Melyek a legjobb érvek Isten létezése mellett és ellen?
Nem, mivel Isten (nagy I-vel a bibliai) teljesen más tulajdonságokkal bír, mint a Spagertti szörny, jóllehet én a Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvúra tenném a voksomat, ami szintén teljesen más teremtéstörténetet jelent.
A nevek mögött eltérő attribútumok állhatnak, ne vegyük egy kalap alá a különböző isteneket, csak azért mert esetleg öröktől fogva léteznek.
Ráadásul ki mondta, hogy a Spagettiszörny öröktől létezik?
Miért, ki mondta, hogy egy isten csak akkor lehet isten, ha öröktől létezik?
Nézd meg pl. a görög panteont. Jó néhány isten/istennő születik.
Akkor a kör az isten? Se kezdete, se vége.
Vagy a változás az isten? Hiszen a világ öröktől fogva valtozik.
Kedves Kérdező!
"Pallasz Athéné (görögül: Παλλάς Ἀθήνη) a bölcsesség, az igazságos háború, a jog, az igazságosság, a művészetek, a kézművesség és a képzés istennője a görög mitológiában.
...
Athéné Zeusz és Métisz gyermeke."
A megszülető gyermek szerinted öröktől fogva létezik, vagy a fogantatástól csak?
Nincs némi keveredés a fejedben?
Isten - isten.
Pontosítanod kell éppen melyikről beszélsz!
"Ha nem létezik öröktől, akkor van nem isten." (32)
"Isten: akinek nincs kezdete és vége."
Igen ám, de Isten is csak egy isten.
Hibás a gondolatmenet, hogy minden isten öröktől fogva létezik mert van ellenpélda (ráadásul melyikük teremtette akkor a világot???). Ugyanakkor nem jelentheted azt sem ki, hogy az nem isten, ami nem létezik öröktől fogva.
Nem jelentem ki.
Attól Isten, hogy mindent ő teremtett, az idő sem létezett amíg nem teremtette meg, s a kör sem. Mindegy, hogy spagetti, szörny, átlátszó, csaj, vagy Jahve a neve. Isten az első, minden isten tőle származik, s tőlük a még kisebb istenek... a nagybetűs Isten a teremtő.
"az idő sem létezett amíg nem teremtette meg"
Akkor hogy tudott teremteni?
"s a kör sem"
Ezt fejtsd ki jobban.
Azt értem, hogy nem létezett egyetlen kör alakú dolog sem, de hogy maga a kör fogalma sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!