Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ádám és Éva néger volt, vagy...

Ádám és Éva néger volt, vagy fehér?

Figyelt kérdés

Nem rasszista egy kicsit a teremtéselmélet?

Hiszen ha valamely embertípus nem olyan, ahogy Isten teremtette, az akkor hibás, nem?

2019. dec. 29. 13:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/89 A kérdező kommentje:

Nézd, egy kicsit unom már, de alapvetően én egyetértek veled, így ezért megpróbálom utoljára elmagyarázni.

Ez itt a valláskritika oldal és úgy veszem észre, te nem vagy keresztény, ugyanis a keresztény (és talán a zsidó) vallás terminológiájában alapvető az, hogy Ádám és Éva tökéletes volt, mert Isten teremtette őket, így nem is lehettek mások, csakhogy a bűnbeesés következtében elromlottak, testileg és lelkileg is, ami egyre fokozódik, ezért vannak mondjuk törpe emberek, ezért vannak a genetikai terheltségek, illetve a betegségek, mert Ádám még fittyet hányt a leprára, a pestisre, meg satöbbi, de az utódok már nem, sőt egyre terheltebbek lettek.

Remélem így már kezded kapiskálni, mert ha mondjuk figyelembe vesszük, amit valaki írt, hogy mediterrán típusok voltak, olyan köztes állapotban, akkor sem olyan már az emberek túlnyomó része. Ha Ádám középtermetű volt, akkor a magasak, meg az alacsonyak eltérnek Isten tökéletes alkotásától, ha barna bőrű volt, akkor a feketék, meg a fehérek és a sárgák ütik a nívót, ha barna hajú volt, akkor a szőkék, vörösek, feketék nem frankók, ha meg Évának mondjuk közepes méretű volt a melle, akkor a kis, vagy a nagy mell az, ami ettől eltér, így ha Isten közepesnek csinálta, akkor az úgy lenne jó, mert az az etalon.

Ami nem hasonlít az Isten alkotta formára, az degeneráció, most attól függetlenül, hogy nem ismerjük, milyen volt az a forma, mert az volt a tökéletes, minden további esendő és hibás.

Természetesen azok a típusok a leghibásabbak, amelyek több és több jegyekben eltérnek Isten alkotásától, hiszen amelyek bizonyos dolgokban hasonlítanak rá, azok még nem romlottak el annyira, így ha Ádám néger volt, akkor a négerek még több dologban megközelítik a tökéletest, de a többi emberi rassz már nem, mert sokkal nagyobb az eltérés, ami természetesen hiba, ha az eredeti isteni alkotáshoz hasonlítjuk.

Kezded már érteni?

Csakhogy ez rasszizmus, ami tilos és én erre akarom felhívni a figyelmet.

2019. dec. 30. 10:26
 62/89 anonim ***** válasza:
83%

Csak ismételni tudom magam, mert láthatóan nem akarod felfogni. Attól, hogy valami nem jobb, még nem következik, hogy rosszabb.

Ha van egy fűrészem ami tökéletes a favágáshoz, attól még egy más színű fűrész pontosan ugyanolyan tökéletes lehet. Miért? Mert az égvilágon semmi köze a tökéletességének ahhoz, milyen színű.

2019. dec. 30. 11:54
 63/89 anonim ***** válasza:
100%

"Ádám és Éva tökéletes volt, mert Isten teremtette őket, így nem is lehettek mások, csakhogy a bűnbeesés következtében elromlottak, testileg és lelkileg is, ami egyre fokozódik, ezért vannak mondjuk törpe emberek..."

Nekem is ez a meglátásom

"Csakhogy ez rasszizmus, ami tilos és én erre akarom felhívni a figyelmet."

Nem, nem az, csak te vagy túl polkorrekt.

Tudományos tény, hogy a fehér ember az egyenlítőnél ruha és minden védelem nélkül a tűző napon leég, amitől bőrrákja lehet.

Ugyanakkor az is igaz, hogy a fekete emberek északon télen, sötétben nem tudnak elég D-vitamin termelni, kevesebbet termelnek mint a fehér ember.

Egyik sem jobb vagy rosszabb, pusztán mások az előnyei.

Most akkor mi ezzel a probléma?

2019. dec. 30. 12:31
 64/89 A kérdező kommentje:

"Tudományos tény, hogy a fehér ember az egyenlítőnél ruha és minden védelem nélkül a tűző napon leég, amitől bőrrákja lehet.

Ugyanakkor az is igaz, hogy a fekete emberek északon télen, sötétben nem tudnak elég D-vitamin termelni, kevesebbet termelnek mint a fehér ember.

Egyik sem jobb vagy rosszabb, pusztán mások az előnyei.

Most akkor mi ezzel a probléma?"

Csak annyi, hogy akkor Ádám nyilván mindkét esetben jobban funkcionált, hiszen ő tökéletes volt, neki tökmindegy volt, hogy a sarkon van e, vagy az egyenlítőnél, most az a kérdés, hogy melyik az, amelyik jobban hasonlít rá, vagy melyik kevésbé. Esetleg mi a helyzet a kínaival, a vietnamival, vagy az indiánnal?

2019. dec. 30. 13:37
 65/89 A kérdező kommentje:
Speciel indián él északon is, meg délen is.
2019. dec. 30. 13:39
 66/89 A kérdező kommentje:

"Ha van egy fűrészem ami tökéletes a favágáshoz, attól még egy más színű fűrész pontosan ugyanolyan tökéletes lehet. Miért? Mert az égvilágon semmi köze a tökéletességének ahhoz, milyen színű."

Fentebb olvashattad, hogy mi a különbség, mert az emberi bőrrel nem fűrészelnek, más problémák adódnak belőle.

Az egyik itt romlott el, a másik meg ott, de a lényeg, hogy összességében melyik a jobban hasonló, az a jobb, mert indián él Kanadában is, meg Mexikóban is, szerintem azoknak nincs ilyen problémájuk a bőrükkel, vagyis lehet, hogy Ádám vörös bőrű volt.

2019. dec. 30. 14:08
 67/89 anonim ***** válasza:
64%

Homo sapiens idaltu

[link]

2019. dec. 30. 16:10
 68/89 anonim ***** válasza:
24%

"Fentebb olvashattad, hogy mi a különbség, mert az emberi bőrrel nem fűrészelnek, más problémák adódnak belőle"

Akkor vezesd le hogy Isten szempontjából melyik bőrtípussal mi a gond!

2019. dec. 30. 17:24
 69/89 anonim ***** válasza:
100%
Ha Ádám és Éva kínaiak lettek volna, akkor az alma helyett a kígyót ették volna meg.
2019. dec. 30. 18:51
 70/89 A kérdező kommentje:

"Akkor vezesd le hogy Isten szempontjából melyik bőrtípussal mi a gond!"

Nem vagyok én bőrgyógyász, meg vezesse le neked a halál, aztán meg Istent szerintem nem érdekli mivé fajul az emberiség.

Kaptál egy példát, hogy mire képtelen a néger, meg a fehér, a többinek járj utána magad, ha érdekel.

2019. dec. 30. 21:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!