Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Más is érezte már, hogy...

Más is érezte már, hogy boldogabb, mióta otthagyta a kereszténységet?

Figyelt kérdés

Határozottan jobban érzem magam. Tudok örülni az életnek, és úgy érzem, hogy egy rakás lehetőség megnyílt előttem.

Nem kell állandóan azt hallgatnom, hogy a világ Sátán kezében van, meg hogy mennyire bűnös vagyok. Csinálhatom, amit akarok, és ez így jól van.

Kár, hogy ezt a döntés nem hoztam meg korábban, a huszas éveim eleje elment erre a baromságra.

2019. aug. 1. 10:49
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:

Ugyan már... ezeket te sem gondolod komolyan. A valláskritika rovat nem azt jelenti, hogy itt keresztények nem szólhatnak hozzá, sőt sokszor számukra teszik fel a kérdéseket. Lásd például az előtted lévő jónéhány kérdést, amit kimondottan keresztényeknek tettek fel.

Másrészt igen provokatív, amikor egy egész vallási csoportot lényegében lehülyéznek, gyerekesnek deklarálnak, stb... Egyértelműen provokatív a szándékod.

2019. aug. 1. 13:19
 22/45 anonim ***** válasza:
77%

Kedves Kérdező!

HA valóban úgy gondolod, hogy az életedben MINDENT TE IRÁNYÍTASZ és nem kell isteni vigasz... akkor TE hogy kezelnéd, amikor egyszerre veszítenéd el a saját édesanyádat és a saját gyerekedet?

NEM, NEM kívánom ezt senkinek, mielőtt félreértenétek!

Csak érdekel, hogy ő a nagy irányító hogyan kezelné ezt a veszteséget. Persze, ha még nem érintett benne, akkor könnyen idevet majd egy sablonválaszt. :/

2019. aug. 1. 13:46
 23/45 anonim válasza:
24%

Attól hogy te nem tudnád kezelni isten nélkül, miért jelenti azt hogy más se tudná? Hidd el, nagyon sokan rosszabbat is kibírtak már vallásfanatizmus nélkül.

2019. aug. 1. 13:54
 24/45 anonim ***** válasza:

Mondanál példát? (Saját gyermeked és szülőd egyidejű elvesztése. Annál komolyabb próbatétel?)

2019. aug. 1. 15:28
 25/45 anonim ***** válasza:
100%

Melyik vallást hagytad ott? Van, amit jobb is, de...

Én nem hagynám el a hitemet, mert így vagyok boldog.

2019. aug. 1. 15:34
 26/45 anonim ***** válasza:

Leírtak alapján Jehova tanúja lehettél.

Valóban megszabadultál a Sátán karmai közül, ha kiléptél!

2019. aug. 1. 19:45
 27/45 anonim ***** válasza:
0%
- Anélkül is lehet tisztességes életet élni, - és azt ki határozza meg - kérdés - válasz - ausztráliában egy sorozatgyilkos stoppos nőket vett fel a kocsijába, kikötözte őket, a szemüket bekötötte, és céltáblának használta a fejüket, mert dawkins meggyőzte, hogy nincs isten,. neki ez a tisztességes élés. és ha dawkins anyját kötözi ki, mit szól hozzá -kérdés
2019. aug. 2. 21:13
 28/45 anonim ***** válasza:
100%
Nem azért csinálta mert így látta helyesnek vagy mert D. meggyőzte hogy nincs isten, ez duma. Azért csinálta, mert a benne levő gonoszt választotta.
2019. aug. 3. 22:16
 29/45 anonim ***** válasza:
53%
Amúgy a kérdésre: éreztem igen.
2019. aug. 3. 22:18
 30/45 anonim ***** válasza:
Igen, mert a Biblia is azt mondja, hogy könnyebb a rossz utat választani, sajnos.
2019. aug. 12. 16:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!