Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A katolikusok mikor rózsafűzér...

A katolikusok mikor rózsafűzért mondanak, akkor nem jut eszükbe a Máté 6,7?

Figyelt kérdés

Amikor imádkoztok, ne beszéljetek sokat, és ne ismételgessétek sokszor ugyanazt, mint azok, akik nem ismerik Istent! Ők azt hiszik, hogy akkor teljesül a kérésük, ha sokszor elmondják!

Máté evangéliuma 6:7

2020. jún. 20. 18:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
63%

De, eszembe jut. :)

Csak két dolog problémás a kérdésedben:

1. Ennek az idézett egy sorban nem ez a mondanivalója, amit te belemagyarázni próbálsz, csak ehhez az egész fejezetet el kéne olvasni.

2. A rózsafüzért nem azért imádkozzuk, mert azt hisszük, hogy akkor teljesül a kérésünk, ha sokszor elmondjuk. Már csak azért sem, mert a rózsafüzér egy kontemplatív imádság, tehát alapvetően nem kérő, hanem szemlélődő. :))

Remélem segítettem.

2020. jún. 20. 20:43
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem segítettél, mert mindegyik szekta ezzel takarózik, hogy az az ige, amit kérdeznek tőlük, az nem is úgy van és nem is azt jelenti. Ez az ige elég világos, de látom még ez sem hatja meg a mantrázókat. Kár, hogy ilyen babonás hülyeségben hisztek és Istent ennyire lenézitek. Nem azt mondom, hogy ez üdvösség kérdés, de hogy kretén babona, az is biztos.
2020. jún. 20. 21:43
 3/13 anonim ***** válasza:
71%

Rendben, tartsd annak. :)) Szabad akarat van, gondolhatod ezt. Leírtam, hogy kontemplatív imádságról van szó. De ha nem tetszik, akkor imádkozhatsz más módszerrel is, nem fogsz elkárhozni attól, hogy nem tetszik a rózsafüzér.

Az, hogy nem is úgy van arra értettem, hogy ha továbbolvastad volna ezt a sort, amit itt idéztél, akkor kb. 2 sor múlva Jézus megtanítja a tanítványainak az Úr imádságát: ismertebb nevén a Mi Atyánkot. Ez pedig úgy jön ide, hogy ez az ima szerves része a rózsafüzérnek. :))

Remélem segítettem.

2020. jún. 20. 22:15
 4/13 anonim ***** válasza:
25%
Akkor te a napi imát letudod 2-3 szóval kérdező? Vagy még az is sok számodra Isten felé? Csak kérdezem, mert úgy tűnik, hogy igen, még ennyit se ér számodra Isten. A kretén pedig inkább az, akinek hozzád hasonló a stílusa. Gondolkodj...
2020. jún. 21. 11:08
 5/13 anonim ***** válasza:
31%
Kár, hogy kérdezőt nem lehet pontozni.. Minden vallást kritizálsz, jobban mondva szektának hívod őket (ezzel szépen elárulod, hogy te magad tartozol valamelyik el nem ismert felekezethez). Ugyan mondd már el nekem, hogy értelmezheted te más felekezetek vallásgyakorlását... Ahhoz ismerned kellene a vallásukat, az írásaikat. Én nem kritizálom sem a muszlimokat, sem a buddhistákat, mert nem ismerem az írásaikat, hogy mit miért csinálnak. De Bibliát sem úgy szoktunk magyarázni keresztényként, hogy olvassuk és magyarázzuk. Erre megvannak a teológusok. Az első válaszoló világosan leírta, hogy a rózsafűzérnek semmi köze a kéréshez, sokkal inkább meditatív ima, mint ahogy egyébként a muszlimoknál és a hinduknál is vannak ilyen imaláncok. Rózsafűzér alatt nem hangzik el semmilyen kérés!!! Mielőtt lekreténezel másokat, nézd már meg, hogy milyen totális sötétségről árulkodik a saját megnyilvánulásod!
2020. jún. 22. 11:51
 6/13 anonim ***** válasza:
27%
Igen, nekem sincs rózsafüzérem, gyónni és áldozni sem szoktam, csak 20 évente katolikus létemre. Csak a Miatyánkot tudom és azt sem mindig mondom, csak Istennel szoktam beszélgetni és tényleg ki sem mondom mit kívánok teljesül. Még kérni sem kell.
2020. jún. 24. 22:13
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
Ilyen ez a kaotikus egyház. Nem irtam rosszul. Azt se tudják mit csinálnak. Teológus kell egy könyv értelmezéséhez? Durva. Belemagyaráznak mindent,mert a lényeget nem értik.
2020. jún. 30. 00:03
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, szerinted miért vannak irodalomtanárok? Történelmi ismeret, nyelvismeret ismeret nélkül te hogyan értelmeznél egy Villon verset? Jó neked, ha csak úgy magadtól tudod magyarázni a hindu védákat, de biztos igazad lenne, ha a koránt vennéd kézbe és elkezdenéd magyarázni... Szánalmas vagy, csak mocskolódni akartál, de csak a butaságodról tettél tanubizonyságot. A teológia tudomány, feltételezi az ókori nyelvek ismeretét, aminek te biztosan nem vagy birtokában. Még másnak sem...
2020. jún. 30. 09:28
 9/13 anonim ***** válasza:
51%
Így van! Igazad van! Mások mondják meg, hogy mit gondolj egy dologról, hogy hogyan értelmezd, stb! Elolvasol egy történetet és valaki megmondja, hogy mit gondolj? Ez neked jó és én vagyok a buta? Tudom mit beszélek. Nem lenne ezzel baj amúgy, sőt kellene is, ha olyan magyarázná, aki tudja, hogy mi is a mindandója a könyvnek, ha legalább minimális tudással rendelkezne abból amit Jézus tudott, úgy megállná a helyét, de így...Nézd már végig, hogy mire irányult a keresztényseg a történelem során. Azt az elvet követik, ami azért épült, hogy rabságba tartsák az emberek lelkét. Most ezt átvitt értelemben persze. Megütnek, fordítsd oda a masik orcadat, stb, meg ilyen dolgok. Legyél jó, kussolj és a mennyben majd elnyered a jutalmad, de itt a Földön nehogy fellázadj, nehogy bűnt csinálj. Inkább szánalmas az egész...
2020. jún. 30. 11:00
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, még az általános műveltségedet is kétségbe vonom azok alapján, amit írsz. Csak azért írogatsz, hogy a keresztényeket szapulhasd kedvedre. A 6 osztályt elvégzettek között miért nem találni professzorokat? Ennyi erővel ha valaki megtanul írni, olvasni, számolni, akkor mehetne tanokat magyarázni. Meg egy másik, aki szintén semmi tudással nem rendelkezik, de ő mást olvasna a ki a könyvekből. Akkor vajon kinek van igaza, melyik 6 osztályosnak....
2020. jún. 30. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!