Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit éreznek azok az emberek...

Mit éreznek azok az emberek akik istennek köszönik meg az ételt és italt a dolgozó férjük helyett?

Figyelt kérdés
Vendégségben voltunk egyszer és végig keleltt várjuk amíg imádkoznak. Tudod mit mondtak? megköszönték istennek, hogy ételt és italt adott nekik. Hát ez röhej! ÉN döntök arról, hogy van-e ételem vagy nincs. Ha én, a dolgozó férj holnaptól nem megyek munkába, akkor nem lesz pénzem, így ételem se. Mi köze a kitalált barátjuknak ahhoz, hogy valaki mit vesz a pénzéből?
2020. máj. 28. 16:09
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:

Ha mind igaz lenne amit istenről mondanak, hogy ételt és italt adott, akkor mégis minek dolgoznak? hmm? na? akkor maraggyá' otthon és bízd istenre. mert ő úgy is ad. Jaaa, hogy nincs ételed és éhenpusztulsz? deérdekes.

Ja, meg hogy isten segít a betegeken. JÓ, akkor lekapcsoljuk a lélegeztető gépről, hogy átadjuk egy másik betegnek akinek szüksége van rá. Majd isten segít nem? Peeeersze.

2020. máj. 28. 16:11
 2/26 A kérdező kommentje:
Tudjátok mit láttam valamikor? Egy anyuka rászólt a gyerekére, hogy ne beszélgessen a kitalált barátjával. és visszament imádkozni. Szomorú :(
2020. máj. 28. 16:13
 3/26 anonim ***** válasza:
Úgy érted, az isten házában laknak?
2020. máj. 28. 16:13
 4/26 anonim ***** válasza:
73%

Egyszerűen gondolkodsz...

Komolyan azt hiszed, hogy ez a kettő kizárja egymást? :))

2020. máj. 28. 16:16
 5/26 A kérdező kommentje:

Hogy mivan? Isten házában? nagyon vicces. nem. arra gondolok, hogy a saját házukban laknak. OTTHON. Az nem másé. az az övék :D az ő pénzükből van.

És azt ne mondd, hogy a pénzt isten adta :D azért dolgozni kell tudod. arra való a munkahely.

2020. máj. 28. 16:16
 6/26 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy egyszerűen gondolkodom, de azért mégis fura, hogy egy gyerek nem játszhat a kitalált barátjával, de az anyja meg beszélhet "istenhez". mi van, ha isten nem létezik? Meghalunk oszt ennyi. mi van azután? senki nem tudja. Tudod ,hogy létezik egy felsőbb irányítás? nem hát. Akkor viszont azt se mondd, hogy isten semmiképp nem létezik. Ezért nem mondom. mert nem tudom.
2020. máj. 28. 16:18
 7/26 anonim ***** válasza:
76%

Nem értem a kérdést, pedig koránt sem vagyok vallásos ember.Mármint értem, de ezt a gyerekes és szánalmas, eröltett hülyeséget nem.Kb a fanatikus vallásosok szintjét ütöd, csak a másik oldalról.

Nem értem, hogy mi probléma van azzal, hogyha valaki bízik egy fensőbb erőben, és meghálálja, hogy neki jutott valami.Ebben nem értem, hogy mi kivetnivaló.

2020. máj. 28. 16:22
 8/26 anonim ***** válasza:
77%
Egyszerű gondolkodásodat abban látom, hogy valami miatt elképzelhetetlennek tartod, hogy valaki az ételt egyszerre megköszönje a dolgozó férjének és Istennek is.
2020. máj. 28. 16:24
 9/26 A kérdező kommentje:

felőlem azt csinál amit akar, csak furcsának tartom, hogy CSAK azt hiszik, hogy egy felsőbb lény irányítja az életünket, miközben minden ember saját maga tudja kontrollálni az éeltét. Egyszerű fizikai alapelveket alapul az emberi élet. Hogy mi van a halálunk után? senki sem tudja. Létezik bármiféle ember számára érzékelhetetlen irányító? senki sem tudja.

az a baj, hogy vannak olyan vallásos emberek akik nem tűrik meg, hogy másféle istenség is létezhet, ami eltér az övéktől. Ezért a gyerekének is megtiltja, hogy a kitalált barátjával beszélgessen, miközben ő meg az istenével "beszélget". Nem ironikus?

8-as. ezt nem tartom elképzelhetetlennek. csak az, amikor CSAK az istenének köszöni meg. Miközben ha a férja elválik tőle, és ő képtelen lenne dolgozni, akkor éhen hal. Értitek az összefüggést?

2020. máj. 28. 16:32
 10/26 A kérdező kommentje:
És az zavar, hogy anélkül ítélnek el más embereket, hogy meggyőződnének arról, hogy valójában létezik-e az ő istenük az ő elképzelésük szerint. És nem leszólom őket, hanem mint írtam furának és ellentmondásosnak tartom a viselkedésüket. Mi van a bibliában? ne ölj. Erre mit csinálnak a középkorban? keresztes hadjáratot és lemészárolnak mindenkit aki nem ekresztény. hát szép. Deeee az kivétel, mert ők nem ekresztények. És? a tízparancsolatban vannak "kivételek"? még ha telejsen fanatikusok is.
2020. máj. 28. 16:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!