Mivel a vallás tekintélye egyre jobban gyengül, ezért a jövőben elfogadottabb lesz a transzneműek?
A hagyományos családmodell a kereszténységből való, aminek az eszmei azután kezdtek el globálisan elfogadottak lenni, miután hatalomra jutott. Róma szétesése után, a romjain alakult friss európai államok tovább örökítették a már keresztény Római Birodalom eszméit, ami az egész középkort meghatározta.
Sokáig esély sem volt arra, hogy egy transznemű ember úgy éljen ahogyan akar, mert démoni dolognak, vagy bűnnek tarthatták, amitől meg kell szabadulni.
A 18. század óta azonban a kereszténység nagyon lassan, de folyamatosan gyengül. Ma már egy transznemű ember eljuthat odáig, hogy megbecsülésben részesítik, nem kell félnie a babonás tömegtől, bár még így is sok a haladnivaló.
Mindez a folyamat azt jelenti viszont, hogy a transzneműek a jövőben békeben élhetnek majd?
" sőt még abba is beleszól, hogy egy nőt mikor lehet megdugni, vagy hogy kinek hány partnere volt."
Hogy milyen lealacsonyitó szavakat használsz Isten házasságban megengedett intimitására. Szörnyű.
Az élet forrása, akit Te tagadsz, Ő hozta létre a házasság intézményét, és azt is hogy mit jelent ez.
A szexualitás a házasoknak van megengedve, akik szövetséget és hűséget fogadtak egymásnak mert szeretik egymást.
A Te általad felállitott szemlélet mód, valami iszonyatosan Rideg, és közönséges formát mutat ezen a téren. Aminek sem a hűség, sem a szeretet nem képezi az alapját.
Jól mondta Jézus az utolsó napokra vonatkozóan, hogy az emberekből kihűl majd a természetes szeretet is.
Gratulálok neked, hogy két ember intim pillanatait ilyen felfogással hirdeted.
"Amikor pár éve a National Geographic címlapján egy transznemű kislány volt, az történelmi pillanat volt."
Igen, ez mutatta be, hogy mekkora mértékű lett az emberek elhülyülése. A "transznemű kislány" nem ellentmondás?
Előre leszögezem,hogy nem vagyok keresztény,mielőtt nekemesnél kérdező. De ahogy olvasom a hozzászólásaidat,eszembe jutott,amit még pár hónapja találtam facén:
"Én egy toleráns liberális vagyok! Ha nem értesz velem egyet,akkor te egy szexista,rasszista,homofób,idegengyűlölő bigott náci vagy!"
Teljes mértékben rád illik,szóval agyalj egy kicsit rajta...
#41-es
A bibliai házasság intézménye nem az aminek hiszed, nem is egy férfi és egy nő kapcsolata. A Biblia szerint abban helye van ágyasoknak, szex rabszolgáknak is. Tudom, hogy újabban nem szokta minden keresztény végigolvasni a Szentírást, de szerintem neked kifejezetten érdemes lenne. Ha már a vallásodra hivatkozol, akkor ismerd azt.
A #34-es (kérdező) precíz volt: a vallásod megszabja, hogy kivel létesíthetsz kapcsolatot, mikor és milyen módon, milyen célból. Ezek a szabályok természetesen mindenkire vonatkozik aki a te vallásodban hisz. A kérdező már elmondta, hogy ő ateista.
#35-ös
A ruhafogasok nem élőlények, nincsenek jogaik.
A keresztényüldözéssel kapcsolatos vélekedéseidet, hogyan lehetne (ha valóban kell) tenni ellene, stb, egy kérdés formájában felteheted ezen a honlapon.
A kérdező (így ismeretlenül jelentem ki) nem része a keresztényüldözőknek. Csupán nem ért veled egyet és a vallásod diktálta dogmákkal. Amíg a legnagyobb vallások közé tartozik, nem kellene ezen pánikolni.
Viszont a keresztények politikai formációi (is) támadják a transznemű embereket. Talán itt keresendő a kérdező véleményének forrása. Nem alaptalan.
#46-os
A Bibliában az is benne van, hogy a házasságtörőket halálra kell kövezni. Az még érvényes? Jól rémlik, hogy a nő-nő kapcsolatot nem tiltja a Biblia? Még mindig úgy van, ha a férj házasságtörésre gyanakszik, akkor a pap magzatelhajtást kell végezzen a meggyanúsított asszonyon? Vagy ezek már nem érvényesek?
A Bibliára hivatkozol, mint autoritásra, de a kérdező már elmondta, hogy ateista, tehát ez rá nem vonatkozik, CSAK RÁD.
A Biblia törvényei - ahogyan a gravitáció is - minden emberre hatnak, hitétől függetlenül.
Nem kell hinni a gravitációban ahhoz, hogy működjön.
A hit az üdvösséghez kell, a pokolhoz jutáshoz nem kell hit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!