Mennyit kell fizetni 1 dolgozó embernek egyházadót évente?
Figyelt kérdés
Egységes ár ez mindenhol?2009. szept. 23. 16:18
1/8 anonim válasza:
Amennyit akar!
nincs "kötelező" tized
3/8 anonim válasza:
Szándékod szerint.
Inkább illem dominál. Havonta egy kiló kenyér árát, azaz egy évben úgy 2500.- Ft-ot illik legalább.
4/8 anonim válasza:
Nem egységes, változó. Van, ahol meg van adva, hogy vagy a fizetésed 1%-át vagy ha az nagyon sok, akkor 5000 Ft-ot kell fizetni (ez csak példa). Van, ahol (a legtöbb helyen így van), te döntöd el, hogy mennyit adsz (ha adsz).
5/8 anonim válasza:
A történelmi egyházaknál nincsen megszabva. Én református vagyok és ott ahová tartozom 10000 Ft/év fizetünk. Ennyi még nem terhel agyon minket.
De vannak egyes kisegyházak és szekták ahol a fizetésed 10%-át vagy többet KELL fizetni havonta.
6/8 anonim válasza:
A katolikusoknál az évi nettó kereset fél százaléka. Saját bevallás, lelkiismeret kérdése.
7/8 anonim válasza:
mi is reformátusok vagyunk és nekem nagyon nem tetszik hogy állandóan jönnek szedni és elvárják, így van jól momndták nem kötelező fizetni. VISZONT! hogyha nem fizeted az egyházadót, nem temet el a pap majd ha meghalsz. én ha néha elmentem templomba nem adakoztam. és ha úgy lesz hogy jönnek szedni tőledm is ha külön élek nem fogok adni. úgy gondolom nem a pénzért szeret engem Isten és nem kell ahoz fizetnem hogy higgyek.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ,most már minden tiszta elöttem!!
2009. szept. 24. 14:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!