Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ez csalás ugye? Érdemes...

Ez csalás ugye? Érdemes elolvasnia annak aki lakását akarja eladni, hogy szerintem így NE tegye.

Figyelt kérdés

Az állam, egy uniós projekt keretében, lakásokat vásárol fel magánszemélyektől! A program célja a nevelőotthonok, intézmények fokozatos megszüntetése, az állami gondozott gyerekek családban, nevelőszülőknél történő felnevelése. Az első ütemben, idén januárban, törvényi módosítással az állam foglakozássá minősítette a nevelőszülői tevékenységet (nyugdíj, szoc. ellátás, stb.). A második ütemben – ami a tavaszi választások miatt kicsit csúszásban van – megkezdték a programhoz szükséges lakások felvásárlását. Egy szakértői bizottság dönti el, hogy településenként mely lakások, milyen vételáron kerülhetnek fel a listára. Helyileg sok száz eladandó lakás felel meg a projekt feltételeinek, de értelemszerűen csak pár tucat kerül megvásárlásra.

Rendelkezem a szükséges kapcsolattal és befolyással ahhoz, hogy az Ön lakása felkerülhessen a projekt helyi listájára, és az állam megvásárolja azt. A bizottság feltétel nélkül elfogadja az általam benyújtott adatlapon szereplő vételárat! Ezt kihasználva 500.000, Ft-tal magasabb árat kérhetünk a lakásért, mint amennyit a hirdetésben szeretett volna. Ezt az összeget elosszuk háromfelé, 300.000, Ft az Öné marad, százezer az enyém, száz pedig az ügyet intéző kapcsolaté. A kölcsönös bizalom jegyében, az én részemet csak a szerződés aláírása és a vételár kézhezvétele után kapom meg Öntől! (A korrektség jegyében bízom abban, hogy meg is fogom kapni!) Az ügyintéző részét készpénzben, az Adatlappal együtt kell átadnom, amit Önnek kell a megemelt vételárból megelőlegeznie. Amennyiben úgy dönt, hogy él a lehetőséggel, akkor megküldöm Önnek az Adatlapot és további gyakorlati teendőket (miképpen tudja biztonságosan eljuttatni a kitöltött Adatlapot és az ügyintéző pénzét hozzám). Ezután az állam nevében, 15 napon belül megkapja a minisztériumtól a hivatalos, írásbeli vételi ajánlatot, majd három napon belül, telefonos időpont egyeztetés után, közjegyzőnél megtörténik a szerződéskötés és a vételár azonnali, egy összegben történő kifizetése.

Mivel a projekt több milliárd forintos uniós pályázati pénzt használ, ezért határidős, ami elég szűkös. Legkésőbb július 31-ig alá kell írni az összes szerződést, és kifizetni a pénzeket. Ezért Önnek 24 órája van eldönteni, hogy él-e a lehetőséggel vagy sem. Ha 24 órán belül nem kapok választ, akkor azt nemleges válasznak tekintem és felkínálom a lehetőséget másnak!

2014. jún. 27. 12:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem tudom, honnan szedted ezt a hírdetést, de egyértelmüen csalás, és fel kellene jelenteni öket minél elöbb.
2014. jún. 27. 12:58
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Már az első mondat úgy ahogy van, egy vicc. Szomorú, ha van olyan ember, aki beveszi, hogy az EU ilyen pályázatot ír ki. "Nekem ez már az aki hülye, haljon meg" kategória.
2014. jún. 27. 13:12
 3/13 kata kata ***** válasza:
100%
Mese felnőtteknek.
2014. jún. 27. 13:50
 4/13 anonim ***** válasza:
22%

Ez nem tűnik hirdetésnek, csak egy személyes beszélgetésnek.

A szomorú az, hogy minden így működik, és az állami pénzből vett ingatlanok, vagy állami pénzből finanszírozott munkák pont ettől lesznek a végén milliárdos nagyságrendűek.

Nem olyan bonyolult. Az ügyintézőnek kell az állami pénzből zsebbe is. Mármint a fejesnek. Mivel ez törvénytelen, ad neked is, hogy csöndben maradj, meg a harmadik is kap, hogy ő is csöndben maradjon.

3-an jól jártak, elosztottak fél millát, amiből pl egy óvoda jó ideig tudott volna étkezést biztosítani.

Így van ez. Magyarország én így szeretlek! :S

2014. jún. 27. 13:57
 5/13 anonim ***** válasza:
Utolsó: látom, a szövegértés NEM erösséged, itt szó sincs Uniós dologról, a "hirdetö" csak ezt hazudja, hogy a sok hülye ne akadjon fenn a témán, ez privát csalás, nincs sem pályázat, sem közvetítö, sem ügyintézö, hanem csak egy csaló.
2014. jún. 27. 14:24
 6/13 anonim válasza:
én is ma kaptam egy ilyet a lakáshirdetésemre... nagyon gyanús...
2014. jún. 27. 17:49
 7/13 anonim válasza:
nekem már eleve az gyanús, hogy miért akarná az állam felszámolni ezeket az intézményeket?
2014. jún. 27. 17:50
 8/13 anonim válasza:
na meg a sietség is gyanús! nehogy már 24 órát adjon nekem bárki is, hogy eldöntsem, eladom a lakásom
2014. jún. 27. 17:52
 9/13 anonim ***** válasza:

"Ezt az összeget elosszuk"

Legalább tanuljon már meg magyarul, olyan emberre bízzam a lakásom, aki suk-süköl???

2014. jún. 27. 21:02
 10/13 anonim válasza:

"Az ügyintéző 100.000 Ft-ját Önnek kell megelőlegeznie...." Na itt van a kutya elásva...

Aztán várhatod, hogy jelentkezzenek.

2014. jún. 28. 00:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.