Miért állítanak Jehova tanúi valótlant a Szentháromságról?
Hogyne változtatna a lényegen, hogy te egy alapvetően hibás, történelemi szempontból téves kultuszt próbáltál itt közreadni, amit a jehovások a Szentháromság cáfolataként próbálnak gyakorta felhozni. S mint arra történelmi tényekkel rámutattam, számtalan sebből vérzik ez nektek.
Továbbá a Szentháromság sose állította, hogy három isten lenne, ahogy egyébként az egyiptomiak se, ha már felhoztad őket. A Szentháromság kijelenti, hogy egy Isten van, amit vagy megpróbálsz felfogni, vagy tartod magad azon tévképzetedhez, hogy az igazából hármat jelöl. Ez mondjuk igazolja a kérdezőt. Viszont onnantól fogva már nem a keresztényekkel vitatkozol, hanem saját tévképzeteiddel.
Lényegtelen, hogy a tanúk kiadványa rosszul nevezte meg az egyiptomi isteneket. A cikk írója annyit állított, hogy a zsidók politeista környezetből jöttek és ez hatott a saját hitvilágukra is. Ezért kellett annyira kihangsúlyozni, hogy az ő istenük egy és oszthatatlan.
A Szentháromság tan pedig egy buta, zavaros tanítás, nincs semmilyen bibliai alapja, sőt, a Biblia ellentmond neki. A háromszemélyű Istenben vetett hitet eladni egyistenhitnek elég bizarr.
"Lényegtelen, hogy a tanúk kiadványa rosszul nevezte meg az egyiptomi isteneket."
Már hogy lenne lényegtelen a történelemhamisítás? Úgy látszik, mi nagyon más mércével mérünk.
"A Szentháromság tan pedig egy buta, zavaros tanítás, nincs semmilyen bibliai alapja, sőt, a Biblia ellentmond neki."
Ez pedig egy egyéni szubjektív vélemény, amit én tiszteletben tartok, hogy így látod, de akkor is hatalmas ökörségnek tartom. Hiszen már az őskeresztények is ezt vallották, nekik pedig azért valamivel több közük volt Krisztushoz és a keresztény hitnek, mint neked és a jehovásoknak.
"Mária hordozta ugyanis méhében Istenünket, Jézust, a Khrisztoszt Isten rendelkezésének megfelelően, aki Dávid magjából való, de mégis a Szentlélektől."
(Antióchiai Szent Ignác)
"És ők azok, akik a föld minden más népét megelőzve megtalálták az igazságot, mert ismerik Istent, aki mindeneknek teremtője és alkotója, az egyszülött Fiúban és a Szentlélekben, s más Istent rajta kívül nem tisztelnek."
(Arisztidész)
Persze még lehetne sok idézetet hozni az őskeresztényektől, akik valóban keresztények voltak, akiket az apostolok tanítottak és rendeltek tanítónak. Tehát ebben a kérdésben a te szavad egy nagy nulla, ahogy az összes hitelveiket folyamatosan változtató jehovás vén szava is, de mondhatnám az unitáriusokat, vagy bármelyik másik álkeresztény szektát.
"Sajnos" én csak azt az értelmezést tudom elfogadni, amit az őskeresztények vallottak, nem azt, amit modern hamis próféták és tévtanítók hirdetnek.
83."Jèzus Isten""Szentlèlek Isten" az Atyát nem írtad Isten de remèlyük az,Jèzus szavai szerint.
Így három Istenről beszèlsz.
Hat így össze áll a kèp,hogy a Szentháromság is igazolja mivel a jelentèse háromság,így három isten van,akik meg is vannak nèvszerint nevezve.
Most akkor az ovodás is mar tudja mi az a három ès mi az az egy.Igy nekem nincs szüksègem buktatóra ès a felhasználóknak sem.
Ha kèrdezem hány Isten van azt mondod egy.Ha kèrdezem a nevèt akkor mondod az Jèzus Isten,Szentszellem Isten,Atya Isten.
A matematikában ilyen nincs.Ha akarom három,ha akarom egy.
Azt is meg figyeltem a sorrendben az Atya Istent hátul írtad.Hát igen,nem kap akkora hansujt mint Jèzus vagy a szentszellem mivel őket írtad elől.
Így a megállapitásom a fejtegetèsedre egy nagy kamu úgy mint a provokatív kèrdèsed is.
A zsidók 190 évig éltek a politeista egyiptomiak között. Hogy melyik isten milyen hatással volt az ő hitrendszerükre, én nem tudom, de valamilyen törzsi többistenhitet követtek ők is. A kivonulás után ezért volt olyan fontos rögtön tisztázni, hogy Izrael Istene egy és oszthatatlan. Ha te történelemhamisítást emlegetsz azzal kapcsolatban, hogy az Izisz kultusz hatással lehetett az egyiptomi fogságban élő zsidókra, kérlek, fejtsd ki, hogy ez miért volt lehetetlen. Te bizonyára jobban elmélyültél ebben a témában, mint én.
Az Ószövetségben nincs jele Isten hármasságának, minden ószövetségi vers ellentmond ennek. Jézus is az egy és oszthatatlan Istent hitte, és az ő imádatára szólította fel tanítványait.
A Szentháromság tan olyan, mintha azt magyaráznád, hogyan lehet a kört négyszögesíteni. Teljes képtelenség és meghasonlás. Ha van három isten, akkor az nem lehet egy isten, akárhogy is számoljuk.
Nagyon ügyes vagy, hogy megtaláltad a két ókori keresztény írásait, biztos találsz még többet is. Kövesd őket, ha ehhez van kedved. Én maradok a Bibliánál.
"Én maradok a Bibliánál"
Bár úgy lenne, de te a saját hamisságod mellett kardoskodsz. Hiszen a Szentírás is egyértelműen kijelenti a Fiúról, hogy Isten, csak te mindezt tagadod.
Jézus soha nem mondta magáról, hogy Isten lenne, sőt, elhatárolta magát ettől.
"Egy előkelő ember megkérdezte tőle: »Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?« Jézus ezt mondta neki: »Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egyedül az Isten."
Érdemes Jézusra hallgatni.
88.Hol írja az állitásaidat?
Elhiszem,ha idèzed a bibliábol.
Mièrt erősködsz ha nem írja.
Egy igaz keresztèny alázattal elfogadja a Biblia szavait.
Aki álkeresztèny az cáfolya Isten szavát ès annak azt mondjak hitetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!