Meddig lesz még szükséged az istenhitre? El fogod valamikor dobni ezt a mankót?
Mankónak nevezted az istenhitet, lehet hogy sokaknak az is, de mi lenne, ha őszintén és komolyan kutatnál a vallásos tanítások igazságtartalma iránt?
Ha például igyekeznél beleélni magad Jézus tanítványainak lelkiállapotába, mikor az első alkalommal találkoztak vele, azon emlékezetes nap után, mikor a kereszten látták meghalni?
(ön-)tudatuk akkor a 'magasba szökkent' egy embertársuk lehetőségeinek láttára aki isteni kilétére ébredve a Krisztust hozta kifejezésre.
Jézus ugyanis az emberek, a népek tudatának felemelését látta feladatának, azt hogy megváltsa, kiemelje az emberek (ön-)tudatát, nem a bűneik, hanem az (ön-)tudat szánalmas állapotából.
Ehhez természetesen egy parányi hitre vagy legalább kiváncsiságra van szükség.
Kedves pelgrim!
"... őszintén és komolyan kutatnál a vallásos tanítások igazságtartalma iránt?..."
Megtettem, kutattam, elemeztem, beszélgettem hívőkkel, és arra jutottam, hogy nem adok hitelt olyan sokad kézből származó történeteknek, amiket semmi sem bizonyít, viszont rengeteg tény szól ellenük.
Így maradok agnosztikus és hitetlen.
"... igyekeznél beleélni magad Jézus tanítványainak lelkiállapotába... Ehhez természetesen egy parányi hitre vagy legalább kiváncsiságra van szükség."
Kíváncsi vagyok, de hiszékeny nem, hinni pedig nem hiszek (parányit sem), meggyőzni valamiről tényekkel lehet, azokat elfogadom.
Nem Jézus tanítványainak emelkedett lelkiállapota érdekel, hanem az, hogy a Jézusról szóló történetekben mennyi a valóságtartalom!
Összehasonlítva az evangéliumokat láthatóak olyan ellentmondások, amik a tanítványok szavahihetőséget megkérdőjelezik.
A baj ott van, hogy a hívők felcserélik a dolgok sorrendjét! Először elfogadnak valamit tényként, azután kezdik csak vizsgálni, így csak azt fogadják el ami egyezik az előfeltételezésükkel és elutasítanak mindent (TÉNYEKET!!!) amik ellentétesek azzal. Ez így minden, csak nem objektív vizsgálat!
Miért van az, hogy a tudományhoz egy parányi hitre SINCS szükség?
Érdekes módon mégis működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!