Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egy ateistának érdemes elolvas...

Egy ateistának érdemes elolvasnia a teljes bibliát?

Figyelt kérdés
2019. okt. 22. 23:57
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
86%
Igen, mindenkinek!
2019. okt. 23. 00:11
 2/41 anonim ***** válasza:
100%
igen
2019. okt. 23. 00:12
 3/41 anonim ***** válasza:
16%
Igen. Az ateisták egy része miután elolvassa a Bibliát, megtalálja a hitét. Sokan divatból ateisták és a tudatlanság miatt maradnak ateisták és azért, mert nem tudnak nyitni új dolgok felé, nem elég befogadók. Főleg akkor, ha vallásról van szó. Hozzáteszem, úgy nem lehet elolvasni a Bibliát, hogy minden oldal után az a gondolat van a fejünkben hogy hazugság az egész. Az egészséges dolog ha van kritikánk és elgondolkodunk valamin, de a teljes mértékű tagadás nem egészséges.
2019. okt. 23. 00:19
 4/41 anonim ***** válasza:
54%
Életkorod? 25 évesen már berögződött egy két dolog és ha nem kompatibilis a világod a bibliával akár ezerszer is elolvashatod nem lesz belőled hívő. Én arra szavazok hogy a lényeget tudjad ne a rizsát és ezt igyekezz magad megtapasztani ne szép szavaktól várjad a változást mert az ego bármit képes kiforgatni.
2019. okt. 23. 00:37
 5/41 anonim ***** válasza:
56%
A hittan érdekesebb, már ha jó a pap. Én is csak részleteket olvastam.
2019. okt. 23. 00:40
 6/41 anonim ***** válasza:
70%

Fiatal (20 alatti) ateistaként nem tervezem elolvasni, szimplán, mert nem érdekel.

Jelenleg 305 könyv van a kívánságlistámon, amik jobban érdekelnek és több értelmüket látom.

Annak érdemes, akit érdekel.

2019. okt. 23. 00:42
 7/41 Anahystor ***** válasza:
84%

Ha nem hiszel istenben (semelyikben), és tovább nem is érdekel a téma, akkor felesleges.

Ha meg akarod indokolni, hogy a Bibliában leírtak hol, miben hamisak, akkor viszont szükséged van a háttérismeretre.

2019. okt. 23. 01:16
 8/41 anonim ***** válasza:
86%

A Bibliát annak is érdemes elolvasni, aki nem ateista.

Érvek:

1. A Biblia az európai kultúra alapja. Több művészeti alkotás úgy nyílik meg, ha ismered a Szentírást.

2. A lexikális tudásod bővülni fog, hiszen a könyv több helyen kapcsolódik a történelemhez. Ez persze főleg akkor fordulhat elő, amikor kutatod a bibliai könyvek történelmi hátterét.

3. Lehet, hogy tanulhatsz is belőle olyat, amit a mindennapi életben is felhasználhatsz, hiszen a Biblia egy része bölcsességirodalom.

Viszont ha teljesen kezdő vagy a témaban, javaslom, hogy használj mellé valamit, ami segít az értelmezésben. Semmiképpen sem a tudománytagadó (pl. Pünkösdista, Jehovista stb.) felekezetek kiadvanyait használd, hanem olyanokét, akik művelik a modern szentírástudományt, a római katolikus kiadványok egy része ilyen.

Erre a célra pl. a Szent István Társulat Bibliakiadását javaslom, amely bevezetőkkel, és bőséges magyarázó jegyzettel van ellátva. Egy jó tudományos szentíráskiadvány, így akár bibliai kézikönyvként is használható.

2019. okt. 23. 01:41
 9/41 anonim ***** válasza:
100%

Akarom mondani:

A Bibliát annak is érdemes elolvasni, aki ateista.

:D

2019. okt. 23. 01:42
 10/41 anonim ***** válasza:
Hívő vagyok és még sose olvastam el elejétől a végéig az egészet (tervben van amúgy, csak rettenetesen hosszú és túl tömény nekem). A fontosabb történeteket nyilván ismerem, de biztos, hogy van olyan rész, amit még soha egyszer sem olvastam. Egy ateistának is szerintem illik elolvasni az ismertebb részeket, ha rákeresel, a neten van egy csomó lista, hogy melyek a legfontosabb fejezetek.
2019. okt. 23. 02:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!