Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kikre vonatkozik a Mátè.24:9 ?

Kikre vonatkozik a Mátè.24:9 ?

Figyelt kérdés

2020. jún. 3. 09:56
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Rachel volt egy kèrdès,amire csak felelni szabad a GYIK.szerint.

Senkinek nincs szüksège a váratlan támadó vèlemènyedre.

2020. jún. 3. 11:37
 12/30 anonim ***** válasza:
83%
Ez egyáltalán nem támadás,csak leírtam a véleményem,ahogy ti is szoktátok olyan kérdések alatt,ami nektek nem szimpi és ti sem válaszoltok rá,csak a kérdezőt meg a válaszolókat mentek minősíteni. Ha szerinted az nem támadó,akkor ez sem volt az.
2020. jún. 3. 11:41
 13/30 anonim ***** válasza:
9%

Köszönöm 7#!

Szóval ez mindenkire vonatkozik, akik magas szintenbfolytatnak krisztusi életet, mert a túlzott jót sok spirituálisan nem felébredt ember úgy értelmezi, hogy személy szerint nekik akarsz rosszat, például, amikor elárulod a másiknak, hogy hazudnak.

2020. jún. 3. 11:51
 14/30 anonim ***** válasza:
87%

Szia,

A Máté 24. fejezete kettős prófécia. Ahogyan a fejezet elején olvassuk, a tanítványok 2 kérdést tettek fel Jézusnak: "Mondd meg nekünk, mikor lesz ez, és mi lesz a jele a te eljövetelednek és a világ végének?" A "mikor lesz ez" kérdés Jézus korábbi kijelentésére vonatkozott miszerint "nem marad itt kő kövön, amit le ne rombolnának." Ezt pontosan tudjuk mikor következett be: isz. 70-ben. A Jézus eljövetelére és a világ végére vonatkozó kérdésre azonban Jézus nem külön felelt, hiszen a tanítványok összekapcsolták a két krédést, és az ő fejükben ez egy esemény volt. Jézus ezért válaszában szintén összekapcsolta a két eseményt. A 9. vers tehát elsődlegesen a tanítványoknak szól, ahogyan láttuk is a történelemben az üldözéseket. Tulajdonképpen csak János apostol volt aki nem halt mártírhalált. A kettős prófécia miatt azonban ez a vers vonatkoztatható a végidő keresztényeire is. Én azt gondolom, hogy butaság egy-egy felekezetnek saját magára vonatkoztatni ezt a szakaszt, hiszen láthatjuk a világban, hogy szinte minden felekezetet érint olyan helyeken ahol nincs vallásszabadság. Tehát a kérdésedre a pontos válasz: elsősorban a tanítványokra és az első keresztényekre, másodsorban pedig mindazokra a keresztényekre és vértanúkra, akik az Úr Jézus Krisztus nevéért szenvedniük kell.

Üdv. Péter

2020. jún. 3. 12:01
 15/30 anonim ***** válasza:
38%

Bocsánat, fogalmam sem volt, hogy a kérdező Tanú.

Ha Tudom, 100%, hogy semmilyen választ nem adok rá.

Ettől függetlenül, a Bibliát figyelembe, aki rágalmaz a nyelvével, az nem békeszerető, vagy békére igyekvő, és megbocsátó ember.

Továbbra is elnézést kérek, nem voltam sunyi, és hazug.

2020. jún. 3. 12:03
 16/30 anonim ***** válasza:
40%

"Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és megölnek titeket; és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért." Mát. 24,9

Ez az Igehely a Máté 24. fejezetének a részét képezi és valóban ahogy a korábbi hozzászóló Péter is rámutatott Jézus tanítványainak szólt és szól!

Az Igehely első része önállóan is értelmezhető mivel a Szentírásban egy fél mondat is lehet prófécia:

"Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és megölnek titeket;"

Ez a rész mindazoknak szól akiknek Jézus 2. eljöveteléig a hitük miatt szenvedniük kell és megölik őket. Ez egy többszörös prófécia szám szerint nem mutatható ki hányszor teljesedik be!

De a verset egészében is tudjuk értelmezni.

"Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és megölnek titeket; és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért." Mát. 24,9

Itt az értelmezés szintén tartalmazza azt amit az előbb elmondtam (szenvedés, megölnek titeket) azonban annyi különbséggel, hogy egy olyan időre utal amikor a földön egység lesz "gyűlöletesek lesztek minden nép előtt" - a népek között abban, hogy Krisztus valódi követőit akik az Ő nevében hisznek gyűlölni és üldözni fogják!

Üdv: Gábor

2020. jún. 3. 12:54
 17/30 A kérdező kommentje:

8,9:Mièrt rágalmazod a rèsztvevőket?

Mièrt nem foglalkozol a kèrdès tèmakörèvel?

Ha nincs ismereted hozza,mièrt nem hagyod beszèlni azt akinek van ismerete hozzá,pld a 7-es vagy Pèter ès mèg mások akik bèkèsek ès ismerettel rendelkeznek ès akiktől tudsz tanulni.Rágalomra semmi szüksèg.

2020. jún. 3. 14:45
 18/30 anonim ***** válasza:
91%
Nem hagyom beszélni? Miért,befogtam valaki száját? Vagy korlátoztam az írásban?
2020. jún. 3. 14:47
 19/30 anonim ***** válasza:

Egyébként csak úgy kíváncsiságból érdekelne, hogy aki lepontozott az miért tette?

Gábor

2020. jún. 3. 16:23
 20/30 anonim ***** válasza:
82%
Jézus neve miatt üldözött emberekre. Nem jehova, hanem Jézus.
2020. jún. 3. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!