Mit gondoltok igaza van Várszegi Asztrik főapát Úrnak?
A rádóban és tv-ben én is sok mindent hallok, főleg ha a kormánypropaganda szól belőle. Nem túl jó forrás abból tájékozódni. Egyébként legfeljebb "főapát úr", mert az Úr nagybetűvel Istenre vonatkozik.
Még Kelet-EU esetében sincs igaza, mert a lengyelek továbbra is vallásosabbak nálunk, sőt valószínűleg sok országot lehetne még találni.
Nem a rádiós hírekben hallotta, hanem magától a miséző paptól, akárki is volt :)
Igaza van. De Asztrik nem mondott volna ilyet. :)
András püspökhöz illik.
"arról beszélt az apát, hogy a rádióban hallotta"
Én ezt úgy értelmeztem, hogy az apát (püspök) hallotta ezeket a rádióban.
András püspük úr hallotta reggel készülődés közben a rádióban és ezt mesélte le a misén.
(Úr vagy úr, helyesírásom nem a legjobb, mea culpa)
Magyarország mitől lenne a legfőbb keresztény terület?
Vannak keresztények, nem túl aktívak.
Hány % lehet a népességből?
30 esetleg? Vagy talán 50 is?
Aki aktív, az pedig 5%?
Manapság Afrikában vannak igazán aktív keresztény területek.
Igaza van olyan szempontból, hogy össze lehet hasonlítani Franciaországot pl. Lengyelországgal, hogy mennyire van jelen a kereszténység a hétköznapokban, pl. az utcákon.
Lengyelországgal kapcsolatban van tapasztalatom. Zenekarral mentünk oda meghívásra, egy nem vallásos szervezésű koncertsorozatra. Mégis, a program része volt, feketén-fehéren feltüntetve, hogy vasárnap 10-től szentmise. Ez Franciaországban kb. elképzelhetetlen, hogy egy amúgy világi eseménybe így kimondva, meghirdetve bevonjanak programszinten keresztény "eseményt".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!