Hogyan védhetjük meg gyermekeinket a térítő keresztény szektáktól?
Normálisan kell nevelni a gyermeket, szerintem kb. ennyi.
Én is voltam angol nyelvű táborban, ahol térítettek, pedig azt mondták, hogy nem fognak... Gyakoroltam a nyelvet s amikor túlzottan felhúztak, leléptem, nyilván a gondolkodásomat, világképemet nem tudták befolyásolni, igaz, nem voltam már pici.
A gyermeket így is, úgy is érni fogja mindenféle dolog, őt kell erőssé s határozottá tenni, hogy ne legyen túlzottan befolyásolható s én örülnék, ha a gyermeken megbeszélné velem a kétségeit, ha mégis támadnak. Aztán majd együttesen elgondolkodunk a dolgokon.
Köszönöm a válaszodat!
De olyan aljas dolog ez a sunyi, alattomos térítés, miért csinálják ezt? 😟
Egyébként igen, normálisan kell nevelni. Egészen biztos, hogy én gyerekeknek való tudományos-ismeretterjesztő újságot, könyvet fogok a kezébe adni, és elbeszélgetek vele a vallásról is.
Fontos, hogy a gyerekek logikus, racionális gondolkodását - ösztönözve benne a kételkedést is - hamar elkezdjük fejleszteni, mielőtt megmérgezné valaki a gondolkodását a vallással.
A keresztényektől való eltiltástól kinek mi a véleménye?
"Normálisan, ateista szellemben kell nevelni."
Normálisan, vallásosan kell nevelni. :)
Eszem ágában sincs vallásosan nevelni. Egyébként még nincs gyerekem, de amikor lesz, biztosan nem nevelem vallásosan majd.
Nem leszünk vallásoa család.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!