Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kikre vonatkozik a Máté 24?

Kikre vonatkozik a Máté 24?

Figyelt kérdés
2020. máj. 19. 07:15
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:

Ezekre az Igehelyre kiemelten fókuszálva:

Máté 24:9 Akkor nyomorúságnak fognak kiszolgáltatni benneteket, öldökölnek majd titeket, és minden nemzet gyűlölni fog titeket az én nevem miatt.

Máté 24:11 sok hamis próféta lép fel, és sokakat félre fognak vezetni;

Máté 24:12 s a törvénytelenség elhatalmasodása miatt sokakban kihűl majd a szeretet.

Máté 24:15 Amikor tehát látjátok, hogy „a pusztító ocsmányság”, amelyről Dániel próféta beszélt, szent helyen áll - aki olvassa, értse meg!

Máté 24:16 akkor, akik Júdában lesznek, meneküljenek a hegyekbe

Máté 24:20 És imádkozzatok, hogy menekülésetek ne télre, és ne is szombatra essen!

Máté 24:23-26

23 És ha akkor valaki ezt mondja nektek: „Íme, itt a Krisztus!”, vagy: „Ott van!”, ne higgyétek el!

24 Mert hamis krisztusok és hamis próféták fognak fellépni, és nagy jeleket és csodákat tesznek majd, hogy ha lehet, még a kiválasztottakat is félrevezessék.

25 Íme, előre megmondtam nektek!

26 Ha tehát így szólnak majd hozzátok: „Íme a sivatagban van!”, ne menjetek ki; s ha így: „Nézd, a szobában van!”, ne higgyétek el!

Máté 24:31-34

31 Elküldi az angyalait egy nagy kürttel, azok pedig összegyűjtik kiválasztottjait a négy szél felől, az egek egyik szélétől a másik széléig. Amikor ezek elkezdődnek, nézzetek föl, és emeljétek föl a fejeteket, mert közel van a megváltásotok!

32 Értsétek meg a fügefáról vett példázatot: amikor már zsendül az ága, és levelet hajt, tudjátok, hogy közel van a nyár!

33 Ugyanígy ti is, amikor bekövetkezni látjátok mindezeket a dolgokat, tudjátok meg, hogy közel van, az ajtó előtt!

34 Úgy van, ahogy mondom nektek: nem múlik el ez a nemzedék, amíg mindezek meg nem történnek!

2020. máj. 19. 07:17
 2/17 anonim ***** válasza:
84%
34 Úgy van, ahogy mondom nektek: nem múlik el EZ A NEMZEDÉK, amíg MINDEZEK meg nem történnek
2020. máj. 19. 07:53
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Jézus itt a kereszténység első évtizedéről beszél, kiemelten szerepel benne Jeruzsálem pusztulása, ezért mondja, hogy menekülni kell onnan. Érdekes, hogy a keresztények így is tettek és szinte áldozatok nélkül megúszták.

Egyfajta látomásként pedig megjelenik benne a parúzia is, párhuzamba állítva Jeruzsálem pusztulásával.

2020. máj. 19. 10:53
 4/17 anonim ***** válasza:
24%

Jól tudom, hogy a válaszom eleve kudarcra itéltetett, de a Biblia versek alápján szeretném elmondani a személyes véleményemet.

Először is meg kell figyelni, Jézus kiknek mondta ezeket. Első sorban a Tanitványainak, illetve azoknak, aki későbiekben lesznek a Taniványai. Az első teljesedése, némelyik versnek isz. 70-ben volt amikor Jeruzsálem elpusztult az imádati helyével együtt. Akik figyeltek, észben tartották Jézus figyelmeztető szavait, azok a megfelelő időben reagáltak rá, és nem az utolsó pillanatban kezdtek el kapkodni. Ezért amikor a Rómaiak lerohanták Jeruzsálemet, Ők megmenekültek, mert hátrahagyva mindenüket, a hegyekbe mentek. Az életüket kapták ajándékba.

