Ádám és Éva néger volt, vagy fehér?
Nem rasszista egy kicsit a teremtéselmélet?
Hiszen ha valamely embertípus nem olyan, ahogy Isten teremtette, az akkor hibás, nem?
Ja, értem.
Nem Isten szempontjából volt Ádám a legjobb, hanem mindenféle emberi szempontból.
Bármiben, amiben az embereket minősíteni lehet, vagy a összemérni őket, abban a vallás szerint ő a csúcs.
Rá nem hatottak a betegségek, mindenre immunis volt és ha ma eljönne egy olimpiára, minden sportágat megnyerne, stb...
"Világosan leírtam, hogy Isten nem foglalkozik a vallás szerint ezzel"
Akkor értelmetlen minden amit írsz. A teremtéskor Isten mondta azt hogy minden amit teremtett, beleértve az embert is, igen jó.
Ha az ő szempontjából nem számít, ami változott, akkor semmilyen jobbról vagy rosszabbról nem lehet beszélni.
Ahogy korábban is mondtam, az csak a te hülyeséged, ha egy faék tökéletességét a tortasütés szempontjából akarod megítélni, a valóságban ettől még ilyen szempont nem mérvadó, ha faékről van szó.
"Bármiben, amiben az embereket minősíteni lehet, vagy a összemérni őket, abban a vallás szerint ő a csúcs."
Mutasd már, hol ír ilyet a Biblia!
" A teremtéskor Isten mondta azt hogy minden amit teremtett, beleértve az embert is, igen jó.
Ha az ő szempontjából nem számít, ami változott, akkor semmilyen jobbról vagy rosszabbról nem lehet beszélni."
Ez miképpen kapcsolható össze, nekem nem világos. Fuckoff logic
"Ahogy korábban is mondtam, az csak a te hülyeséged, ha egy faék tökéletességét a tortasütés szempontjából akarod megítélni, a valóságban ettől még ilyen szempont nem mérvadó, ha faékről van szó."
Na már bocsi, de ezt pont te hoztad fel, vagy talán más és nagyjából én ugyanezt hoztam fel kifogásnak.
""Bármiben, amiben az embereket minősíteni lehet, vagy a összemérni őket, abban a vallás szerint ő a csúcs."
Mutasd már, hol ír ilyet a Biblia!"
A Biblia ezt így nem írja, de a keresztények (és talán a zsidók) között ez teljesen elfogadott nézet. Mivel én nem vagyok vallásos, nemigen tudom megítélni, honnan származik, talán onnan, hogy Isten mindenható, így az ő alkotása csakis a legjobb lehet, de ezt csak logikai úton gondolom, de tény, hogy a keresztények ezt hiszik.
Kérdezz meg egyet, ha nem hiszed!
"Ha az ő szempontjából nem számít, ami változott, akkor semmilyen jobbról vagy rosszabbról nem lehet beszélni."
Nem arról van szó, hogy nem számít, hanem arról, hogy Istent nem zavarja az, hogy a rosszcsont emberek, akiket világgá zavart, azok degenerálódnak.
Úgy kell nekik - gondolhatja, de persze erről kérdezz meg egy keresztényt, talán jobb választ ad.
Látom nagyon szeretsz mellébeszélni, szóval akkor tisztázzuk!
Szerinted mi az amiben Ádámék még tökéletesek voltak Isten szemében, és a rasszok kialakulása ezen miért és hogyan változtatott bármit is?
A tudomány már kétségbe vonja az afrikai őshazát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!