Igaza van? Higgyek neki?
Hittantanárommal egy elég érdekes párbeszédbe csöppentem. Kérdezte tőlünk, mit tennénk, ha beszélgethetnénk Istennel. Mindenki elmondta a sajátját, aztán hozzám értünk. Én azt mondtam nem hiszek Istenben (sosem tudtam, az okok elsősorban családtagok és barátok elvesztése), erre ő elkezdett ,,Hitetlennek" hívni. Osztálytársaimtól tudja, hogy szeretem a rockot, a metált, ezért azt hiszi sátánista vagyok. Azt akarja, ne járjak az órájára, de ez nem az ő döntése. Az órát nem szoktam zavarni, amit kér megteszek.
Mit tegyek?
Mennyi idős vagy?
Ha egyszer adódik alkalom a vele való beszélgetésre, finoman megjegyezheted, az ő feladata az is, hogy belőled hívőt faragjon.
Ha eddig ez nem sukerült, az nem a te makacsságod az oka.
Te miért jársz hittanra, ha nem hiszel? Neked van választási lehetőséged, beiratkozhatsz etikára helyette.
Sajnálom a tanárodat, mert ő nem tilthatja meg, hogy járj az óráira, ő is tudja, te is tudod, hogy teljesen felesleges!
"Higgyek neki?"
Te tudod, hogy sátánista vagy-e nem ő. Túlzásba viszi a tanárod.
Nem tilthat ki az órájáról, menj el az igazgatóhoz.
Ha te nem hiszel, akkor is kötelessége megtanítani a hittant.
Azt pedig, hogy nem hiszel, köteles elfogadni. Nincs választási lehetősége.
Viszont a helyedben én se járnék ennyire primitív és tudatlan emberhez. Ha csak lehet, menj át más tanárhoz.
Istennek higyjel es az o beszedenek.
Keress egy normalis kozosseget ahol szeretnek, befogadnak, mert valoszinu h ezek a hittan tanarok sem ismerik Istent nincs kapcsolatuk vele, igy csak vallasos dolog az egesz. Ez nem ad elõremenetelt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!