Miért állítanak Jehova tanúi valótlant a Szentháromságról?
Jehovista írja:
"A háromságtan a IV. század végén született. IV. század vége előtt egyáltalán nem volt szerves része a keresztény életnek és hitvallásnak”
Ezzel szemben:
"Ezek ugyanis nagyon jól tudják, hogy a Szentháromságot az isteni Szentírás tanítja ugyan, de hogy három isten van, azt se az Ó-, se az Újszövetség nem tanítja."
Dénes pápa: Levél (töredék) Dionüsziosznak, Alexandria püspökének (Kr. u. 262)
"Hiszen egyedül a Szentháromság az, ami az értelmezésnek nemcsak az időbeli, hanem az örökkévalóságra irányuló módját is felülmúlja. Minden egyebet azonban, ami a Szentháromságon kívül van, világkorszakokkal és időszakokkal mérünk."
Órigenész: A princípiumokról, 4,4.1. (Kr. u. 230)
Mellékesen jegyzem meg, hogy a hitvallás megfogalmazásara pont azért volt szükség a 4. században, mert a fentieket az eretnekek elkezdték tagadni. Az Egyház nem új hittételt vezetett be, hanem a régit erősítette meg.
Jehova tanúi tehat hazudnak.
8-as:
Living Witness évek óta hazudgál itt az oldalon. Rendkívül taszító, fanatikus ember. Nincs is magánélete, minden nap itt dekkol, és ontja a sok hülyeséget. Szomorú sors az öve.
Csak tudnám, miért nem vállalja a nevét, amikor a százalekarány eltörlése mellett is fel lehet ismerni. Ugyanúgy, mint 32%-ost.
ma 19:59
Látom nem érted amit írtam.
A te igazadat nem fogja az alátámasztani, hogy a te igazadat igazoló szubjektív forrásokra hivatkozol.
Azok kívülről szemlélve pont annyira hitelesek, mint bármelyik azzal szembeni érvelés. Megértem hogy neked ez a hited, de Isten miért nem teremtett egyértelmű leírást/ útmutatást. pedig erre még a halandók is képesek. Pld. azt írják a KRESZ-ben hogy lakott területen a megengedett sebesség 50 Km/óra. Ezt nem nagyon lehet többféle képen értelmezni.
ma 20:06
"Rendkívül taszító, fanatikus ember. Nincs is magánélete, minden nap itt dekkol, és ontja a sok hülyeséget. Szomorú sors az öve."
A tiétek, akik őt követik, vele vitatkoznak, mennyivel különb? ( Nekem pld. fogalmam sincs ki ő, és nem is érdekel.)
Ti mitől vagytok kevésbé fanatikusok?
Honnan tudod milyen magánélete van?
"Felőlem töröltethetitek a kérdést, mert felesleges. Szerintem ők szeretik a hazugságot és ennyi."
Vagy éppen te szereted a hazugságot.
Nyilván, ha az érvelés nem megy, akkor egyszerűbb a törlés.
"Hát sajnálom, hogy megint nem tudtak válaszolni értelmesen"
Te feltettél egy értelmes kérdést? Érveltél értelmesen a saját álláspontod mellett?
Itt naponta bele lehet futni a jehovista Szentháromság egyenlő a három istennel című hazugságba, pláne mikor egyes tanúkat elkap a gépszíj (mellesleg itt sem a kérdésre jött a válasz, hanem azonnal a Háromságot kezdte kritizálni, mintha fel sem fogta volna a kérdést).
Ezért lehet törölni, mivel értelmetlen, úgysem fogjátok fel. Érvelni? Hogy? Kérdeztem valamit, hogy miért terjesztetek hazugságot, erre meg érveljek mellette. Azt sem tudod már mivel védd a hazugságodat, amihez makacsul ragaszkodsz. Dehát ennél többet úgysem tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!