Valóban Jézus mint angyal váltotta meg az emberiséget?
"Nem ő teremtette a világot, ilyet ő nem mondott."
Pedig az evangéliumból idéztem.
"Nem a teremtés előtti eseményre gondolt."
Pedig akkor lett kivetve az égből, akkor bukott meg, másra nehéz lenne gondolni. Azért elég abszurd kép, hogy a sátán folyamatosan pattog az ég és föld között.
De továbbra is érdekel, ha ember volt, hogy létezett Ábrahám előtt? Erre mit találsz ki?
Igen, az Evangéliumból idéztél, a János evangélium bevezetőjéből. Ezt ugye János írta, és nem Jézus mondta. Jézus ilyet nem mondott.
Az, hogy Jézus mire gondolt, mikor a sátánról beszélt, nem tudjuk, de ha a teljes Evangéliumi részt elolvasod, az a valószínű, hogy a sátán végleg megtört erejéről és hatalmáról akart beszélni ezzel a képpel.
Az Ábrahámos idézetről azt gondolom, Jézus különleges kapcsolata Istennel számunkra soha nem lesz megérthető, de más az Istennel való kapcsolat és más Istennek lenni. Jézus nem volt Isten, de ő általa megnyilvánult Isten a világban.
Amúgy elég lekezelő ez a "mit találsz ki" szöveg, amit a kommented végére írtál. Vajon tudunk-e normális hangnemben, egymás sértegetése nélkül beszélni erről a témáról?
a (4) vagyok, nem akivel most vitáztál épp. Két kérdés 22 felé:
1.kérdés: Annyira érdekes, hogy a szeretett tanítvány, Szent János szavait/írását megkérdőjelezed, miszerint "nem Jézus mondta" - esetleg Te hallod pontosan, élőben az áldott Jézus Krisztus szavát???
-
"Jézus nem volt Isten, de ő általa megnyilvánult Isten a világban."
A keresztény hit alaptétele az:
Jézus Krisztus teljesen Isten ÉS teljesen ember.
Erre épül a tanítás "kövessetek engem" - mert ez ad értelmet az egész evangéliumi jó hírnek: Isten emberré lett, hogy az ember Istenné lehessen. Ez a megváltás.
Rendes, jó, morálisan magas szinten élő ember lehet valaki/ateista is/hitetlen anélkül, hogy ezt HISZI - igen ez hit kérdése -eljuthatok-e Istenhez? és miképp? Krisztust követve?
a 2.kérdés:
Nincs ellentmondás, ha valaki "kereszténynek" tartja magát, de ezt - ami a REALIZÁCIÓ (megvalósítás) alapja - tagadja?
"mit találsz ki"
Ha lekezelőnek találod, ha nem, lényegében igaz. Te nem fogadod el a Szentírást, mint Isten szavát, meghazudtolod János apostolt, akitől idéztem. Honnan tudod, hogy az apostol csak az általam idézett versben hazudott Krisztusról, s nem adott a szájába olyan szavakat, amiket sose mondott? Teljesen logikátlan...
A János evangélium bevezetőjét nem Jézus mondta, ezt azért nem olyan szentségtörés kijelenteni. :)
Látom, nem nagyon ismeritek ezt a részt, segítek. Olvasgassátok bátran. [link]
A keresztény hit számomra Jézus követését jelenti. Az összes dogmát, ami az ő tanítására rakódott az évszázadok alatt, nyugodtan lehet kitikával illetni. Ez nem bűn.
Javaslom, olvassátok el az Evangéliumokat úgy, ahogy vannak, mindenféle magyarázat nélkül. Csodát fogtok látni.
"Javaslom, olvassátok el az Evangéliumokat úgy, ahogy vannak, mindenféle magyarázat nélkül. Csodát fogtok látni."
Minek? Hiszen imént próbáltad bizonygatni, hogy hamis. Az evangéliumból idéztem neked egy teljesen egyértelmű részt, te meg elvetetted azon nemes egyszerűséggel, hogy ezt nem Jézus mondta. Akkor minek olvasni, ha úgy se igaz (szerinted) ami benne van?
"ezt azért nem olyan szentségtörés kijelenteni"
Mivel a teljes Szentírást Isten által sugalmazott, a négy evangélium pedig a kereszténység legfontosabb forrás, ezért de, lényegében "szentségtörés".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!