Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Igaza van? Higgyek neki?

Igaza van? Higgyek neki?

Figyelt kérdés

Hittantanárommal egy elég érdekes párbeszédbe csöppentem. Kérdezte tőlünk, mit tennénk, ha beszélgethetnénk Istennel. Mindenki elmondta a sajátját, aztán hozzám értünk. Én azt mondtam nem hiszek Istenben (sosem tudtam, az okok elsősorban családtagok és barátok elvesztése), erre ő elkezdett ,,Hitetlennek" hívni. Osztálytársaimtól tudja, hogy szeretem a rockot, a metált, ezért azt hiszi sátánista vagyok. Azt akarja, ne járjak az órájára, de ez nem az ő döntése. Az órát nem szoktam zavarni, amit kér megteszek.

Mit tegyek?

2020. febr. 4. 17:57
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Utolso ora? Akkor ne is menj.
2020. febr. 4. 18:03
 2/26 anonim ***** válasza:
72%
Szólj a fönökének (iskolaigazgató), mert a viselkedése etikátlan!
2020. febr. 4. 18:09
 3/26 anonim ***** válasza:
62%
Ezért nem szeretem a fanatikus vallásos embereket. A tanárod is jó nagy paraszt. Meg buta is, mert aki a sátánban hisz, az istenben is, pont ez volna a lényeg. Ha soha többet nem mész az órájára, akkor még jobban is jársz.
2020. febr. 4. 18:26
 4/26 anonim ***** válasza:
41%

Mennyi idős vagy?

Ha egyszer adódik alkalom a vele való beszélgetésre, finoman megjegyezheted, az ő feladata az is, hogy belőled hívőt faragjon.

Ha eddig ez nem sukerült, az nem a te makacsságod az oka.

2020. febr. 4. 18:30
 5/26 anonim ***** válasza:
60%

Te miért jársz hittanra, ha nem hiszel? Neked van választási lehetőséged, beiratkozhatsz etikára helyette.

Sajnálom a tanárodat, mert ő nem tilthatja meg, hogy járj az óráira, ő is tudja, te is tudod, hogy teljesen felesleges!

2020. febr. 4. 18:33
 6/26 anonim ***** válasza:
73%
Utolsó: nem mindenhol van lehetöség választásra, van, ahol CSAK hittanra lehet járni.
2020. febr. 4. 19:43
 7/26 anonim ***** válasza:
67%

"Higgyek neki?"

Te tudod, hogy sátánista vagy-e nem ő. Túlzásba viszi a tanárod.

2020. febr. 4. 20:09
 8/26 anonim ***** válasza:
78%
A te hittan tanárodnak nem kellene hitet oktatnia, mert abból amit leírtál világos hogy nem is megy neki. Sátánistáknak hisz amiért szereted a rockot? Mennyire sötétnek kell lenni ehhez? Ha pedig komolyan nem zavarod az órát akkor nevetséges hogy ki tiltana róla.
2020. febr. 4. 20:39
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem tilthat ki az órájáról, menj el az igazgatóhoz.

Ha te nem hiszel, akkor is kötelessége megtanítani a hittant.

Azt pedig, hogy nem hiszel, köteles elfogadni. Nincs választási lehetősége.

Viszont a helyedben én se járnék ennyire primitív és tudatlan emberhez. Ha csak lehet, menj át más tanárhoz.

2020. febr. 5. 02:14
 10/26 anonim ***** válasza:
36%

Istennek higyjel es az o beszedenek.

Keress egy normalis kozosseget ahol szeretnek, befogadnak, mert valoszinu h ezek a hittan tanarok sem ismerik Istent nincs kapcsolatuk vele, igy csak vallasos dolog az egesz. Ez nem ad elõremenetelt

2020. febr. 5. 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!