A térítő vallásosok miért nem értik meg, hogy valaki ateistaként is jól érzi magát?
Ateista vagyok. Vannak céljaim az életben, van egy rakás dolog, amit szeretek. A válaszaimra a tudományban keresem a választ.
Nem kell vallás, nem tetszik az, hogy hinni kell dolgokba, a sok szabály, bűntudatketkeltés, stb...
Miért olyan elképzelhetetlen, hogy valaki ateistaként is BOLDOG életet él?
# 40
Így van, érzelmi intelligencia szükséges. Úgy gondolom egy bizonyos szinten túl hit nélkül ebben nem lehet tovább fejlődni. Van aki született tehetség, és tanulható is az odafigyelés, értelmezni lehet a másik ember érzelmeit, de a sajátja alól amíg hatása alatt van valaki, nem képes hit nélkül kivonni magát, maximum felvehet egy álarcot.
# 43
Nem ártana, ha részletesebben leírnád miért gondolod ezt.
Attól hogy mondjuk képes vagyok megérteni a saját negatív érzelmeim működését, azok okát, hit nélkül legfeljebb a tüneteit tudom kezelni. A gyökérokok kezeléséhez olyan alázat szükséges, ami az érzelmi intelligencia legmagasabb szintje. Ennek elérése Isten nélkül csak elméletben létezik.
"mitokondriális Éva"
Tőle csak a mikondriumokat örököltük.
Minden mást a többi - akkor élt - nőtől örököltünk.
Ma is él egy ilyen "Éva", aki majd a jövő ősasszonya lesz.
Amúgy létezik "Y Ádám" is, de ugyanezek érvényesek rá. Ráadásul volt köztük egy csomó idő és távolság is.
# 46
Annak a fájdalomnak biztos van valami oka is. Esetleg valami betegség. Ami lelki értelemben a saját és femenőink által elkövetett bűnök. Orvoshoz kellene vele fordulni, aki lelki értelemben Jézus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!