak válaszolni értelmesen"

Te feltettél egy értelmes kérdést? Érveltél értelmesen a saját álláspontod mellett?

2020. júl. 6. 20:23
 18/238 A kérdező kommentje:
Miért kéne érvelnem egy hazugság mellett?
2020. júl. 6. 20:35
 19/238 A kérdező kommentje:

Itt naponta bele lehet futni a jehovista Szentháromság egyenlő a három istennel című hazugságba, pláne mikor egyes tanúkat elkap a gépszíj (mellesleg itt sem a kérdésre jött a válasz, hanem azonnal a Háromságot kezdte kritizálni, mintha fel sem fogta volna a kérdést).

Ezért lehet törölni, mivel értelmetlen, úgysem fogjátok fel. Érvelni? Hogy? Kérdeztem valamit, hogy miért terjesztetek hazugságot, erre meg érveljek mellette. Azt sem tudod már mivel védd a hazugságodat, amihez makacsul ragaszkodsz. Dehát ennél többet úgysem tudsz.

2020. júl. 6. 20:39
 20/238 tgt ***** válasza:
40%
Az a baj kérdező, hogy a kérdésedben egy hazug állítás van, ezért nem lehet rá válaszolni.
2020. júl. 6. 20:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!