Miért ilyen biztosak a hívők abban, hogy az ateizmus nem létezik, és egy ateista úgysem lesz sokáig az?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
A válaszokból ezt lehet leszűrni. Szerintem egy kicsit abszurd:)
Minden vallás azt vallja,hogy eredendően bűnös vagy és csak az ő tanaik által válhatsz teljes emberré.
Szabad akarat is van emberek vagy nem?
Akkor ne akarjátok rátukmálni a másikra amit ti tartotok jónak, mindenkinek joga van saját véleményre, nem kell követni a marhacsordát.
"Mert a hívők szemében olyan, hogy valaki nem hisz, nem létezik. Ők teljesen biztosak benne, hogy mindenki olyan, mint ők. Őket így nevelték, ennyi a magyarázat. "
Ezzel értek egyet, és az is hülye volt, aki ezt a választ lepontozta. A hívőknek olyan a világnézetük, hogy hitetlen egyszerűen nincs benne. Ők ezt úgy fogják fel, hogy nem gyakorolja a vallását, de van neki, mégpedig keresztény vallás (esetleg zsidó). Én sem vagyok ateista, sok dolog van, amiben hiszek, de a templomban megtett szertartásokat, istentiszteleteket némileg képmutatásnak tartom. Aki hisz, az bárhol tud hinni vagy imádkozni, nem vagy az egész falu előtt.
A Hitnek nem kell templom.
Amúgy komoly az a dolog, akárhova írtam,hogy én nem hiszek Istenben a vallásos és hívők úgy reagáltak,hogy tagadok. Mit tagadjak ha egyszerűen nincs (nem akarok megsérteni senkit)?
A vallásos emberek szerint olyan,hogy ateista meg hitetlen nincs csak olyan ember aki még nem válaszolt Isten (vagy bárki) hívására.
Kész röhej, olyanok mint a lovak szemellenzővel.
De amúgy komoly és most lehet beszólni,de a tény az tény.
"Minden vallás azt vallja,hogy eredendően bűnös vagy és csak az ő tanaik által válhatsz teljes emberré." Ez így nem igaz. Rengeteg vallás van, ami azt mondja, hogy az ember megtehet bármit, de fő cél a boldogság és a bölcsesség elérése. Bűnről szó sincs.
"Egyetlen nap alatt meghal kb 10.000 ember és a másik nap is és a következőkön....ez véletlen vagy pedig Isten?" az lehet, hogy ennyi meghal, de születik is ugyanennyi. Ez nem vallásos dolog, hanem a természet önfenntartása.
"Ki mondta, hogy legyél keresztény? A attól Isten még létezik, mert a kereszténység kamu!" Te gondolom, zsidó vallású vagy. Nem baj, csak nem szabad a másik embert a vallása miatt lenézni. Illetve, Isten nektek létezik, nekünk (akik nem hiszünk benne) nem. Ezt nehéz megmagyarázni, titeket úgy neveltek, hogy alap, hogy létezik. Létezik, de csak nektek. (vallásfilozófia)
"Az ateistáktól kérdezném:
Milyen jogon meritek ti a karácsonyt megünnepelni, ajándékozni stb.? A karácsony egy egyházi ünnep, Jézus születésének az ünnepe. Ha valaki annyira hangoztatja hogy ő ateista, akkor az ne legyen képmutató, és valóban határolódjon el minden vallással kapcsolatos dologtól. Ne létezzen számára karácsony, húsvét, pünkösdhétfőn menjen be dolgozni, stb." Te hülye vagy. A Karácsony nem (csak) egyházi ünnep. Már sok helyen leírtam, hogy a pogány télközép ünnepére helyezték át az egyházfők, mert így egyben továbbra is ünnepeltek a népek, ráadásul ez nekik is egy jó pontnak számított. Tudtad, hogy Jézus szeptemberben született? Aki Karácsonykor fenyőt állít, pont hogy egy pogány hagyományt ápol. Tehát, aki keresztény, ne állítson fenyőt, mert az pogány dolog. Én csak követem a te gondolatmenetedet. A Húsvét szintén ilyen, a pogány tavasz és termékenységünnep is részt vesz benne. Mit gondolsz, a tojásfestésnek vagy a locsolásnak van bármi köze a feltámadáshoz? És képzeld, van, aki pünkösdkor is dolgozik, mert az állattelepeken (liba, csirke, marha stb) az állatok nem tudják, hogy ünnep van vagy vasárnap. Még egy, mivel a mi országunkban is az ünnepnapok munkaszüneti napok - lévén, hogy vannak, akik ünnepelnek -, hiába megy be a szerencsétlen ateista dolgozni a szerkesztőségbe, ha egyszer zárva van, és senki sincs ott.
Remélem, ezzel a kedves kérdezőnek és az ateista-ellenes hívőknek is eleget tettem.
Pogány szokás a karácsonyfaállítás? Meglehet. De aki ateista, az, mivel nem hisz sem a keresztény Istenben, sem a pogány istenekben, ezért mégiscsak oda lyukadunk ki, hogy egy ízig-vérig ateista ember ne ünnepelje a karácsonyt.
Nálunk volt egy ember, aki nagy kommunista volt. Ő nyíltan vallotta, hogy ateista, gyűlöli az egyházakat. 1-2 éve halt meg, de a végakarata az volt, hogy még a temetésén se legyen pap.Nem is volt. Na, ő igazi ateista volt, mert a vallással valóban minden kapcsolatot megszakított.
De azt nem szeretem, mikor pl. valaki ateista, egész életében semmi köze nem volt Istenhez, de templomi esküvőt akar, merthogy az milyen szép, pompázatos stb.
"Minden vallás azt vallja,hogy eredendően bűnös vagy és csak az ő tanaik által válhatsz teljes emberré." Ez így nem igaz. Rengeteg vallás van, ami azt mondja, hogy az ember megtehet bármit, de fő cél a boldogság és a bölcsesség elérése. Bűnről szó sincs."
Kercza, általában jókat írsz, ezzel egy kicsit nem értek egyet, bár szerintem csak nézőpont kérdése a dolog.
Én sokat foglalkozok mindenféle ősi szent könyvekkel és metafizikával, és azt látom, hogy minden ősi nép tudott 1. Az aranykorról/édenről/paradicsomról, vagyis arról az időszakról, amikor az ember és Isten (istenek) közvetlen kapcsolatban álltak egymással.
2. És mindenki tud arról az esetről, amikor Isten és ember útja kettévált, a "bűnbeesésről" amióta az ember életét az istentől való elszeparáltság (=bűn), Isten erőtlen keresése (=vallás) vagy dacos tagadása (=ateizmus) jellemzi. Mindennek következménye a "megromlott" világ, az erkölcsi értékek süllyedése, a szellem beszűkülése az ősi tanok szerint.
Ebben az értelemben vallásosok és ateisták, mind egy hajóban evezünk. Az aranykor elveszett, az édenkertet újra megteremthetnénk, de nem akarjuk, nem merjük, nem tudjuk az önzés, mohóság, élet-éhség miatt.
Istenre nem azért van szükség, mert az egyes ember gyenge és esendő és segítséget vár, hanem azért van mindenkinek szüksége Istenre, hogy az édenkertről való tudás újra felragyogjon bennünk, hogy tegyük és akarjuk a jót és ne csak filozofáljunk és moralizáljunk.
Freya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!