Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Igaza van? Higgyek neki?

Igaza van? Higgyek neki?

Figyelt kérdés

Hittantanárommal egy elég érdekes párbeszédbe csöppentem. Kérdezte tőlünk, mit tennénk, ha beszélgethetnénk Istennel. Mindenki elmondta a sajátját, aztán hozzám értünk. Én azt mondtam nem hiszek Istenben (sosem tudtam, az okok elsősorban családtagok és barátok elvesztése), erre ő elkezdett ,,Hitetlennek" hívni. Osztálytársaimtól tudja, hogy szeretem a rockot, a metált, ezért azt hiszi sátánista vagyok. Azt akarja, ne járjak az órájára, de ez nem az ő döntése. Az órát nem szoktam zavarni, amit kér megteszek.

Mit tegyek?

2020. febr. 4. 17:57
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
20-as, azt ugye tudod, hogy eléggé elavult dolgokat gondolsz, mert írásos forrásokkal igazolható, hogy 2000 éve is ezeket gondolták
2020. febr. 7. 17:06
 22/26 anonim ***** válasza:
49%
Amúgy ez vicces. Ateistának vallod magad, de rosszul esik neked, hogy hitetlennek nevezett:) Most ebben számodra mi a megbotránkoztatás? Ne járj az órájára, de ez neked ateistaként szarul esik, hogy nem lehetsz hittan órán. Tök vicc vagy ember. Nemhogy nem hiszel Istenben, de még ateistának is egy csapni való vagy.
2020. febr. 7. 18:25
 23/26 A kérdező kommentje:
Bennem az váltott ki felháborodást, hogy sátánistának vall engem. Illetve nem szabadna neki ilyen jelzőket aggasztania rám, ha mással ezt nem teszi.
2020. febr. 8. 13:15
 24/26 anonim ***** válasza:
Gondolom, azért, mert a többi tanítványa hívő.
2020. febr. 8. 19:53
 25/26 követ62 ***** válasza:
100%

Kedves kérdező.

Azt nem javasolnám, hogy ne menj órára, mert aki ilyen rosszindulatú még bajt is hozhat rád azzal, hogy igazolatlatlanak írja be az órád. És könnyen összejöhet a 30 igazolatlan.

Ne tolj ki magaddal!

Azt, hogy milyen zene, hogyan hat az emberre javaslom hallhasd meg Ferge Béla előadását a témával kapcsolatban. A youtubon megtalálod, ha be írod a nevét.

Az pedig, hogy nem hiszel szíved joga.

Neki mint állítólagos kereszténynek példát kéne mutatnia a krisztusi szeretetből, hogy nem teszi az az ő szegénységi bizonyítványa.

Sajnos ezzel rossz színben tünteti fel a kereszténységet és helytelenül mutatja be Istent.

Mert bizony attól, hogy te nem hiszel még létezik Isten.

(Itt is le írom.)

Annyi koszos ember van a világon. Akkor ki jelenthetjük, hogy nem létezik a szappan? Természetesen nem. Viszont amíg valaki nem kerül MÉLYREHATÓ, SZEMÉLYES kapcsolatba vele nem is tapasztalhatja meg jótékony hatását.

Istennel is csak egy mélyreható, személyes kapcsolatban lehet igazán megismerkedni. És ebben az ismeretségben képesek vagyunk meglátni, észrevenni az igazi bizonyítékokat az Ő valóságos létezéséről.

Addig esélytelen.

2020. febr. 10. 20:33
 26/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm, elgondolkodtató.
2020. febr. 10. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!