Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kikre vonatkozik a Mátè.24:9 ?

Kikre vonatkozik a Mátè.24:9 ?

Figyelt kérdés

2020. jún. 3. 09:56
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
69%

Szia Gábor,

Én felpontoztalak! :-)

"Szerinted a válasz hasznos."

Üdv. Péter

2020. jún. 3. 16:36
 22/30 anonim ***** válasza:
14%

Valóban érdekes volt Gábor gondolata.

Vajon mit jelent az, hogy egység lesz?

Mert az nem egység, hogy az egyik "Jézus követőt" üldözik, börtönzik, stb, a másikat nem. Talán az is érdekes, hogy vannak, vagy voltak, akik maguk Jézus nevében üldöztek másokat, és vetették tömlőcbe, vagy börtönbe Őket, illetve megölték Őket. S Ehhez maguk a királyok is aszisztáltak.

Hogy ez mennyire egy egységes keresztény életű emberekre vonatkozik, Jézus szavai adnak nyomatékot.

(János 15:21) 21 De mindezt azért művelik majd veletek, mert a tanítványaim vagytok, és nem ismerik azt, aki küldött engem.

Sajnálatosan, kihagynak olyan fontos verseket a 100%-os azonositás lehetőségére.

HA a keresztények egységesek, akár hol élnek is egy népként, és Krisztus tanitványaiként, akkor miben mutatkozik meg a minden nemű egység, akár a tanitásban, akár az üldözésben, akár bármiben?

2020. jún. 3. 16:53
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

20-asnak

"Jézus neve miatt üldözött emberekre. Nem jehova, hanem Jézus."

Tehát ha jól értem azért pontoztál le mert nem Jehovát írtam hanem Jézust ezzel kapcsolatban "az én nevemért"?!

Ha így van és jól értettem akkor felhívnám a figyelmedet, arra, hogy Máté 24-ben Jézus a beszélő! De egyébként írhattam volna Jahvét, vagy Jehovát is ez is jelentené Krisztust.

21-esnek

Igen szerintem a válaszod hasznos volt Péter. Gondoltam, hogy nem te pontoztál le. A válaszaidból ítélve következetesebbnek tartalak!

Üdv: Gábor

2020. jún. 3. 17:00
 24/30 anonim ***** válasza:
9%

Bár nem teljesen értek egyet Gábor, de felpontoztalak. Mindegyik alkalommal.

Valóban Jézus nevéért, de mőgé kell nézni, hogy mit jelent ez?

Mert az, hogy valaki használja ezt a nevet, még nem biztos, hogy érti, Mit és miért tett Jézus, hogy aki elküldte, megvalósitsa a szándékát.

2020. jún. 3. 17:15
 25/30 A kérdező kommentje:

Gábor:Èn is felpontoztalak.

Èrtèkes a bejegyzèsed.

2020. jún. 3. 17:21
 26/30 anonim ***** válasza:

24-esnek

"Valóban Jézus nevéért, de mőgé kell nézni, hogy mit jelent ez?"

Szerinted mit jelent mindez?

"Mert az, hogy valaki használja ezt a nevet, még nem biztos, hogy érti, Mit és miért tett Jézus, hogy aki elküldte, megvalósitsa a szándékát."

Te hogy érted ezt? Mit tett szerinted Jézus?

2020. jún. 3. 17:22
 27/30 anonim ***** válasza:
18%

Ha már itt vagyunk szeretném még kérdezni tőletek, hogy egyetértetek e azzal amikor azt mondtam, hogy a Bibliában egy félmondat is lehet prófécia?

Ha lehet a válaszotokat indokoljátok is meg légy szíves!

2020. jún. 3. 17:38
 28/30 anonim ***** válasza:
7%

26.

Az Atyja akaratát. A válaszom pedig ezen okok folytán emlitettem:

(Máté 7:21–23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem, hogy »Uram, Uram«, hanem csak az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, hát nem a te nevedben prófétáltunk, űztünk ki démonokat és tettünk sok csodát?« 23 De én akkor ezt mondom nekik: »Semmi közöm hozzátok! Távozzatok tőlem, ti törvényszegők!«

2020. jún. 3. 18:34
 29/30 anonim ***** válasza:

28 -asnak

Most akkor egy kicsit értetlenkedem. Elmagyaráznád, hogy amit most írtál ez hogyan kapcsolódik ahhoz amit én korábban írtam? Tehát szeretném látni, hogy számodra mi lett volna a válasz. Vagy hogy mi maradt ki abból amit írtam a 16-osban?

2020. jún. 3. 19:02
 30/30 anonim ***** válasza:
64%

"Mert az nem egység, hogy az egyik "Jézus követőt" üldözik, börtönzik, stb, a másikat nem."

Te most börtönből írsz? Ha nem, akkor lehet nálatok nincs is egység, s nem rátok vonatkozik ez a bibliai vers.

2020. jún. 3. 19:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!