Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit éreznek azok az emberek...

Mit éreznek azok az emberek akik istennek köszönik meg az ételt és italt a dolgozó férjük helyett?

Figyelt kérdés
Vendégségben voltunk egyszer és végig keleltt várjuk amíg imádkoznak. Tudod mit mondtak? megköszönték istennek, hogy ételt és italt adott nekik. Hát ez röhej! ÉN döntök arról, hogy van-e ételem vagy nincs. Ha én, a dolgozó férj holnaptól nem megyek munkába, akkor nem lesz pénzem, így ételem se. Mi köze a kitalált barátjuknak ahhoz, hogy valaki mit vesz a pénzéből?
2020. máj. 28. 16:09
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
31%

A második kommented egy ezeréves mém, amit úgy találtak ki, a vallásosság ellentmondásosságainak tükrözésére, nem veled történt meg. :D és szerintem feleséged sincs, talán munkád sem, mert ez az egész csak egy klisé példa, amit pl. primitívebb gondolkodású ateisták szoktak felhozni újra és újra, de már lerágott csont, idejétmúlt, ráadásul több sebből vérzik.

Talán igazából valami fanatikus vérkeresztény vagy, aki ilyen visszamaradott, eg bites hülyeségeket akarja lejáratni azokat, akik nem hisznek istenben. Vagy egyszerűen csak tényleg ennyire ostoba vagy.

2020. máj. 28. 16:52
 12/26 A kérdező kommentje:

34 éves vagyok, ráadásu már apa is. feleségemmel boldog házasságban élek. A feleségem se nem vallásos se nem ateiste. Ő egyszerűen csak létezik, mint ember. Én is hasonlítok hozzá, csak engem zavar, ha valaki fszsággkal élteti a népet. Az elmúlt 1 órábanannyi ellentrmondást találtam, hogy ha leírnám mindet törölnék a válaszomat.

Tudod egy állítást akárhányszor bebizonyíthatsz, de elég egy ellenérv és máris hamis. Itt van egy ellenérv a vallásos emberek "szentségére". ne ölj, erre halorma gyilkolták azokat akik nem keresztények. Ennyit a szentségükről. Ennyi erővel minek kéne követni a biblia összes többi írását?

Igen ostoba vagyok. Mert leállok vitatkozni azokkal akik nem méltól rá, hogy kinyissák a szemüket a világ felé.

2020. máj. 28. 16:58
 13/26 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem te mindenkivel vitatkozol.:D
2020. máj. 28. 17:02
 14/26 Anahystor ***** válasza:
66%

"Nem értem, hogy mi probléma van azzal, hogyha valaki bízik egy fensőbb erőben, és meghálálja, hogy neki jutott valami.Ebben nem értem, hogy mi kivetnivaló."

Az, hogy közben milliók éheznek, és nekik nem AD Isten ennivalót!

2020. máj. 28. 17:57
 15/26 A kérdező kommentje:
És azt állítjátok, hogy isten feltétel nélkül szeret mindenkit és isten színe előtt mindenki egyenlő. aha. oké. Akkor ahogy felettem írta miért halnak éhen milliók afrikában? kínok közt? Megérdemlik? nem. napi 10-20km-t kell sítálniuk egy vödör vízért. Egyenlőek mi? Gondolkozzatok már el ezen mielőtt ennyire dicsőítetek egy ember számára érzékelhetetlen "izét".
2020. máj. 28. 18:36
 16/26 A kérdező kommentje:
14-es. Vigyázz, ilyet ne mondj, mert kéepsek megvonni maguktól az ételt és éhendöglenek :D
2020. máj. 28. 18:36
 17/26 anonim ***** válasza:
0%
Mintha téged bármennyire is érdekelnének az éhező milliók. Te aztán szíveden viseled a világ sorsát, de hát sajnos nem lettél mindenható, így nem is tehetsz semmit, ugye.
2020. máj. 28. 18:51
 18/26 A kérdező kommentje:
mivel anyagi javaim nem engedik meg, hogy bármennyit is elköltsek így nem segíthetek rajtuk, igazad van :) Mert a te "mindenhatód" szívén viseli mi? Azért kell kínok közt meghalni az éhezőknek. Értemén. Nem kell tovább magyarázni. :D kac kac kac kac. (csak kacagok :D) de amúgy már rég felfogtad csak nem tudod beismerni. nem baj nem kell. Legbelül te is tudod, hogy semmi ilyen istenes dolog nem létezik amíg nem kezded el magadnak bemesélni.
2020. máj. 28. 18:56
 19/26 anonim ***** válasza:

Varj egy picit ... dolgozol OK ... penzt keresel OK ... penzert veszed valamit (ez mar csak akkor OK, ha van mit vasarolni)

De ha Isten rossz idot ad: jegesot vagy szarazsagot, akkor nincs termeny, ehenpusztul a joszag ... nem tudsz a penzedert semmit sem venni. Tehat nem a penzedtol fugg, hogy mi van az asztalon.

2020. máj. 28. 20:05
 20/26 anonim ***** válasza:
Penzedert csak abbol tudsz venni, amit az Isten ad. Neki kell hat megkoszonni, a penzeddel meg azt csinalsz (nem amit akarsz) amit tudsz.
2020. máj. 28. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!