Ádám és Éva néger volt, vagy fehér?
Nem rasszista egy kicsit a teremtéselmélet?
Hiszen ha valamely embertípus nem olyan, ahogy Isten teremtette, az akkor hibás, nem?
"Ami nem hasonlít az Isten alkotta formára, az degeneráció, most attól függetlenül, hogy nem ismerjük, milyen volt az a forma, mert az volt a tökéletes, minden további esendő és hibás."
Nem
"Nem vagyok én bőrgyógyász, meg vezesse le neked a halál, aztán meg Istent szerintem nem érdekli mivé fajul az emberiség"
Lefordítva:
"Lövésem sincs, mitől lenne már kevésbé tökéletes Istennek bármelyik rassz is, de muszáj úgy tennem mintha az lenne, hogy ragaszkodhassak a sületlenségemhez"
# 71/72
Engem nem kell meggyőznötök, nem vagyok vallásos.
Amit viszont N71 beidézett tőlem, azt minden keresztény és talán zsidó is így gondolja a teremtéselméletből kifolyólag, vagyis teljesen hiába erőlködtök, mert itt senki nem akceptálja azt, hogy Isten teremtését és a ma élő emberiséget párhuzamba állítsátok, mivel ezekben a vallásokban alaptényező, hogy az utóbbit nem lehet az előbbihez hasonlítani.
Én csupán szembesíteni akarom a hívőket azzal, hogy valójában rasszisták.
Nekem valóban nincs lövésem afelől, hogy melyik rassz a hibásabb, hiszen ahhoz eleve ismernem kellene Ádám és Éva jellemzőit, mert az a kevésbé hibás, amelyik hozzájuk hasonlít, márpedig ennyi rassz nem hasonlíthat hozzájuk, maximum csak egy, így a többi feltétlenül hibás Isten munkájához mérve.
Hirtelenjében nem jut eszembe jobb hasonlat, mint ha veszel egy Rembrandt képet, mondjuk az éjjeli őrjáratot és lemásoltatod profi festőkkel, akik nagyon jók, ám akkor sem lesz egyik sem olyan, mint az eredeti, attól mindenképpen eltérnek és csak értéktelen másolatok maradnak, mert számtalan hibájuk keletkezik, a legfőbb nekik az, hogy nem Rembrandt festette, mert az az etalon.
Isten teremtéséhez meg az is hozzájön, hogy ő az, aki optimálisan tökéletes embert teremtett, az nem lehet überelni, annál minden csak rosszabb lehet, ez a vallás alaptézise és amelyik tulajdonság még hasonlít az eredetihez, az még kevésbé hibás, mint amelyik már nem.
Kihagyod a képletből hogy a tökéletes nem egy általános fogalom. Mi és mire tökéletes, na meg kinek tökéletes? Ha ki akarom támasztani az ajtót, egy faék tökéletes a feladatra. Ellenben ugyanez a faék semmilyen szempontból nem lesz tökéletes a szomszédnak tortasütéshez.
Az elméleted elbukik ott hogy soha senki még csak nem is utalt rá hogy Isten valaha bárkit is rassz alapján tartott volna tökéletesnek vagy kevésbé tökéletesnek.
Az előbbi példa alapján pont annyira ostobaság a gondolatmeneted, mintha a faék tökéletességét az alapján akarnád meghatározni, mennyire lehet vele piskótát sütni...
Isten miért alkotna véleményt az emberi rasszokról?
A természettudomány ezt úgy közelíti meg, hogy az emberré válás folyamán átalakult az emberiség. Van amiben jobbak lettünk, van amiben rosszabbak az állatokhoz képest, például a szaglásunk romlott, de az intelligenciánk nőtt és a körülményekhez viszonyulva kialakultak egyes népcsoportokra jellemző tulajdonságok, van aki ebben jobb, van aki abban.
A vallás ezt másképpen közelíti meg.
Isten megcsinálta Ádámot, ő a csúcs mindenben, neki nem volt probléma az északi kevés fénynél D vitamint termelni és rákot sem kapott az egyenlítőnél a bőre, meg semmilyen betegséget és neki volt a legmagasabb intelligenciája, ami azóta csak romlott. Láttam IQ térképet a világról, amely szerint az ázsiaiaké átlagban magasabb, mint az afrikaiaké, nem tudom mennyire releváns a felmérés, de most fogadjuk el igaznak. Erre azt mondja a természettudomány, hogy a négereké kevésbé nőtt meg, amíg a vallás szerint meg ez úgy néz ki, hogy a négereké jobban csökkent a kínaiaké meg kevésbé - Ádámhoz képest.
Na már most Istent miért érdekelné ez? Ő megcsinálta Ádámot a legjobbra, aztán a bűnbeesés miatt kiűzte az Édenből, levette az emberekről a kezét, nincs szervizelés, most aztán az egyiknél ez, a másiknál az romlik el kisebb, nagyobb mértékben, ezzel járt a bűnbeesés, Isten nem foglalkozik többé velünk, neki tökmindegy, hogy kinek mi és mennyire romlik el, vagy milyen rasszok alakultak ki az idők folyamán.
Mivel a teremtés szempontjából, Isten szempontjából volt tökéletes az ember, ebből a szempontból kéne tökéletlenséget mutatnod a rasszok között hogy értelme legyen ennek az egésznek. Hisz enélkül már ott elbukik az elméleted hogy alapja sincs.
Vagyis Isten szempontjából miért lenne kevésbé tökéletes pl egy indián mint egy néger?
Mond, te nem tudsz olvasni?
Világosan leírtam, hogy Isten nem foglalkozik a vallás szerint ezzel.
Na még egyszer, hátha megérted.
A tudomány a rasszok kialakulását olyan módon szemléli, hogy például az IQ a kínaiaknál jobban, a négereknél kevésbé nőtt meg az állatvilághoz képest, meg aztán az evolúcióval a környezeti hatások olyan módon érvényesülnek, hogy a véletlen mutációk egyes vidékeken evolúciós előnyt biztosítottak, ezért kialakultak a rasszok. Itt a rassz kialakulása pozitív, hiszen evolúciós előnyből származnak a különbségek
A vallás szerint meg az Isten alkotta emberpár tulajdonságai romlottak le kisebb, nagyobb mértékben, ami egyes területeken a romlás mértékének megfelelően speciális rasszokat hozott létre. Az IQ vonatkozását már írtam, a kínaiaké kevésbé, a négereké jobban leromlott Ádámhoz képest - ha igaz a felmérés.
Itt a rassz fogalma negatív, mert degeneráció van mögötte, ki, miben és mennyire romlott le az isteni alkotás óta.
Istennek ehhez nincs köze, onnantól kezdve, hogy kiűzte az emberpárt az Édenből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!