Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kikre vonatkozik a Mátè.24:9 ?

Kikre vonatkozik a Mátè.24:9 ?

Figyelt kérdés

2020. jún. 3. 09:56
1 2 3
 1/30 anonim válasza:
74%
Rád
2020. jún. 3. 09:57
 2/30 anonim ***** válasza:
28%
Mindenkire
2020. jún. 3. 10:02
 3/30 anonim ***** válasza:
93%
Tényleg olyan marha nehéz idézni, vagy te kívülről tudod a teljes Szentírást?
2020. jún. 3. 10:03
 4/30 anonim ***** válasza:
82%
Ez mindig igaz. Minden korban lesznek vértanúk. Az apostolok is átélték ezt, mi is átéljük és később is át fogják élni.
2020. jún. 3. 10:09
 5/30 A kérdező kommentje:

# 3.Kikre vonatkozik,ez csak egy kèrdès.

Külömben ezt èn kívülről tudom.

2020. jún. 3. 10:21
 6/30 anonim ***** válasza:
93%

Én pedig nem tudom kívülről, bár én nem is próbálom kényszeresen magamra értelmezni ellentétben egy adott szektával és követőivel.

Egyébként azokra vonatkozik, akiket Krisztusért üldöznek, nem pedig egy kitalált névért, vagy házalásért, stb...

2020. jún. 3. 10:35
 7/30 anonim ***** válasza:
11%

(Máté 24:9) 9 Akkor majd üldöznek és megölnek benneteket, és a nevem miatt minden nemzet gyűlölni fog titeket.

Nagyon lényeges a szövegkörnyezetet megvizsgálni, hogy kiknek mondta ezt? Mindenkinek? Vagy a Tanitványainak, akik követik majd a keresztény életben?

Az is lényeges, hogy mely időszakra vonatkozóan mondja?

Jól megfigyelhető, hogy nem azért fogják bántani ezeket a személyeket, mert valamilyen politikai csatározásban vagy háborúban, stb vesznek részt.

Hiszen Jézus követői, nem alkotják részét a világban zajló eseményeknek, és mint mindenben, ez is egységesen vonatkozik Rájuk, nemzeti hovatartozás nélkül. Látható, hogy ragaszkodnak Jézushoz, és ahhoz amit maga Jézus is Képvisel, illetve amiért jött.

Jézus neve miatt bántani azt jelenti, hogy elsősorban Krisztusnak kötelesek törvény szerint engedelmeskedni, a világi emberek hatalmával szemben. Nyilván ezért váltják ki a "haragot" sokakban, mert másként gondolnak a Krisztusi törvényekre, és másként a világi törvényekre, mint fontossági sorrend.

A lábjegyzetek és a szövegkörnyezet azt is kijelenti, hogy az üldözés, vagy sérelem, az miatt is történik, mert nem ismerik azt a Valakit, aki Jézust küldte.

A türelmetlenségnek nem csupán elszigetelt eseteire gondolt itt Jézus. Hanem: „gyűlöletesek lesztek minden nép előtt.

A Máté 24. fejezete pedig az utolsó napok jeleit tartalmazza, összhangban a többi jellemzőkkel, Tehát behatárolható, hogy Kinek, kiknek, és mikorra mondta ezeket.

2020. jún. 3. 10:46
 8/30 anonim ***** válasza:
81%
A beképzeltség 2 jele. Magukra vonatkoztatnak bizonyos részeket,aztán felvágnak vele,hogy ők ezt mennyire kívülről tudják,de cseszik ám idézni a másiknak. Tehát nem válaszra kíváncsiak,mert akkor minden erejükkel azon lennének,hogy az ember legalább tudja,hogy miről van szó,mielőtt válaszol. De ugye a tanútól-tanúnak kérdésekhez nem kell kifejtés,mert ők "kívülről tudják" ugye. Azt nem tudom,hogy ha ennyire magatokkal akartok csak beszélni,akkor mi a büdös francért írtok ki kérdést? Csicseregjetek egymással privátban,vagy tudom is én,hol,de ne reklámozzátok már magatokat ilyen gusztustalan,sunyi módon.
2020. jún. 3. 11:24
 9/30 anonim ***** válasza:
88%

"Jól megfigyelhető, hogy nem azért fogják bántani ezeket a személyeket, mert valamilyen politikai csatározásban vagy háborúban, stb vesznek részt."

Valóban nem. A tanúkat pl speciel azért,mert képmutatóak,beképzeltek,tolakodóak,lekezelőek másokkal szemben,jó részük hazug is és még sorolhatnám. De ezt már párszor leírtuk,hogy a világnak igen csöpp része van rátok azért kiakadva,mert ti akkora turbóhívők vagytok,a többségnek a visszataszító viselkedésetekkel van baja. Pl ott a kettős mérce is,mikor valaki a tanúkról kiír egy kérdést,rögtön jönnek a támadások,hogy álkérdés meg provokáció,de mikor tanú ír ki ilyen jellegű kérdést,arról mély hallgatás van.

2020. jún. 3. 11:29
 10/30 anonim ***** válasza:
90%

Azt is el tudom képzelni, hogy az őrtorony első leckéje ennek a versnek a megtanulása, valószínűleg már a 2. alkalmon visszakérdezik tőlük. Aki nem tudja, arra heti +4 óra házalás vár.

Persze ez egy dolog, de nem kéne feltételezni, hogy mindenki így betéve tudja. Nem mindenkinek adatott meg, hogy őrtorony kurzusokra járjon magolni bibliai verseket.

2020. jún. 3. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!