Szent Lélek jelenlétében elesnek az emberek. Ez valódi?
Egy videót berakok, miről is van szó:
https://www.youtube.com/watch?v=UDagfFZT-sY
Beépített emberek színészkenek? Áramgenerátor van a prédikátorra kapcsolva? Vagy úgy van, ahogy állítják, a Szent Lélek munkája ez?
Ez talán nagyon profi hipnózis.
Bár volt már nekem, hogy attól voltam ennél is durvább állapotban, amit szentléleknek hívsz.
A hipnózisról:
"
A hipnózis technikáiban közös, hogy az öntudatot kevés figyelmet igénylő feladatokkal foglalják le, és fokozatosan kikapcsolják. Így az öntudat elveszti vezető szerepét, a kritizálás képessége is korlátozódik, és a tudattalan közvetlenül megszólíthatóvá válik.
A hipnotizőr a szuggesztiókat többször is megismétli.
A hipnózis feloldása:
A felébredéshez szuggesztiókkal állítják helyre az eredeti tudatállapotot. Egyes szuggesztiókat ellenszuggesztiókkal oldanak fel. A felébredés rendszerint gyorsabb, mint az indukálás, de nem szabad elsietni vagy elhagyni. Ha az alany szervezetének nincs elég ideje az átálláshoz, akkor annak fejfájás lehet az eredménye, mert a szervezetnek vissza kell állítania a keringési rendszer szokásos értékeit. Ha a hipnotizőr nem szuggerált amnéziát, vagy nem volt mély a hipnózis, akkor az alany mindenre emlékezni fog.
Ha a hipnózist nem oldották fel rendesen, akkor újra kell hipnotizálni az alanyt, és rendesen feloldani.
"
A videóban nem látom a hipnózis fenti ismérveit, csak egy gyors mozdulat, és elesnek.
Jó kérdés. A Bibliában többször szerepel, hogy az Úr előtt, az Úr jelenlétében a földre estek az emberek.
János evangélium 18, 1-6:
1
Mikor ezeket mondta vala Jézus, kiméne az ő tanítványaival együtt túl a Kedron patakán, ahol egy kert vala, amelybe bemenének ő és az ő tanítványai.
2
Ismeré pedig azt a helyet Júdás is, aki őt elárulja vala; mivelhogy gyakorta ott gyűlt egybe Jézus az ő tanítványaival.
3
Júdás azért magához vevén a katonai csapatot, és a papi fejedelmektől és farizeusoktól szolgákat, oda méne fáklyákkal, lámpásokkal és fegyverekkel.
4
Jézus azért tudván mindazt, ami reá következendő vala, előre méne, és monda azoknak: Kit kerestek?
5
Felelének néki: A názáreti Jézust. Monda nékik Jézus: Én vagyok. Ott állt pedig ő velök Júdás is, aki elárulta őt.
6
Mikor azért azt mondá nékik, hogy: Én vagyok; hátra vonulának és földre esének.
Jézus miért akarta, hogy a földre essenek?
Jelenések könyve 1:
12
Megfordulék azért, hogy lássam a szót, amely velem beszéle; megfordulván pedig, láték hét arany gyertyatartót;
13
És a hét gyertyatartó között hasonlót az ember Fiához, bokáig érő ruhába öltözve, és mellénél aranyövvel körülövezve.
14
Az ő feje pedig és a haja fehér vala, mint a fehér gyapjú, mint a hó; és a szemei olyanok, mint a tűzláng;
15
És a lábai hasonlók valának az izzó fényű érchez, mintha kemencében tüzesedtek volna meg; a szava pedig olyan, mint a sok vizek zúgása.
16
Vala pedig a jobb kezében hét csillag; és a szájából kétélű éles kard jő vala ki; és az ő orcája, mint a nap amikor fénylik az ő erejében.
17
Mikor pedig láttam őt, leesém az ő lábaihoz, mint egy holt.
Egy másik videó még 1974-ből: Kathryn Kuhlmann imádkozik egy süket nő gyógyulásáért, és ima közben elesik a nő:
https://www.youtube.com/watch?v=_bRo9WlvP7Q
és meg is gyógyul a süketségből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!