Gyűlölöm a vallást, mit tegyek?
Leginkább a kereszténységet. De fanatikus módon. Fel nem tudom fogni, hogy 2020-ban még mindig nem kopott ki ez a középkori felfogás. Millió dologért utálom, íme néhány
- mert mese, kamu, néhány ember ostoba képzelgései. És léteznek emberek, akik ezen "útmutatások" szerint élik a mindennapjaikat. de hogy? miért? képzeletbeli dolgokhoz fohászkodnak. Ennek így semmi értelme, ők ezt nem érzékelik? Komolyan azt hiszik, hogy valahol létezik egy megváltó aki ellent mond minden ismert fizikai, biológiai tanításnak?
- egy családtagom azért nem jött el az esküvőmre, mert nem templomi volt. Ez mi? A való életben egy kedves, segítőkész ember vagyok. Szeretem a családomat, a lehetőségeimhez mérten próbálom csökkenteni az ökológiai lábnyomomat, segítem a rászorulókat. A családtagom pedig az alapján ítél meg, hogy nem hiszek a hülye képzelt barátjában
- mert közpénzből (=értsd: a te fizetésedből) támogat az kormány olyan rajzpályázatot, aminek a fő tematikája az evolúció megtagadása, tehát a tudományé
- mert jelent van az oktatásban. Tőlem éljenek békében ezek a szerencsétlen, szellemi fogyatékos emberek, de miért kell a fiatal gyerekeket is ezzel fertőzni? Az iskolában megpróbálják a világ megértését közelebb hozni a rendelkezésre álló, tudományosan alátámasztott információ alapján. A vallás akkor miért van jelen? Nincs rá bizonyíték, nincs semmi mellette, ami indokolná a szükségességét az oktatásban.
- mert napi szinten találkozok olyan hírekkel, ahol absztinens véglények ártatlan gyerekeket molesztálnak. Ezt mi legitimálja? Mégis az összes szemellenzős valláskárosult elnéz mellette.
- mert az összes (nem vallási) háború eltörpül amellett, amennyi áldozatot a kereszténység szedett az évszázadok során a mai napig bezárólag. Ez sem zavarja őket különösképpen
- mert önámítás az egész. Persze, a biblia szerint élnek, aztán ha mégse, akkor egy gyors ima és a jóarc isten megbocsát. Ez így működik, komolyan?? Nincs felelősségvállalás sem, úgyis istenke kezében a sors, ha pedig mégse, akkor még mindig ott van az "isten útjai kifürkészhetetlenek" duma. Mindenre ráhúzható valami bullshit a bibliából, ez a legjobb az egészben. Szar az élet? istenke bizonyára így akarta, mert neki ezzel terve van, érted?
- mert ezt a listát reggeli írhatnám, de nem fogom
bocs a rage miatt, de valaki istenbáránya válaszolgatna ezekre? Nem fogok személyeskedni senkivel, ígérem
"Komolyan azt hiszik, hogy valahol létezik egy megváltó aki ellent mond minden ismert fizikai, biológiai tanításnak?"
A bizonyíték hiánya Isten létezésére nem elegendő bizonyíték a nemlétezésére. Egyébként a természettudományok köszönő viszonyban sincsenek a témával, mert ez nem természettudományi hanem filozófiai kérdés.
"- egy családtagom azért nem jött el az esküvőmre, mert nem templomi volt. Ez mi? A való életben egy kedves, segítőkész ember vagyok. Szeretem a családomat, a lehetőségeimhez mérten próbálom csökkenteni az ökológiai lábnyomomat, segítem a rászorulókat. A családtagom pedig az alapján ítél meg, hogy nem hiszek a hülye képzelt barátjában"
Őszintén sajnálom hogy így jártál, de ha tényleg ilyen a családtagod akkor ő nagyon messze van attól amiben állítólag hisz.
"- mert közpénzből (=értsd: a te fizetésedből) támogat az kormány olyan rajzpályázatot, aminek a fő tematikája az evolúció megtagadása, tehát a tudományé"
Erről még csak nem is hallottam.
"- mert jelent van az oktatásban."
Hol van benne jelen?
"Tőlem éljenek békében ezek a szerencsétlen, szellemi fogyatékos emberek, de miért kell a fiatal gyerekeket is ezzel fertőzni? Az iskolában megpróbálják a világ megértését közelebb hozni a rendelkezésre álló, tudományosan alátámasztott információ alapján. A vallás akkor miért van jelen? Nincs rá bizonyíték, nincs semmi mellette, ami indokolná a szükségességét az oktatásban."
Kijártam az általánost, a középiskolát utána főiskolát, de nem rémlik, hogy akár egyszer is szóba került volna a vallás (kivéve általánosban hittan órán, amire nem kötelező beíratni a gyereket).
"- mert napi szinten találkozok olyan hírekkel, ahol absztinens véglények ártatlan gyerekeket molesztálnak. Ezt mi legitimálja? Mégis az összes szemellenzős valláskárosult elnéz mellette."
Semmi nem legitimálja, ezek az emberek megtagadják a tanokat amikben állítólag magukat is hisznek és amiket másoknak akarnak megtanítani, és nem tudom ki néz el mellette a kléruson kívül, én mélyen megvetem a tetteiket.
