Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Más is érezte már, hogy...

Más is érezte már, hogy boldogabb, mióta otthagyta a kereszténységet?

Figyelt kérdés

Határozottan jobban érzem magam. Tudok örülni az életnek, és úgy érzem, hogy egy rakás lehetőség megnyílt előttem.

Nem kell állandóan azt hallgatnom, hogy a világ Sátán kezében van, meg hogy mennyire bűnös vagyok. Csinálhatom, amit akarok, és ez így jól van.

Kár, hogy ezt a döntés nem hoztam meg korábban, a huszas éveim eleje elment erre a baromságra.

2019. aug. 1. 10:49
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
Mi a rossz út?
2019. aug. 12. 18:49
 32/45 anonim ***** válasza:

Az a rossz út, amit úgy érez az ember legbelül, hogy jó. Érted.

;))

2019. aug. 13. 13:59
 33/45 anonim ***** válasza:
Jaa eŕtem. Tehát akkor a rossz utat kell követni. :]
2019. aug. 13. 14:08
 34/45 anonim ***** válasza:

Már megint nem figyeltél ;)

Ha rosszul érzed magad az a jó út.

2019. aug. 14. 15:53
 35/45 A kérdező kommentje:

"Igen, mert a Biblia is azt mondja, hogy könnyebb a rossz utat választani, sajnos."

Mindegy, hogy a Biblia mit mondd. A vallás a lehető legrosszabb út, ami létezik a világon. Önámítás, álomvilág, bizonytalanság, és persze a megnyugtató hazugság. Ez a vallás útja.

2019. aug. 14. 15:55
 36/45 anonim ***** válasza:

Ámen, 35.

34 az >én< jó utamat mások rossznak mondják, ő szempontjukból értem a rossz utat nem a sajátomból.

2019. aug. 14. 17:24
 37/45 A kérdező kommentje:
Nézd, mindenkinek más az útja. A vallás nem az én utam. De lehet, neked az.
2019. aug. 14. 17:56
 38/45 A kérdező kommentje:

Ne kenj Dawkins-ra semmiféle dolgot! Számos keresztény, akik öltek a történelem folyamán TUDTÁK, hogy van Isten, mégse tántorította vissza őket!

Az elmebetegség nem vallásfüggő, de a fundamentalista vallás, simán elmebeteggé tesz!

2019. aug. 14. 18:42
 39/45 anonim ***** válasza:

És hogyha a hit a jó út?

"Önámítás, álomvilág, bizonytalanság, és persze a megnyugtató hazugság"

Nem akarok politizálni, de most Magyarországra éppen ez mondható el. Kapcsold be az M1 híradót. És ez a valóság, nem egy általad használt "kreált Isten" teszi ezt, hanem mi emberek. A fiatalok álomvilágban élnek, akik már próbálnak a világban érvényesülni, azok kapják mindenhonnan a bizonytalanságot. Aki hitelt vett fel és csődbe jutott, felakasztotta magát a bizonytalanságban.

Ugye a megnyugtató hazugságról meg ne is beszéljünk, amikor Orbán Viktor elkezd beszélni, hogy minden jól megy. Tegnap volt az M1-en, hogy azt mondta a FIDESZ, hogy megelőztük gazdaságilag a Nyugat-Európai országokat. Esküszöm, mintha Putyin mondta volna.

2019. aug. 15. 09:41
 40/45 A kérdező kommentje:
A (vallásos) hit semmiféleképpen nem lehet jó út, mert nem bizonyítékokon alapul.
2019. aug. 15. 09:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!