Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Koránban Jézus neve miért...

A Koránban Jézus neve miért ʿĪsā amikor a Jézus név arabul Yasū'?

Figyelt kérdés
Az ʿĪsā nagyon hasonlít Jákob testvérének, Ézsaunak az arab nevére ami Īsaw. Mohamed próféta idejében így hívni valakit egy sértés volt a zsidó hagyományban. Ézsau a nemzsidót jelképezi, nem lehet, hogy amikor a medinai zsidók Jézust emlegették ʿĪsāként, Mohamed azt hitte ez a neve?

2020. máj. 17. 10:57
 1/5 anonim válasza:
23%
Minden vallás más...
2020. máj. 17. 13:28
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Miért emlegették volna a zsidók Jézust nemzsidóként?
2020. máj. 17. 13:51
 3/5 HaEv ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Ez így jó nagy kavalkád, többszörös feltételezés.

Az, hogy egyik név hasonlít a másikra, az egy dolog. Ha Mohamed a saját nyelvén félreértette volna Jézus nevét, akkor sok ember volt körülötte, hogy amikor használja, kijavítsák és megtanulja jól.

Az is fontos lenne, hogy mikor írták, amit vizsgálsz, melyik században és azt a nevet, amivel összehasonlítod, melyik században és melyik kultúrkörben (egy nyelven belül) használják Jézus neveként.

Ahogy a nyelv, úgy a nevek is változnak az idővel.

DE! Mivel nem tudom, honnan vetted, hogy arabul ez Jézus neve, és nem tudok arabul, csak tippelni tudtam. Bocs, ha zavartam. :)

2020. máj. 17. 14:58
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted Mohamed próféta nem tudta hogy nevezték a zsidók és keresztények Jézust? Ez egyértelműen kizárható. És csak a keresztény arabok nevezik Yasū-nak Jézust, ami arámiul van, nem arabul. Egyébként az Isá és Yasū hasonló hangzásúak.
2020. máj. 18. 00:24
 5/5 anonim ***** válasza:
#4 igen, ÉS sztem meg az „Íszá” is és a „Jászú” is hasonlít arra is, hogy „Jeszúá” vagy hogyan is van ez utóbbi rendesen, valahogy így hívták a Passió filmben Jézust
2020. dec. 18. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!