Valóban Jézus mint angyal váltotta meg az emberiséget?
Kedves Jézust embernek gondoló hozzászóló!
Olvasd el Filippi 2. fejezet 5-6 versét! Ezeket nyilván még nem olvastad. Ha hiszel a Bibliában, akkor innentől kezdve hinned kell, hogy Jézus mielőtt emberré lett, korábban Isten volt, Isteni személy.
"Annakokáért az az indulat legyen bennetek, mely volt a Krisztus Jézusban is, a ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő,"
Istennek formájában vala -szóval semmi esetre sem lehet csak ember, Ő korábban Isten volt.
És igen biztos, hogy a teremtésnél is jelen volt.
"Teremtsünk embert a mi képünkre" (Mózes I könyve) Ha Isten egy személyből állna, akkor kinek mondta volna, hogy a mi képünkre?
Nyilván 3 Isteni személy van: Atya, Fiú Szentlélek.
János evangéliuma 1. fejezet. Kezdetben vala az Ige.. és olvasd tovább, össze fog állni a kép.
42-es nem akarja hogy összeálljon a kép,mert vakságban vannak,ez észre vehető a tagoknál,olyan mintha a tévelygés szelleme lenne rajtuk. :-(
Hol ember,hol Mihály Arkangyal,hol mittom én mi Jézus borzasztó hamis tanitások,olyan zavarosak néha egyik jt mást mond mint a másik...
a zavar és kuszaság jellemző rájuk.
ja időnként még a mélység angyalával is tévesztik Abaddonnal is.
csoda hogy hisznek valamiben.
"hanem ember"
Igen, én pedig ezt cáfoltam meg. Mivel te a Szentírást nem fogadod el, csak amiket Jézus szavának tulajdonítasz belőle, olyan igékkel cáfoltam, ami ennek a speciális kritériumnak megfelel.
Hogy pontosan kicsoda-micsoda Jézus, az megint egy másik kérdés.
Ha ember, akkor hogy lehet mind igaz rá, amiket mondott? Ha ember, hogy létezett a világ teremtése előtt? Hogy szállhatott alá a mennyből? Hogy élt Ábrahám előtt már? Hogy lehetett már dicsőségben az Atya mellett, mielőtt a világ létezett volna? Hogy lehet Ő a kezdet és a vég, ha pusztán egy bölcs ember, mint mondják a muszlimok és ateisták?
Egyébként milyen gyakori az embereknél, hogy apa nélkül, szűz nőtől születnek? Érdekes, ezt még a muszlimok is elfogadják, sőt a Korán is írja, hogy így történt.
"Jézus mielőtt a Földre jött volna, egyenlő volt az Atyával."
Azt is meg kellene írnod, miben volt egyenlő, hogyan volt egyenlő, mert hogy a végső pozíciója neki az Istennek való önkéntes alávetés, márpedig a te egyenlőséged szerint mielőtt a földre jött, nem volt alávetve, s miután kiállta a borzalmas szenvedéseket, a végső helyzete az alávettetés.
1Kor 15:28 Mikor pedig minden alája vettetett, akkor maga a Fiú is alávettetik annak, aki neki mindent alávetett, hogy az Isten legyen minden mindenben.
Akkor a te egyenlőséged nem azt jelenti, hogy mindkettő valóságos, örök Isten volt, hanem egyenlő volt vele a formájában, egy volt vele akaratban, viszont nem lehetett vele egyenlő a halhatatlanságban, mivel hogy meghalt értünk -de nem az Isten!
Az egyenlőség-egység értelmét talán meg is kellene érteni, mert az a hívőkre is vonatkozik:
Ján 17:21 Hogy mindnyájan egyek legyenek; amint te énbennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk: hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél engem.
"Nyilván 3 Isteni személy van: Atya, Fiú Szentlélek."
Édes fiam, a háromság: egy Istenben három személy - nem ihlehett kifejezés,
tehát nem nyilván!
Hanem nyilván egyedül JHVH a legfelségesebb Isten és nem Jézus;
és egyedül a JHVH az Atya a mi Istenünk és nem Jézus!
Ján 20:17 Monda neki Jézus: Ne illess engem; mert nem mentem még fel az én Atyámhoz; hanem menj az én atyámfiaihoz és mondd nekik: Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, és az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.
Jel 3:12 Aki győz, oszloppá teszem azt az én Istenemnek templomában, és többé onnét ki nem jő; és felírom ő reá az én Istenemnek nevét, és az én Istenem városának nevét, az új Jeruzsálemét, amely az égből száll alá az én Istenemtől, és az én új nevemet.
A Biblia alaptanítása, hogy Jézus Istene a mi Istenünkkel azonos, semmiesetre sem Jézus Krisztus!
Jöttök százával és ezrével és újra szajkózzátok a Jézus Istenségét, az Istennel való azonosságát/egyenlőségét és nem tanultok meg semmit abból amit Jézus és az apostolok tanítottak, mert az egyértelmű bibliai ihletett kijelentéseket a saját bukott filozófiai értelmezéseitekkel felülírjátok és ebből az alapállásból hülyének néztek mindenkit, aki nem osztja a látásmódotokat.
Az a helyzet, hogy ezt büntetlenül nem lehet csinálni,de mintha nem ismernétek a figyelmeztetést:
"... amelyekben vannak némely nehezen érthető dolgok, amiket a tudatlanok és állhatatlanok elcsűrnek-csavarnak, mint egyéb írásokat is, a maguk vesztére." (2Pt 3,16)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!