Miért ennyire ritka a keresztények részéről a más vallások iránti tolerancia?
Sziasztok. Először is leszögezem, hogy tisztelek minden nézetet, HA ők is tisztelik az én nézetemet.
Nem vagyok keresztény, alapvetően spirituális gondolkodónak vallom magamat. A kereszténységgel később ismerkedtem meg, mint a keleti filozófiával, és az utóbbi alapján alakult ki már gyerekként a világnézetem.
Egységben látom a vallásokat, próbálom a közös tanításokat érzékeltetni, mert Buddha és Jézus tanítását kb. ugyanannak tartom.
De mindig nekemjönnek a keresztények, állandóan cseszegetik, aki nem ért velük egyet. Nem mindenki, ne vegyétek magatokra, de 10-ből 7-en ezt csinálják. Képtelenek elfogadni, hogy valaki nem keresztény, és az se érdekli őket, hogy alapból az erkölcsi értékeik ugyanazok.
Miért nem azt nézik, mi a közös, miért csak a különbségekre figyelnek?
Állandóan el kell szenvedni a provokálásukat, állandóan ócsárolnak (megszállt az ördög, pokolra jutsz). Ők provokálhatnak szabadon, de ha valami olyat szólsz, ami ellentétes a nézetükkel, rád fogják, hogy istenkáromló vagy, stb.
Nem fogadják el, hogy minden próféta értékes. Buddha, Jézus, Mahávira, Zarathusztra, mind értékesek, több lett velük a világ. Hiába tisztelem Jézust ugyanúgy, mint a többi prófétát, cseszegetik, provokálják az én nézetemet. "Buddha semmit nem adott a világnak."
És ha megkérdezed, mi alapján mondják ezt, ha nem is foglalkoztak más filozófiával, az a válasz, hogy "A Biblia kimondja, hogy a miénk az igaz, így nem is kell más."
Miért van ez a szélsőséges nagyképűség, hogy leszólnak mindent, mikor nem is ismerik? Olyan, mintha az óvodában lennék. Nem szólok egy szót se, de már csak ha tudják, hogy máás a filozófiám, belémkötnek.
Még egyszer, tisztelek minden nézetet, ha ők is tisztelik az enyémet. Nem minden keresztény ilyen, kinek nem inge, ne vegye magára.
Arra lennék kíváncsi, szerintetek hogyan lehetne szélesebbkörű toleranciát kicsikarni a részükről, hogy minden nézetben meglássák a hasznosat?
""Ha ismernél, tudnád, hogy pl. a védikus irodalomra is igaz az általad leírtak nagy része."
Dehogyis vannak a védikus irodalomban olyan próféciák, amelyek beteljesedtek!"
Olvasd újra a megjegyzést: "Az általad említettek NAGY RÉSZE". Ezáltal tehát nem szó szerint mindegyik pontot értettem.
De ha belemegyünk a témába, miért a jóslatokat nézzük? Miért nem a gyakrlati módszereket, amiket bemutatnak? Mert a védikus irodalom gyakorlati módszerei működnek, csak ki kell próbálni.
De felesleges erről vitatkozni. Nem ez volt a kérdés. Leírtam, mi a célom, a különböző vallások követőinek összebékítése.
Ehelyett megint mi lett? Itt veszekszünk, mint az óvodások, hogy melyik vallás szentírása a jobb.
Értelmetlen a vallás fórumba kérdést kiírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!