Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért állítanak Jehova tanúi...

Miért állítanak Jehova tanúi valótlant a Szentháromságról?

Figyelt kérdés
Mégpedig azt, hogy azt jelenti, hogy három isten van. Miért teszik ezt? És amikor elmondja valaki nekik azt, hogy ez nem igaz, amit állítanak, akkor miért nem kérnek bocsánatot?
2020. júl. 6. 18:10
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/238 A kérdező kommentje:
A 30. válaszomban másoltam be a jehovista tanítást. El tudod olvasni. Tehát egy tényt írtam le, miszerint az őrtorony szervezet hazugságot állít, mivel azt mondja, hogy mi három istenben hiszünk. Még mindig kérdem, hogy miért? Miért hazudik a szervezet erről? És amikor elmondjuk, hogy ez nem igaz, akkor miért nem kértek bocsánatot?
2020. júl. 21. 23:44
 72/238 anonim ***** válasza:
78%

"Mèg mindig kèrdem,hogy mièrt"?

Azèrt előbször,hogy olvasd el a sok biblia versből a János.17:3.

"Az pedig az örök èlet,hogy meg ismerjenek tèged az egyedüli igaz Istent ès akit el küldtèl a Jèzus Krisztust"

Itt ès mèg sok helyen nem irja,hogy "egy Istenben három isten van".

A másik a Jehova Tanúi helyett gúny neveket mondasz pl.71 bejegyzèsedben"jehovista tanítsa".

A gyülölködès árad felèm.

Nincs igazad ès nem èrdekelsz.

2020. júl. 22. 06:50
 73/238 A kérdező kommentje:

Egyelőre te jöttél teljesen feleslegesen írkálni a kérdésem alá és egyszer sem sikerült megválaszolni.

A Bibliát miért hozod fel? Abban benne van, hogy az őrtorony részvénytársaság azt hazudja, hogy mi három istenben hiszünk?

Nem, ez a hazugság a szervezet havi lapjaban van leírva, amit bemásoltam. Ott van. És mégis tagadod. Le van írva egy hazugság és tagadod. Ehhez azért már kell a vastag bőr :)

2020. júl. 22. 08:35
 74/238 tgt ***** válasza:
21%

Kérdező: Bár nem vagyok Tanú, de az Őrtorony cikk, amit a 30-as válaszodban idéztél, teljesen korrekt.

„Az izraeliták azért kapták azt a parancsot, hogy csak egyetlen Istent imádjanak, mert nem sokkal azelőtt szabadultak ki Egyiptomból, ahol az emberek Oziriszt, Íziszt és Hóruszt imádták, a számos istenhármas egyikét. Mennyire volt fontos, hogy megértsék ezt a parancsot? Dr. J. H. Hertz rabbi ezt írta az 5Mózes 6:4-ről: „A tökéletes monoteizmusnak kinyilatkoztatása hadüzenet volt minden politeizmus . . . ellen . . . A semá kizárja a kereszténység háromság tanát, mert az sérti Isten egységét.”

A semá, amelyet minden zsidó vallású ember a mai napig imádkozik, és amelyet Jézus is imádkozott és másokat is buzdított erre, szóval a semá nem csupán cáfolja más istenek létezését, de egyben azt is kijelenti, hogy Isten egyetlen és oszthatatlan, vagyis nem lehetséges felosztani őt részekre. Amikor valaki mégis ezt teszi, azzal tagadja Isten abszolút egyetlenségét és egységét, ezzel ellentmond az isteni kinyilatkoztatásnak.

2020. júl. 22. 08:51
 75/238 anonim ***** válasza:
67%

73.Nem èrtem,hogy mit zavarsz össze/vissza minden ide nem tartozó dolgot.

A bibliábol nem jegyzel be igazolást,mert nincs.De ha volna sem tudnal mert nincs ismereted.Semmi nincs benned ami igazolna a keresztènyi lètedet,egyedül a primitív gyülölködès.Ha ez keresztènyi viselkedès akkor mi a keresztèny,jobb vagy rosszabb ennèl.

Az alábbihoz hasonló èrveket várok,hogy igazolod az állitásodat a három istensèget.

Èn igazolóm az egyedüli igaz Istent.

Íme.

Károli.Zsoltár.83:18,19"Szègyenüljenek ès rèmüljenek el örökkè,ès piruljanak ès pusztulnak,19Hogy megtudják,hogy te,akinek neve Jehova,egy magad vagy felsèges Isten az egèsz földön"

2 Mózes.6:3."Ábrahának,Izsáknak ès Jákobnak úgy jelentem meg mint Felsèges Isten,de az èn Jehova nevemen nem voltam előttük ismeretes"

János.5:44."Hogyan is hihetnètek,amikor egymást dicsőititek,de az egyedüli Isten tetszèsèt,nem kerestek".

2020. júl. 22. 10:31
 76/238 A kérdező kommentje:

Ez kész. A kérdés tényleg ennyire nem volt világos? Nem azt kérdeztem, hogy tudsz e igét bemásolni, hanem azt, hogy miért hazudik az őrtorony?

Akkor letisztázom: nem hiszünk három istenben. Ennyi. És akkor most várom a bocsánat kérést.

2020. júl. 22. 11:47
 77/238 anonim ***** válasza:
65%

76."Nem hiszünk három Istenben"

Akkor tiszta:szerinted Jèzus nem isten,a szent szellem nem isten?

2020. júl. 22. 11:57
 78/238 anonim ***** válasza:
58%

"mert nem sokkal azelőtt szabadultak ki Egyiptomból, ahol az emberek Oziriszt, Íziszt és Hóruszt imádták, a számos istenhármas egyikét"

Ez mondjuk így ökörség. Nem kicsit, nagyon. Egyrészt, amikor a zsidók feltételezett kivonulása volt, éppen az Amon-Ré kultusz virágzott Egyiptomban, nem sokkal előtte Ehnaton próbált monoteista Aton kultuszt bevezetni. Ráadásul bár valóban voltak Egyiptomban istenhármasok, de az általad megnevezett három isten nem tartozott ezek közé. Ozirisz, Ízisz és gyermekük Hórusz a héliopoliszi kilencekhez tartozott. Például itt találhatsz egy leírást:

[link]

Tehát ökörségeket nem kéne reklámozni. Illetve össze-vissza keverni a korszakokat. Értem én, hogy így csalva ki lehet hozni "érdekes" dolgokat, de a történelem hamisítása akkor is csúnya hazugság.

Ráadásul még ha igaz is lenne az a hülyeség, amit itt hirdetsz fennen, akkor se lenne semmi hasonlóság a 3-as számon kívül a keresztény Szentháromság és az egyiptomi istenhármasságok között. Mivel egyszerűen teljesen más a kettő.

2020. júl. 22. 19:07
 79/238 anonim ***** válasza:
79%
A 77 bejegyzèsben a kèrdès èrvènyes a kèrdezőhöz.
2020. júl. 22. 19:43
 80/238 tgt ***** válasza:
71%
78-as: a lényegen nem változtat, egy jellemzően politeista vallási környezetből az egyistenhit felé indultak el a zsidók. A semá pedig kizárja a Szentháromságot.
2020. júl. 22. 20:56
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!