A továbbiak napjainkban teljesednek. Sok olyan "vallás" van, akik Jézus nevében tevékenykednek. Ennek ellenére még is olyan dolgokat fognak tenni, ami elárulja, hogy Ők-e Krisztus tanitványai. Napjainkban láthatjuk, hogy a magukat keresztényeknek nevezők közül, más keresztényeket bántalmaznak, még börtönbe is vetik őket a politikai hatalmakat felhasználva. Illetve sokan haltak meg azok közül, akik nem vállalták, hogy háborúba mennek, miközben más keresztények támogatták a háborút, sőt katonai missziót folytattak.

A keresztények kis csoportja akik egységben vannak Krisztussal és igy az -Atyával, a nemtetszését váltják ki más "keresztényeknek" is, illetve más vallásoknak is. Egy Biblia verset figyelembe véve merem ezt mondani, ami Jézustól származik:

(János 15:21) 21 De mindezt azért művelik majd veletek, mert a tanítványaim vagytok, és nem ismerik azt, aki küldött engem.

A Teljes Bibliát és szövegkörnyezetet figyelembe véve. Jézus tanitványai Kis keresztény csoport, és egységes, nem valások sokféleségéből valók. Hiszen az egység jellemzi őket, bármilyen nemzethez, vagy nyelvhez tartozzanak is.

Az is figyelemre méltó, hogy Jézus tanitványai soha nem voltak és nem lesznek üldözők, mindig üldözöttek maradnak, ezért lesznek Ők megvédve.

2020. máj. 19. 11:01
 5/17 anonim ***** válasza:
86%

"elmondani a személyes véleményemet"

Már itt hazudsz, nem szégyelled magad Living? Ez nem a saját véleményed, csak leírtad, az őrtorony tanítását.

2020. máj. 19. 11:06
 6/17 A kérdező kommentje:

Tévedés ezt Jézus zsidóknak mond nem keresztényeknek, ha a Bibliára hivatkozol akkor abból merits ne az Őrtorony tévedeseit irkáld ide!!!

Apcs 11:26 És lőn, hogy ők egy egész esztendeig forgolódtak a gyülekezetben, és tanítottak nagy sokaságot; és a tanítványokat először Antiókhiában nevezték keresztyéneknek.

2020. máj. 19. 11:23
 7/17 anonim ***** válasza:
85%

Te is tévedsz, nem csak az őrtorony.

"Máté 24:9 Akkor nyomorúságnak fognak kiszolgáltatni benneteket, öldökölnek majd titeket, és minden nemzet gyűlölni fog titeket az én nevem miatt."

Jézust ezt nem a zsidóknak mondta, hiszen a zsidók voltak a keresztények legkegyetlenebb üldözői akkor, Krisztus nevéért üldözték a keresztényeket. Lásd Szent István első vértanút, akit halálra köveznek hitéért a zsidók.

Hogy most a Krisztusban hívőket picit később nevezik "krisztusiaknak", az mellékes.

2020. máj. 19. 11:32
 8/17 anonim ***** válasza:
28%
Sokat elnéztem itt, de ezt már nem. Nem vagyok köteles lenyelni a gorombaságaidat és a megalázó beszólásaidat. Ha nem tudsz Rólam leakadni akkor keress magadnak más valakit akivel gonoszkodhatsz. S nem vagyok Living, se mit tudom Én kicsoda.... Az emlitett személyeket a távol létükben gyalázod. Ha nem figyelném a Teremtőmet, sem a szeretetét, elmondanám a véleményemet arról, hogy milyen ember is vagy a barátaiddal együtt, akik itt a vallás rovatot a kezetekben tartjátok.....
2020. máj. 19. 11:54
 9/17 anonim ***** válasza:
24%
Mert azért lássuk be, a nagyvilághoz képest ez a gyakorikérdések vallás fórum egy kicsi hely, kicsi domb. Annak a tetején kakaskodik, pöffeszkedik kis inkvizítor.
2020. máj. 19. 12:32
 10/17 A kérdező kommentje:

7-es

Biztosan nem tévedek kik tették fel a kérdést Jézusnak miért említi a válaszában a törvényt, telet és a szombatot gondolkozz még rajta......

2020. máj. 19. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!