Valóban Jézus mint angyal váltotta meg az emberiséget?
ki egy Angyal?
Isten lett emberré! 1000helyen irva vagyon.
pont a lényegét veszik el a kereszténységnek ezzel az angyalozással
Mert ahogy a nagy egyházatyák mondják:
"Isten emberré lett, hogy az ember Istenné lehessen" - ez a mondat a görög egyházatyák megváltástanának alaptétele. Teózis
Szia
Úgy írtad ki a kérdésedet, hogy félreérthető/vezető lehet, és ez meglátszik az eddigi válaszokon is. Ki így, ki úgy érti.
Jézus a földön élt, és Krisztusként váltotta meg az emberiséget.
A Jézus Krisztusként ismertté vált személy nem itt a földön kezdte életét. Ő maga is beszélt arról, hogy mielőtt ember lett, az égben élt. Ezt mondta magáról:
János 3:13 "Továbbá egy ember sem ment fel az égbe, csak az, aki az égből jött le: az Emberfia."
János 6:38, 62 "Mert én nem azért jöttem le az égből, hogy a saját akaratomat cselekedjem, hanem annak az akaratát, aki küldött engem....Mi lesz majd, ha látjátok az Emberfiát felmenni oda, ahol azelőtt volt?"
János 8:23,42,58 "Így folytatta: „Ti innen a földről vagytok, én pedig felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok....Jézus ezt mondta nekik: „Ha az Isten volna az Atyátok, szeretnétek engem, mert én az Istentől jöttem, és most itt vagyok. Nem a magam kezdeményezéséből jöttem, hanem Isten küldött engem....Jézus ezt mondta nekik: „Teljesen biztosak lehettek benne, hogy mielőtt Ábrahám megszületett, én már voltam.”
"Úgy írtad ki a kérdésedet, hogy félreérthető/vezető lehet"
szia,aki értelmes ember ezt az egyszerű kérdést nem érti félre. ezen mi félreérthető?
"Angyal volt, de emberré lett - Idézzem neked a Bibliát?"
Aha. Idézd, ezt honnan veszed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!