Miért ilyen biztosak a hívők abban, hogy az ateizmus nem létezik, és egy ateista úgysem lesz sokáig az?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
A válaszokból ezt lehet leszűrni. Szerintem egy kicsit abszurd:)
Kedves kérdező, egyébként én is köszönöm, hogy megemlítettél, jómagam is szeretek olyan ateistákkal beszélgetni, akik nem hülyéznek le a hitemért, és okos dolgokat mondanak. Igazán frissítő érzés,hogy ne csak az ellenségeskedés van a két tábor között.
Freya
"Az aranykor elveszett"
Ez így van, de figyelembe kell venni, hogy nem csak Európa, Közel-Kelet és Észak-Afrika létezik. Ennek a vidéknek valóban létezett egy bizonyos aranykora, sőt, talán még az Andokban élő népeknek is. De én tiszteletben tartom azoknak a népeknek a vallását is, akik még nem távolodtak el a természettől.
Most lehet, hogy hülyeséget írtam, de vannak vallások, ahol a bűn, mint olyan nem létezik.
A távol kelet is tudott az aranykorról, és egy fajta "bűnbeesésről", Buddha is beszélt róla, Lao-ce, Konfucius, és még sorolhatnám. Csak ők nem bűnnek hívják, hanem a káprázatban való tompa, sötét elmerülésnek.
Freya
bűn = gátló effekt, ami blokkol a továbblépésben, de legyőzhető, ha észrevesszük, hogy ez csak a példa, amiből tanulni kell, hogy önzetlenné váljunk.
üdv
25/F
LastOne.Left
"Miért ilyen biztosak a hívők abban, hogy az ateizmus nem létezik, és egy ateista úgysem lesz sokáig az?"
Azért mert nem élt még a világon egyetlen ateista ember sem. Ilyen egyszerűen nincsen. Aki volt közületek háborús övezetben az tudja, hogy a magukat ateistának hívők is csak addig hiszik magukat ateistának, míg az első gránát fel nem robban mellettük. Utána már jobban tudnak imádkozni mint kilenc öregasszony.
""Zuhanó gépen nincs ateista" tartja a mondás és van egy kis igazság magva mert így vagy úgy egy kicsit mindenki hívő vagy legalább is hisz tudománnyal nem magyarázható dologban (pl. 13 szám szerencsétlen, stb)."
Ja most látom, már leírták előttem. Igen ez az igazság. A világon egyetlen ateista ember sem élt még, csak vannak akik annak hiszik maguk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!