"- mert az összes (nem vallási) háború eltörpül amellett, amennyi áldozatot a kereszténység szedett az évszázadok során a mai napig bezárólag. Ez sem zavarja őket különösképpen"
Igazán? A 20. századi népirtásokhoz a korábbi történelem egyetlen háborúját sem lehet még csak össze hasonlítani sem, pedig a 20. században nem a vallás nevében háborúztak. Megjegyzem a kommunizmus nevében több embert öltek meg mint a nemzeti szocializmus nevében, ma mégsem zavarja ez a baloldaliak többségét különösképpen.
"- mert önámítás az egész. Persze, a biblia szerint élnek, aztán ha mégse, akkor egy gyors ima és a jóarc isten megbocsát. Ez így működik, komolyan?? Nincs felelősségvállalás sem, úgyis istenke kezében a sors, ha pedig mégse, akkor még mindig ott van az "isten útjai kifürkészhetetlenek" duma. Mindenre ráhúzható valami bullshit a bibliából, ez a legjobb az egészben. Szar az élet? istenke bizonyára így akarta, mert neki ezzel terve van, érted?"
Nem érted amiről beszélsz, csak azt tudnám, hogy ha ahhoz nem vetted a fáradtságot hogy egyáltalán utána nézz a témának, hogy jössz ahhoz hogy mások felett ítélkezz? Nem úgy működik a dolog, hogy azt teszek amit akarok aztán azt mondom bocsi Isten és el van felejtve. Isten akkor bocsát meg ha őszintén bánod a bűnt amit elkövettél, legalábbis a kereszténység szerint. Ha ennyi sem jött át abból amit a kereszténység tanít akkor vagy tudatlan vagy, vagy csak tényleg nagyon hülye. Majd ha megérted azt amiről beszélnek, köss bele abba, és akkor majd lehet veled vitatkozni, lehet majd érvelni, egyenlőre az mit produkáltál egy vitához kevés.
"mert mese, kamu, néhány ember ostoba képzelgései"
Mondod te ezt, de pontosan tudjuk, hogy sorra derülnek ki a történelmi és természettudományos pontosságai. Pl. a nem evolúcióból élő természettudósok a Biblia segítségével jöttek rá, hogy az evolúció egy materialista mese és ma már rengeteg fórumon írják, hogy a világot egy intelligencia teremtette.
"egy családtagom azért nem jött el az esküvőmre, mert nem templomi volt. Ez mi?"
CSaládtagodat kérdezd. Emiatt kár megutálni az egész emberiséget
"A családtagom pedig az alapján ítél meg, hogy nem hiszek a hülye képzelt barátjában"
Te meg az alapján ítéled meg, h hisz benne. Észreveszed a belső ellentmondásodat?
"- mert közpénzből (=értsd: a te fizetésedből) támogat az kormány olyan rajzpályázatot, aminek a fő tematikája az evolúció megtagadása, tehát a tudományé"
Nofene, tudomány=evolúció?:) ezeket magadtól találod ki? Ha a természettudomány, a logika, a filozófia megbuktatta az evolúciót, akkor hogy lehet az evolúció tudományos? Vagy egyáltalán tény?
"mert az összes (nem vallási) háború eltörpül amellett, amennyi áldozatot a kereszténység szedett az évszázadok során a mai napig bezárólag. Ez sem zavarja őket különösképpen"
MAjd tanulni fogsz Sztálinról és Pol Potról. Amúgy, azokat a háborúkat nem a hívő keresztények okozták, amiről beszélsz, hanem a kereszténység köntösébe bújt bűnözők. Legalább egyszer olvasd el a teljes újszövetséget, hogy belásd a hatalmas tévedésed, nem bulvár kereszténygyűlölő oldalakról képezd ki magad
"Persze, a biblia szerint élnek, aztán ha mégse, akkor egy gyors ima és a jóarc isten megbocsát. Ez így működik, komolyan?? "
Nem, ez nem így működik. Honnan szeded ezeket a zöldségeket?
"mert ezt a listát reggeli írhatnám, de nem fogom"
CSak azért, mert hétfő van és dolgoznod kell menni, még ne akard kiirtani a teljes kereszténységet
"bocs a rage miatt, de valaki istenbáránya válaszolgatna ezekre? Nem fogok személyeskedni senkivel, ígérem"
Semmi gond. Neked önmagaddal van bajod. Próbáld magad elfogadni és megszeretni, mert sajnos másokra vetíted ki.
Nem mennék bele az egyes kirohanásokba, csak egy továbbgondolásra adnék néhány dolgot:
Ha jobban belegondolunk, a gyűlölet annak kifejezése, hogy függünk valamitől, valakitől. Ha valaki felül tud emelkedni és nem érdekli már az a valami, akkor megszűnik a gyűlölet, mert már szimplán nem foglalkozik vele és nem engedi hatni magára.
Gyűlölet akkor van, ha azt a valamit engeded magadra hatni.
Gyűlölöd a vallást - de foglalkozol vele. És valahogy téged zavar, hogy más hogy él, miben hisz.
Gyűlölöd?
Ne menj akkor templomba!
28 - vannak problémák, minden intézményesített rendszerrel, igen, de kinek jó, ha hisztérikusan össze-vissza artikulálatlanul csapkodva gyűlölködik valaki?
Kinek jó, és továbbá kinek árt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!