Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Igaza van? Higgyek neki?

Igaza van? Higgyek neki?

Figyelt kérdés

Hittantanárommal egy elég érdekes párbeszédbe csöppentem. Kérdezte tőlünk, mit tennénk, ha beszélgethetnénk Istennel. Mindenki elmondta a sajátját, aztán hozzám értünk. Én azt mondtam nem hiszek Istenben (sosem tudtam, az okok elsősorban családtagok és barátok elvesztése), erre ő elkezdett ,,Hitetlennek" hívni. Osztálytársaimtól tudja, hogy szeretem a rockot, a metált, ezért azt hiszi sátánista vagyok. Azt akarja, ne járjak az órájára, de ez nem az ő döntése. Az órát nem szoktam zavarni, amit kér megteszek.

Mit tegyek?

2020. febr. 4. 17:57
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
68%

Igen, abból amit leírsz tényleg túloz a tanárod. Ami pedig a hitet illeti, majd figyelj és keresni fog téged Isten, nem szabad kényszernek érezni semmit.

** Minden jó Istentől van, a zene és annak műfajai is ..

Valamint, ami a tanárra vonatkozik - "ne itélj, mert téged is megítélnek" .. elég baj, hogy ő elment ideáig, hogy ilyet mondjon ..

nem tudom milyen felekezet, de ilyen esetben szólni kellene óvatosan valakinek, aki őt kiképezte és alkalmazta, hogy nézzék át mit oktat.

2020. febr. 5. 10:24
 12/26 anonim ***** válasza:
84%

Most akkor hitetlennek vagy sátánistának tart? :D

Mond meg neki, hogy adjon igazolást arról, hogy nem jársz az óráira.

Ugyanis, ha nem vagy még 18 (ami kézenfekvő), addig Ő FELEL ÉRTED.

Tehát, ha te tudomén, kimész az iskolából, és elcsap egy kocsi, rádesik egy zongora vagy billiárdasztal az égből, vagy bármi más baleset ér, Ő LESZ A FELELŐS.

Illetve, ha te nem mész be az óráira, és ő ezt nem igazolja, akkor igazolatlan óraként is nyilvántarthatja, ami rád nézve lesz negatív következményekkel. Arról meg ne is beszéljünk, h ezek után hogy ad jegyet?

Am, ha nem zavarod az óráit, eléggé nagy OSSSTOBA egy ember.

Üdv

P.T.

2020. febr. 5. 11:03
 13/26 anonim ***** válasza:
29%
Istennel "beszélgetni" egy skizoid jelenség. Saját magasabb énünk hangtalan hangon veszi fel velünk a kapcsolatot, vezet bennünket. A társadalmi isten egy kitaláció, amit az emberek "megfegyelmezésére" hoztak létre.
2020. febr. 5. 11:46
 14/26 anonim ***** válasza:
19%

"Ha egyszer adódik alkalom a vele való beszélgetésre, finoman megjegyezheted, az ő feladata az is, hogy belőled hívőt faragjon."

Tévedés, nem ez a feladata. Aki hívő, azt tanítsa a keresztény hit tej és kemény eledeleire...

"Utolsó: nem mindenhol van lehetöség választásra, van, ahol CSAK hittanra lehet járni."

Kéredző írta, h a tanár mondta neki, h ne járjon, TEHÁT nem kötelező

Kérdező: ne járj oda, ennyi. Minek jársz keresztény hittanra, ha sátánista vagy? TE sem érted ezt.. Mindenki a sátáné, aki nem született újjá Jézusban a Biblia szerint

"Én azt mondtam nem hiszek Istenben (sosem tudtam, az okok elsősorban családtagok és barátok elvesztése)"

akkor nem nem hiszel Istenben, hanem nem szereted, különben logikátlan lenne, amit írtál.

HA egy ember megöli pl. a haverod, akkor bosszúból nem hiszel a gyilkos létezésében?

Persze nem Isten tehet senkinek a haláláról, hanem az ember felelős érte, a benne lévő bűn szeretete miatt

2020. febr. 5. 12:04
 15/26 anonim ***** válasza:
16%

"azt tanítsa a keresztény"

Jav: azt tanítja ...

2020. febr. 5. 12:04
 16/26 anonim ***** válasza:
14%

"Most akkor hitetlennek vagy sátánistának tart? :D"

A hitetlen miért is nem lehet sátánista? Nem hisz Isten szavában (hitetlen) és a sátánt imádja (sátánista). Ennyire egyszerű

2020. febr. 5. 12:07
 17/26 Kései Sirató ***** válasza:
100%
Alkalmatlan a hitoktatásra, mert a hitoktatás egyik kulcseleme a hitre való nevelés.
2020. febr. 5. 12:33
 18/26 anonim ***** válasza:
79%

# 16 ...

A Sátánban "hívés" is hit.

P.T.

2020. febr. 5. 12:59
 19/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mindenkinek ment a zöld kéz :)
2020. febr. 5. 18:20
 20/26 anonim ***** válasza:
0%
Sajnos ez a jövő generáció, egy istencsapása. Ugyanilyenek lesznek a munkában, családban. Milyen jövő lesz, elmondhatom: nyomorék
2020. febr. 6. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!