Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A katolikusok mikor rózsafűzér...

A katolikusok mikor rózsafűzért mondanak, akkor nem jut eszükbe a Máté 6,7?

Figyelt kérdés

Amikor imádkoztok, ne beszéljetek sokat, és ne ismételgessétek sokszor ugyanazt, mint azok, akik nem ismerik Istent! Ők azt hiszik, hogy akkor teljesül a kérésük, ha sokszor elmondják!

Máté evangéliuma 6:7

2020. jún. 20. 18:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
51%

Általanos műveltségemet? Ok. Vond csak nyugodtan! Engem nem zavar. Olyan buta vagyok, hogy szakközépben 139 volt az iq-m. Ezt most komolyan mondom.

Egy 6.-os ha tud már olvasni, akkor amit elolvas, azt értelmezheti a saját tudása alapján. Az a gond ezzel, hogy a teológusok nincsenek olyan tudásszinten(Jézusi tudás akár töredéke), hogy tudják miről beszélt akkor, ott Jézus. Szóval ez a gond ezzel az egészzel. Mióta nem "kötelező" templomba járni, azóta nem is mennek, csak alig, mert érzik az emberek, hogy ez nem stimmel. Inkább másfelé keresnek, mert sokan keresnek, érzik, gondolják, hogy az élet nem csak ennyi, de a kereszténység kikopik lassan szerencsére. Mi, Magyarok sosem voltunk keresztények, csak István erőltette ránk ezt is, tűzzel-vassal. Ennyit is ér az egész. Én olvastam a Bibliat is! és tudom, hogy miért kell mindenbe belemagyarázni. Mert ha halandó elolvassa kb. kettéáll a szeme, hogy mi van? Mi ez? Mi volt? Ha olvastad tudod miről beszélek, hogy milyen történetek is vannak benne. És ezeket hiába magyarázzák, nem lehet szépíteni vagy aki azt teszi egyértelműen hazudik.

2020. jún. 30. 12:27
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
A teológusok nem tudják, de te tudod a 139-es iq-ddal. Tudod, ki hiszi el... :) Csak szajkózd a hülyeségeidet, tudod, ha igaz lenne amit írsz, akkor nem próbálnád meg annyira győzködni az embereket a magad igazáról. Gyenge ellenféllel szemben nincs értelme kardoskodni, ha gyenge a másik fél, minek erőlködsz itt ennyire. Gondolkodj el azért ezen. Ahhoz, hogy bárki elhagyja a hitét, ahhoz te túl kevés vagy.
2020. jún. 30. 13:18
 13/13 anonim ***** válasza:
51%
Igen. Ebben egyetértünk és már el is térsz a témától és nem is arra reagálsz hanem engem pocskondiázol. Nekem teljesen mindegy, hogy ki mit hisz. Benne is van a nevében. Vallás. Vallom, tehát nem tudom. Tehát csak beszélek össze-vissza tézisekről. Sosem értettem a keresztények miért védik ennyire a hitüket és lazadnak fel, ha valaki azt mondja nekik, hogy nem stimmel. De már tudom, nem a másik félnek bizonygatják, hanem saját maguknak, mert legbelül ők is érzik, hogy nem stimmel ez az egész.
2020. jún. 30. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!