Ateisták, vagy egyéb nem keresztény vallásúak! Nem zavar titeket ez?
@ fecg21 (M. Ferenc)
Ezt írod: "Ez a hitgyülis szekta viszont mindig kiveri nálam a biztosítékot, ezt a bizniszvallást semmilyen formában nem szabadna megtűrni. Nekem 6 olyan munkahelyi ismerősöm is volt, akik tagjai voltak ennek a szektának..."
> szekta, mi???
És miért szekta? Mert azt csinálja, amit bármelyik más egyháznak is kéne: dicséri Istent, hirdeti a SzentÍrást?
Figyelj, semmi olyat nem hirdet és nem csinál, ami összeférhetetlen lenne a Bibliával.
Csakhát manapság az a szekta, amelyik kiáll a Biblia tanítása mellett... (no comment)
Bizniszvallás? Miért is? Mert fenntartja saját magát és az iskoláit? Húúú... a többi egyház vajon miért nem bizniszvallás? A református nem fenntartja saját magát és az iskoláit? A baptista nem ezt teszi? És akkor még nem említettem ugyebár a katolikusat, amelyik LÉNYEGESEN kiterjedtebb és több bevételre tesz szert, mint a Hit gyüli (lásd példának okáért a vallásos rendezvényeit, de ez csak az egyik része a bevételeinek)
De hát ezek nem "bizniszvallások"; csak a Hit Gyülire kell a vizes lepedőt ráhúzni, ugye??
------------------------
@ ma 18:50
Ezt írod: "Aki közelebbről ismer néhány agymosott hitgyülist..."
> hát én ismerek, s egyáltalán nem agymosottak. Isten dicsérete és a SzentÍrás tanulmányozása - úgy gondolom - senkit nem rontott meg. És ezek az emberek teljesen hétköznapiak: úgy élik a mindennapjaikat, mint bárki más: iskolába járnak, dolgoznak, gyerekeiket nevelik, stb.
És mellesleg NEM "egyenesen ijesztőek".
Csak éppen nem a katolikus, nem a református, nem a jehova tanúi, stb. egyházban gyakorolják a hitüket, hanem a Hit Gyüliben. Pontosan azért, mert itt látják meggyőzőnek a kereszténység gyakorlását.
-------------------------
Egyébként - válaszolva a kérdező által mellékelt kommentre: "A vallásbolondokra gondolok, akik folyamatosan térítenek és tömik a fejed..."
Én úgy gondolom, hogy a Hit Gyüli sohasem csinálta azt, mint a Jehova tanúi: nem házalnak. Innentől kezdve tehát nem a Hit Gyüliben van a probléma.
Egy idő után kicsit zavar, de nem szoktam velük foglalkozni.
Engem amúgy sem tudnak megtéríteni, kár a gőzért.
(Nem, nem vagyok ateista sem, pusztán reálisan személem a világot.)
Az ilyenek a normális keresztényeket is zavarják.
A hit gyülekezetéről sokat nem tudok, de nekem nevetséges, amit a tévében látok, a földön fetrengenek, amikor "kimegy belőlük a gonosz", bőszen bólogatnak igehirdetés közben, kezüket feltartva átszellemültnek látszóan imádkoznak - ha egyáltalán azt csinálják.
"Innentől kezdve tehát nem a Hit Gyüliben van a probléma."
valóban, nem benne van, az a probléma, hogy van
Tudod kérdező vannak olyan emberek akik unatkoznak és mivel jobb híján nincs jobb a vallásokhoz csapódnak unalmukban annyit foglalkoznak vele hogy a végén önmaguk is elhiszik
Aztán vannak olyan emberek akik szorongnak különböző okok miatt vagy félnek a jövőtől és kapaszkodót keresnek vagy nem hisznek a jövőben se igy valamiben hinni szeretnének a harmadik aki a haláltól fél és válaszokat keres, -mi lesz azután ha meghalunk?-- mert nem képes elfogadni hogy a test mulandó-- tehát keresgél a hitvilágokban hátha igaz a lélek hátha igaz valamiféle túlélése életünknek?
Azt hogy valaki hisz valamiben vagy tagja egy vallási közösségnek az nem elítélendő, hisz az élethez mindenki kialakítja a maga hit világát-- amely különböző.
A probléma a fanatikus bigottakkal van, mert erőszakossak vagy ép átkozódnak ha valaki ellent mond nekik-- csak azzal nincsenek tisztába hogy az átok az olyan mint a bumeráng visszatér a kivánóhoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!